Op vrijdagavond 17 september was het alweer finaleavond van de onderlinge competitie. Voor iedere deelnemer stonden er nog 2 onderdelen op het programma. Het weer was fantastisch, een heerlijk zonnetje en een perfecte temperatuur. En last but not least: er was weer wat publiek bij deze wedstrijd. Genoeg ingrediënten voor mooie prestaties.

Mini pupillen
De mini-pupillen startten met het verspringen en sprongen al meteen allemaal ruim over de 2 meter heen. Loek van Gils wist zelfs 2,58 meter ver te springen. Superknap! Vervolgens moesten onze jongste atleten snel door naar het Slingeren. En ook daar werd er spierballentaal gesproken. Lisa Kuijpers en Nena van Lierop wisten de fietsband zelfs naar 9 meter te slingeren. Wauw! Na deze laatste 2 onderdelen kon de eindstand over 6 onderdelen opgemaakt worden. De eindstand bij de meisjes mini-pupillen: 1. Lisa Kuijpers, 2. Iris Bierings, 3. Nena van Lierop. Bij de jongens mini-pupillen: 1. Max Boumans, 2. Remi van de Valk, 3. Loek van Gils. Proficiat!

C-pupillen
Ook bij de C-pupillen stonden het verspringen en het slingeren op het programma. Marit Houben liet met een ijzersterke sprong zien dit onderdeel goed te beheersen. Ze sprong maar liefst naar 3,03m. Simon Bartels wist de verste sprong neer te zetten , hij sprong naar 3,26m. Wow! Vervolgens konden de C-pupillen hun kunsten vertonen bij het slingeren. Ook hier waren Marit en Simon ijzersterk, maar ook Loek van den Boomen wist de band naar een keurige 9,50m te slingeren. Keurige prestaties en dat leidde tot de volgende eindstand bij de meisjes pupillen C: 1. Marit Houben, 2. Beau van de Westerlo, 3. Janske Mennen. Bij de jongens pupillen C: 1. Simon Bartels, 2. Ties Joosten, 3. Loek van den Boomen. Wederom twee prachtige podiums!

B-pupillen
Een ontzettend grote groep meisjes vertegenwoordigde de B-pupillen. Maar liefst negen atleetjes aan de start van de wedstrijd. Winnares bij het verspringen werd Jasmijn van Dinther die net 1cm verder sprong dan Puck Dirks, 2,93m om 2,92m. Spannend! Bij de jongens was het Bram Bouwmans het sterkst. Hij sprong naar een keurige afstand van 2,85. Petje af Bram! Het slingeren was bij de meisjes ook al zo spannend. Zowel Merel Maas als Evi den Engelsman kwamen tot een afstand van 11,50m. Twee winnaressen, super! Bij de jongens was Bram wederom de sterkste met een afstand van 13,50m, maar Mika Koetsier en Tim Gielen maakte het hem wel heel moeilijk door de fietsband naar 11 meter te slingeren. Fantastisch! De eindstand bij de meisjes pupillen B: 1. Merel Maas, 2. Jasmijn van Dinther, 3. Puck Dirks. Bij de jongens stond er ook een prachtig stel op het ereschavot: 1. Bram Boumans, 2. Mika Koetsier, 3. Tim Gielen. Goed gedaan allemaal!

A-pupillen
De A-pupillen mochten starten met het onderdeel vortex, de voorloper op het speerwerpen. Meike Maas heeft een uitstekende worp in de armen en liet dat op deze mooie vrijdagavond zien. Ze wierp de vortex naar een prachtige afstand van 25,50m. Super! Loek Reinders had de meeste spierballen bij de jongens. Hij haalde een hele mooie afstand van 23,00m. Heel knap! Vervolgens mochten de A-pupillen de jongere garde af gaan wisselen bij het verspringen. En daar werd gevlogen. Wat een sprongen! Laura Verhallen sprong, of beter gezegd vloog, naar een afstand van 3,58m. Pitverdikkie, dat is een serieuze afstand! Bij de jongens wist Loek naar 3,30m te springen gevolgd door Bart Kuijpers met 2,96. Op naar de 3,00m grens Bart, je bent er bijna! De eindstand bij de meisjes A-pupillen: 1. Meike Maas, 2. Laura Verhallen, 3. Nienke den Engelsman. Bij de jongens A-pupillen: 1. Loek Reinders, 2. Len Proenings, 3. Bas van Mierlo. Proficiat!

De sfeer zat er goed in en dat was zeker ook te merken bij onze junioren. Veel lachende gezichten en ontspanning voorafgaand aan de strijd, altijd een mooi begin van een wedstrijd.

Junioren D
De junioren D startten met het verspringen. Serieus werden alle aanlopen uitgezet met voetjes en pasjes en werd een gekleurd pionnetje neergezet bij de start. Mooi om te zien hoe serieus de onderlinge competitie genomen wordt. Renske Mennen wist bij de meisjes het onderdeel op haar naam te schrijven met een afstand van 3,86, gevolgd door Eline Bartels met een mooie sprong over 3,55m. Myka Kuijpers was de vliegende jongen in het gezelschap. Hij sprong naar 3,59m. Na het verspringen mochten de junioren richting het speerwerpen. Hilda Hoogers toonde haar spierballen en wierp de speer naar 15,39m. Bij de jongens wist Myka wederom de verste afstand te noteren met een worp van 22, 91m. Daarachter maakten Jop Slaats en Dani Koetsier het spannend met worpen van 15,89m en 15,07. Netjes! Het eindpodium bij de meisjes junioren D: 1. Renske Mennen, 2. Kirsten van den Hurk, 3. Eline Bartels. Bij de jongens: 1. Myka Kuijpers, 2. Dani Koetsier, 3. Jop Slaats. Gefeliciteerd toppers!

Junioren C
Anne de Vries was oppermachtig bij het verspringen. Ze had een hele mooie sporng in de benen en zweefde naar 4,10m. Prachtig! Het verspringen bij de jongens junioren C was een prooi voor Dirk Serrarens. Hij sprong naar 3,66m. Het laatste onderdeel van de meerkamp was ook bij de junioren C het speerwerpen. Anne was wederom de sterkste met een worp van 14,92m, maar Lieke Hoogers liet ook een keurige afstand van 11,87 noteren. Ivar van den Hurk wist het Dirk moeilijk te maken bij het speerwerpen, maar moest het onderspit delven. Dirk wist met een afstand van 20,31m uiteindelijk Ivar te verslaan. Ivar noteerde een afstand van 16,49m. De laatste twee onderdelen resulteerden in het volgende podium bij de meisjes: 1. Anne de Vries, 2. Lieke Hoogers. Bij de jongens: 1. Ivar van den Hurk, 2. Dirk Serrarens, 3. Tjuri van Waaijenborg.

De eindstanden in de overige categoriën:
U18-V: 1. Jikke van Dijk, 2. Elke van Moorsel
U18-M: 1. Harm van den Berkmortel, 2. John Linders, 3. Vigo Strik
U20-V: 1. Pouke van Dijk, 2. Kiara van Haandel
U20-M: 1. Tom Honings, 2. Han Baselier
SEN-M: 1. Rik van der Steen, 2. Stan Zeegers, 3. Robin Hammecher

En zo wordt de onderlinge competitie mooi afgesloten op een heerlijke nazomeravond op de Djump. Op naar de clubkampioenschappen op zondag 3 oktober!