Finale Limbracross competitie in Haelen

Na een seizoen met slechts 6 crossen kon in Haelen de balans opgemaakt worden tijdens de laatste cross van de Limbra cross competitie: de Leudal cross. Dit seizoen werden er vier crossen meegeteld voor eindklassement. Natuurlijk was de AV-LGD zoals gebruikelijk goed vertegenwoordigd met maar liefst 43 lopers, jong en oud met maar liefst 60 jaar leeftijdsverschil tussen de jongste en oudste AV-LGD deelnemer!

Stan en Werner

 

Senioren
De lange cross bij de mannen werd een prooi voor Stan Zeegers en een mooie 2e plek voor Werner Gentle. In het eindklassement werd Stan 2e en Werner 3e. Kijk, dat is nog een mooi begin van deze zonovergoten dag. Ook John Tielen wist de nodige potten te breken en werd netjes 2e in de lange cross en zelfs 1e  in het eindklassement in zijn categorie.

Ook in de korte cross werd eremetaal opgehaald. Rik van der Steen en Tom Honings lieten de cross in Haelen schieten, maar werden wel respectievelijk 1e en 3e in de competitie. Keurig!

Andrea van den Hurk wist ondanks een lichte enkelblessure de cross toch op haar naam te schrijven. Dan ben je een echte doorzetter. Ze werd 3e in het eindklassement. In dezelfde categorie stond de AV-LGD met maar liefst zes dames aan de start in Haelen, hofleverancier van deze categorie.

 

 

Junioren
De jongens junioren B liepen de korte cross mee. Met Ivar van den Hurk in de gelederen hadden de Deurnese supporters weer wat te juichen. Ivar was sterk in Haelen en wist heel netjes 3e te worden. In het algemeen klassement viel hij helaas net buiten de prijzen met de 4e plek.

Vervolgens was het de start voor de Meisjes junioren A en B en de Jongens junioren C. Pouke van Dijk miste het podium op een haar na, maar wist wel 3e te worden in het totaal klassement. Dani Koetsier en Myka Kuijpers vertegenwoordigde wederom onze vereniging in het Leudal. Myka ging met een alles of niets poging vol in de aanval om nog een top 10 plek te bemachtigen. Hij moest zijn snelle start bekopen en viel halverwege de race ver terug, maar hij wist de 3400m wel uit te lopen. Dani daarentegen had een rustige, goede opbouw van zijn race en wist zijn beste seizoenprestatie neer te zetten. Hij liep steady naar de 7e plek in Haelen.

De meisjes junioren C kregen een parcours van 2600m voor hun kiezen. Een peulenschilletje voor Kirsten van den Hurk die de hele cross soeverein aan kop liep. Het leverde haar de 1e plek op in de cross én in de competitie. Wat een klasbak! Ok Hilda Hoogers stond aan de start in Haelen. Ze liep sterk, maar liep tijdens de race een enkelblessure op, waardoor ze op moest geven. Hopelijk hersteld deze sterke atleet snel, beterschap Hilda!

De jongens junioren B werden het hele seizoen vertegenwoordigd door Loek Reijnders en Jop Slaats. Helaas moest Jop wegens ziekte de cross in Haelen laten schieten en werd daardoor 4e in het eindklassement. Loek daarentegen stond wel aan de start. Deze diesel liep weer een degelijke race en sprintte in een groepje over de finish. Uiteindelijk werd Loek in de competitie 22e en dat is met 84 deelnemers een prima prestatie.

Renske

 

Bij de meisjes junioren B liep Renske Mennen geconcentreerd in Haelen. Tijdens een heel goed opgebouwde race, snelde ze naar de 1e plek. Met vier gewonnen crossen wist ze het maximaal aantal punten te behalen en werd uiteraard 1e in de competitie. Superknap! Tijdens het seizoen zijn de meisjes C van de AV-LGD sowieso erg sterk. In Haelen wist Meike in een ultieme sprint net geen beslag te leggen op het podium en werd 4e . Ise Spierings en Zoey van Lieshout zaten in de wedstrijd continu in de slipstream van Meike (ja, ja het Deurnes treintje denderde weer door het bos) en werden verdienstelijk 5e en 6e. Veerle Mouris liep met een goede eindsprint naar een knappe 9e plek.

 

 

 

 

 

Pupillen
Drie stoere mannen stonden aan de start bij de jongens pupillen A, te weten Jip Verbeek, Bas van Mierlo en Mika Koetsier. Ze liepen allemaal keurig hun cross en voor Bas en Mika was dit zelfs de 6e cross in de competitie, dat betekent dat zij iedere cross de Deurnese clubkleuren hebben getoond. Klasse!

Luna

Bij de meisjes pupillen A stonden dit jaar maar liefst 15 AV-LGD atleten aan de start van een Limbrawedstrijd. Wat een opkomst. In Haelen stonden er 7 Deurnese dames aan de start. De wedstrijd in Haelen liep crescendo voor Aafke. Het ging hard van start en ze kon goed aanpikken bij de kop van de wedstrijd. Halverwege de race vond ze het wel welletjes en zette ze de turbo aan en snelde ze naar de winst. In het eindklassement wist ze beslag te leggen op de 2e plek. Wat knap! Vive Spierings greep het hele jaar net naast een podiumplek, maar in de slotwedstrijd was het dan eindelijk zover: plek 3 voor Vive. Super! Merel Maas maakt ook flinke stappen als kersverse A-pupil. Ze liep een hele goede race en eindigde op plek 8, net voor Puck van der Valk die ook met sprongen vooruit gaat. Saar de Koning was alle wedstrijden van de partij en wist een hele nette plek in de middenmoot te pakken in Haelen. In het eindklassement eindigde ze op plek 11 en met in totaal 79 meisjes aan de start is dat heel netjes! Lotte Teepen en Emma van Gogh liepen een keurige cross en wisten door de vele deelnames een stoeltje bij de inmiddels legendarische filmavond te bemachtigen. Toppers!

De jongens pupillen B  worden vertegenwoordigd door de gebroeders Nick en Luuk Verbeek. Ze lopen keurig hun wedstrijden en zijn altijd in om het publiek te vermaken. Een echte aanwinst voor het trouwe AV-LGD publiek. Ga zo door mannen!

Marit Houben en Janske Mennen zijn onze toppers bij de meisjes pupillen B. Ze zijn altijd goedlachs van de partij en zo ook in Haelen. Marit snelde naar plek 8, Janske had een beetje last, maar wist de wedstrijd wel uit te lopen. Beide dames deden aan alle wedstrijden mee. Super!

 

Cas van Gogh liep als jongens pupil C zijn 3e wedstrijd en kam meteen heel dicht bij een podiumplek. Hij werd heel knap 4e in Haelen. Knap hoor!

Bij de meisjes pupillen C stonden Minke Joosten en Ize van Goch aan de start. Minke liep weer een zeer verdienstelijke wedstrijd en voor Ize was het haar debuut. Dit smaakt naar meer!

Last but not least was het de beurt aan de mini pupillen. Bij de jongens stond Mika Munsters en bij de meisjes Julia Verbeek aan de start. Ze streden voor elke meter en maakte er een mooie strijd van. Mika werd uiteindelijk 4e in het klassement en Julia wist de competitie zelfs te winnen. Fantastisch Julia, proficiat! Wat een mooi begin van een glansrijke sportieve carrière. Dat belooft nog wat voor de toekomst van de Lopersgroep!

En zo kwam er een eind aan deze ingekorte Limbra crosscompetitie. Fijn dat er, ondanks alle Corona-maatregelen, toch nog zes crossen konen doorgaan. Nu nog een cross-toetje met de koppelcross op zondag 13 maart en dan op naar een mooi zomerseizoen!

Kijk hier voor alle foto’s