Finale onderlinge competitie

Op vrijdag 30 juni was het dan zover: de derde en laatste ronde van de onderlinge competitie. In sommige categorieën was het al redelijk gespeeld, maar er waren ook categorieën waarbij het nog écht spannend was. Het programma voor de laatste ronde: De pupillen U8, U9 en U10 gingen slingeren en verspringen, terwijl de U12 stonden te trappelen voor vortex en verspringen. De junioren en senioren sloten de competitie af met verspringen en speerwerpen.

Pupillen U8
We beginnen onze terugblik met de jongste pupillen. Met slechts één deelneemster aan de start was de strijd eigenlijk al beslist, maar Cato streed er niet minder hard om. Ze gaf alles wat ze had en wist natuurlijk de onderlinge competitie op haar naam te schrijven bij de meisjes U8. Proficiat Cato!

Pupillen U9
Bij de meisjes was de nummer 1 al vrij zeker, Jip was gewoonweg de sterkste. De strijd om plek 2 was net iets spannender. Iris was sterker tijdens de loopnummers, maar bij het werpen was Julia weer net iets beter. Uiteindelijk wist Iris 2e te worden en Julia knap 3e. Goed gedaan dames!

Bij de jongens was de nummer 1 eigenlijk ook al bekend. Mika is een echte, sterke allrounder en ook altijd van de partij. Een terechte winnaar dus. Thomas wist met zijn deelname aan twee wedstrijdavonden plek 2 te bemachtigen en Sjef wist voldoende punten bij elkaar te sprokkelen voor plek 3. Keurig mannen!

Pupillen U10
Lisa, Ize en Minke streden samen voor de podiumplekken bij de meisjes U10. De strijd lag nog redelijk open en werd dus nog een spannende slotdag. Uiteindelijk was het Minke die er met de winst vandoor ging, gevolgd door Lisa op plek 2 en Ize op plek 3. Proficiat meiden!

Ook bij de jongens was er nog van alles mogelijk, maar dan ging het vooral om plek 2 en 3. Het hoogste treetje van het  podium was al min of meer geclaimd door Remi. Op alle onderdelen was hij gewoonweg de beste van het deelnemersveld. Achter Remi vond de strijd om plek 2 plaats tussen Loek, Bas en Niels. Het waren uiteindelijk Loek en Bas die de podiumplekken wisten te bemachtigen met hun respectievelijk 2e en 3e plek. Prachtig mannen!

Pupillen U12
Bij de meisjes stonden maar liefst 11 deelneemsters op de startlijst, waarvan er 7 op alle drie de avonden aanwezig waren. Een heerlijk fanatieke onderlinge strijd, waarbij Marit de competitie op haar naam wist te schrijven, gevolgd door Merel en Boh. Heel netjes, meiden!

Simon wist bij de jongens het verschil te maken door onder andere zijn verre worp bij het vortexwerpen. Hij mocht daardoor het hoogste treetje beklimmen. Bram volgde op plek twee en Sam was een hele goede nummer drie. Goed gedaan mannen!

Junioren U14
Ook bij de junioren was er nog genoeg spanning te zien. Meike wist haar eerste plek al bijna zeker voor de laatste ronde, maar daarachter lag de strijd nog helemaal open. Uiteindelijk was het Aafke die er met de zilveren medaille vandoor ging, net voor Vive, die met prachtige Tony Chocolonely slippers het podium wist te kleuren. Geweldig meiden!

Een van de revelaties van het afgelopen seizoen schreef de onderlinge competitie met ruime voorsprong op zijn naam. Loek was de sterkste op 5 van de 6 onderdelen en pakte de winst, gevolgd door Len op plek 2 en Jahmairo op plek 3. Ook hier weer een geweldig mooi podium!

Junioren U16
En dan komen we zo langzaam aan bij de laatste categorieën. Kirsten en Ise streden tot op de laatste centimeter voor de winst in deze categorie. Uiteindelijk was het Kirsten die met een historisch klein verschil van drie punten voor Ise wist te blijven. Poeh, dat was spannend! Hilda wist het podium te completeren door zich naar plek drie te knokken. Fantastisch dames!

Er stonden drie flinke kerels aan de start bij de mannen. De sterke Tijn wist het meeste punten te vergaren, gevolgd door Myka op plek twee en Dani op plek drie. Een mooi strijd tussen deze drie goedlachse mannen. Keurig!

Junioren U18
Bij de meisjes was de spoeling vrij dun dit jaar. Slechts twee deelnemers stonden aan de start. Anne was de sterkste van de twee, Lieke een mooie nummer twee. Fijn dat jullie er weer bij waren dames!

De jongens streden met zijn drieën voor de podiumplekken. Geweldenaar Dante ontbeert nog een beetje techniek, maar man, wat een kracht! Hij pakte overtuigend de eerste plek. Fanatieke Ivar wist plek 2 te bemachtigen en Mads stond op het derde treetje van het podium. Goed gedaan mannen!

U20 & Senioren
Ten slotte stonden er nog twee mannen aan de start van de onderlinge competitie die niet hoefden te knokken voor hun plekje, maar het gewoon heel leuk vonden om hun grenzen op de thuisbaan te verleggen. John won dan ook de competitie bij de U20 en Daan bij de senioren. Dank voor jullie inzet mannen!

En dan zit het er weer op. Een leuke, onderlinge avondcompetitie op onze eigen Djump. We hebben weer genoten van een mooie onderlinge strijd tussen alle 179 (!) deelnemers. Een mooi clubke sporters, geniet van de onderlinge gezelligheid en sportiviteit.

De winnaars nog even op een rij:

  Vrouwen Mannen
U8 Cato
U9 Jip Mika
U10 Minke Remi
U12 Marit Simon
U14 Meike Loek
U16 Kirsten Tijn
U18 Anne Dante
U20 John
Senioren Daan

Nu op naar de zomervakantie en dan zien we iedereen weer graag terug voor de tweede helft van het zomerseizoen

kijk hier voor de uitslagen of hier voor de foto’s