Finale onderlinge competitie 2022

Op vrijdag 8 juli was het dan weer zover: de finale avond van de onderlinge competitie. Met een heerlijk zomers temperatuurtje beloofde het een heerlijk avondje te worden. En dat werd het!

Pupillen

Gezamelijke warming up

Voor de jongste pupillen (mini, C en B) stonden op deze prachtige vrijdagavond de onderdelen verspringen en slingeren op het programma. Na een goed georganiseerde gezamenlijke warming up waar de jongste atleten helemaal klaar voor de onderlinge sportieve strijd. Julia Verbeek en Mika Munsters leverden keurige resultaten af bij het slingeren en verspringen en schreven in de categorie mini-pupillen de hoofdprijs op hun naam. Proficiat!

De competitie bij de meisjes C pupillen werd een strijd tussen Ize van Goch en Minke Joosten. Deze dames streden alle dagen van de onderlinge competitie mee en dat is nodig om voldoende punten te scoren om mee te dingen naar de titel. Uiteindelijk ging de overwinning naar Minke met een hele verre sprong van 3,00m bij het verspringen en een mooie worp van 11 meter bij het vortex werpen. Ize werd keurig tweede en Lisa Kuijpers wist het podium te completeren. Nena van Lierop eindigde op de vierde plek, hopelijk heeft ze de smaak te pakken gekregen en kan ze er volgend seizoen 3 avonden bij zijn. Super goed gedaan allemaal!

Remi

Bij de jongens C pupillen was het Remi van de Valk die er met de winst vandoor ging. Hij had een fantastische vortex-worp van maar liefst 20,50m in zijn armen zitten en dat maakte het verschil met de nummer 2, Max Boumans. Max had wel een prachtige 600m in de benen. Hij liep deze afstand in 2.38,00. De derde trede van het podium werd opgeëist door Loek van Gils. Super goed gedaan allemaal!

Marit Houben was bij de Meisjes B onverslaanbaar. Ze wist alle onderdelen te winnen en werd overtuigend winnares van de onderlinge competitie. Plek twee ging naar Luca Gielissen, die ook op alle onderdelen een goede score wist neer te zetten. Beau van de Westerlo wist het podium te completeren. Proficiat dames!

Bij de jongens B pupillen pakte Loek van den Boomen net geen podiumplek, ondanks zijn mega verre sprong van 3,00m. Wel waren er podiumplekken voor Nick Verbeek en Luuk Verbeek op respectievelijk plek drie en twee. De winst in de onderlinge competitie ging naar Simon Bartels die uitblonk in verschillende onderdelen, waaronder het vortex-werpen. Heel goed gedaan jongens!

Maar liefst 18 stoere meiden streden mee om een podiumplekje bij de meisjes pupillen A. Een groot deelnemersveld en dus een pittige strijd voor de atleten. Het podium bestaat dan ook uit louter ervaren 2e jaars A-pupillen. Vive Spierings werd eerste van het hele stel met een prachtige 1000m in 3.44,00 en een prachtige worp van 20 meter bij het vortex werpen. Nienke Bartels had de snelste sprint in de benen en wist het hoogst te springen en werd knap tweede. Het derde podiumplekje werd veroverd door Noëlle Martens, die de kogel het verste wegstootte.  Super goed gedaan meiden!

Ten slotte hebben we natuurlijk nog de stoere grote mannen bij de pupillen. Zeven deelnemers streden voor een plekje op het podium. De competitie werd gewonnen door een eerstejaars A-pupil met al heel veel wedstrijdervaring. Jip Verbeek was de sterkste van de 7 atleten en mocht het hoogste treetje van het podium betreden. Hij wist maar 3 onderdelen te winnen, waaronder het sprinten (60m in een tijd van 11 seconden) en de 1000m in een tijd van 4:18,00   Bram Boumans wist eveneens als eerstejaars A-pupil de tweede plek te pakken met uitblinkende prestaties bij de werp-onderdelen. Op de derde plek vinden we de eerste tweedejaars A-pupil terug. En niet zo maar een, want het was Bas van Mierlo die vol trots zijn beker op kwam halen. Proficiat mannen!

Junioren

Bij de meisjes junioren D stonden 7 fanatieke atleten aan de start. Stuk voor stuk toppers, maar uiteindelijk was het Laura Verhallen die met een fantastische sprong van 4,39m naar de hoogste trede op het podium sprong. Ise Spierings timmert dit seizoen goed aan de weg en liet dat tijdens de competitie ook veelvuldig zien. Met name het hoogspringen was geweldig, met een hele mooie sprong van 1,35m. Ze werd dan ook terecht tweede. Ook Nienke den Engelsman liet zich dit seizoen op veel wedstrijden zien. Ze pakte met een nette worp met de speer van 14,67m een mooie 3e plek. Super!

Er stonden dit jaar 3 jongens junioren D aan de start, Loek Reinders, Jop Slaats en Len Proenings. Jop wist te overtuigen met zijn 800m in 2.48,00 en het speerwerpen met 17,61m en wist de competitie dit jaar te winnen. Loek had de verste sprong bij het verspringen (3,73m) en wist de kogel maar liefst 6,27m weg te stoten en legde beslag op plek 3. Len is de rising star van de junioren. Hij bijt zich overal in vast en hoewel hij nog niet kan tippen aan de tweedejaars D-junioren, weet hij zich knap staande te houden en zeer terecht de derde plek te bemachtigen.

Stiekem hadden we de naam van de winnares bij de meisjes junioren C al in potlood ingevuld. Want als Kirsten van den Hurk aan de start staat waar ook een 600m gelopen wordt, weet je zeker dat er vuurwerk te zien is. Ze wist onder andere door deze 600m in 1.53,00 af te leggen, de competitie te winnen. De strijd om plek 2 en 3 ging vervolgens tussen Lieke Hoogers, Luna Jacobs en Hilda Hoogers. Lieke wist met een keurige worp bij het speerwerpen (14,57m) en mooi stoot bij het kogelstoten van 6,63m de tweede plek op het podium te bemachtigen. Luna legde beslag op de derde plek met een goede sprong bij het hoogspringen over 1,10m. Helaas was Hilda maar één avond aanwezig, want ze zorgde meteen voor spektakel bij het verspringen. Ze won het onderdeel met een sprong van 3,66m. Goed gedaan dames!

Gelukkig hadden we bij de jongens junioren C ook een goed gevuld podium. Naast de vaste mannen Dani Koetsier en Myka Kuijpers, sloot ook Mads Vriens tijdens de laatste avond nog bij het gezelschap aan. Mads wist het verspringen met een prachtige sprong van 4,33m op zijn naam te schrijven en sprong dus meteen naar plek 3. Dani wist het kogelstoten en het hoogspringen te winnen en pakte zo plek 2 van het podium. Winnaar bij de jongens junioren C werd Myka met een verre worp bij het speerwerpen van maar liefst 22,27m en een hele snelle 100m in 14,60 seconden. Goed gedaan kerels!

Jikke

De meisjes U18 worden vertegenwoordigd door Anne de Vries en Jikke van Dijk. Twee totaal verschillende atleten. Waar bij Anne de nadruk ligt op de looponderdelen en het hoogspringen, ligt de nadruk bij Jikke op speerwerpen. Anne wist met een flinke voorsprong de titel te pakken en Jikke werd keurig tweede.

Bij de jongens U18 zien we twee ervaren gezichten aan de start met Ivar van den Hurk en John Linders. Maar vrijdagavond stond er ook een nieuwe oudgediende aan de start met Timo Flipsen. John wist met zijn snelle 100m (11,50 seconden) en 400m (59,00 seconden) beslag te leggen op plek 1. Ivar had een prima wedstrijd op zijn flitsend gouden spikes en eindigde op plek 2, gevolgd door Timo op plek 3.

Pouke van Dijk leek lang de enige dame bij de categorie U20, maar op de laatste dag kreeg ze gezelschap van Lianne Rijnen. Doordat Pouke bij alle onderdelen punten wist te pakken en ze uiteraard ontzettend snel is op de loopnummers won ze de competitie, maar Lianne pakte mooi wel de tweede plek.

Bij de dames senioren wist Karin de Corte met haar worp met speer van 25, 59 net iets meer punten te pakken dan Samantha van Horssen met haar 1.11,40 op de 400m. Dat bezorgde Karin, net als dochter Minke, de eerste plek, gevolgd door Samantha op plek 2.

Last but not least was het de beurt aan de mannen senioren. Met toppers als Rick van de Steen, Tom Honings en Daan Biemans aan de start is het publiek verzekerd van mooie atletieksport. Uiteindelijk was het Rick die de competitie wist te winnen en was er een mooie tweede plek voor Daan en Tom mocht het podium compleet maken.

Zo kwam er een einde aan 3 avonden plezier, strijd en sportiviteit op De Djump. Het waren mooie avonden met het nodige publiek, veel hulp bij het jureren van verschillende ouders en goede begeleiding van trainers. Kim en Arnold vormden daarbij een gouden duo als wedstrijdsecretariaat op de achtergrond, bij deze dus ook een hele grote dankjewel voor jullie inzet! Na de onderlinge competitie kijken we al uit naar de clubkampioenschappen in oktober!

Alle foto’s vind je hier