Geslaagde duurloop op locatie in Sint Anthonis

Voor de hardlopers van AV-LGD stond zaterdag 5 november weer een duurloop op locatie op het programma.

Dit keer was een mooi afwisselend parcours uitgezet in de bossen van Sint Anthonis. Voor sommige bekend door de halve marathon van Sint Anthonis en de trailrun die er gehouden wordt.

Voor andere een mooie locatie om te ontdekken. Toch wist de organisatie weer paadjes te ontdekken, die niet bekend waren.

We zijn gezamenlijk naar Sint Anthonis gereden en vertrokken vanaf Natuurpoort de Heksenboom om een rondje te hardlopen.

Je kon kiezen voor de 5, 10 of 15 km. Er waren 19 deelnemers en de deelnemers waren mooi verdeeld over de diverse afstanden.

Wilma Tax had de meeste deelnemers: 7 stuks. Zij begeleidde de 5 km. Aan de 10 km namen 6 lopers deel. Deze afstand werd begeleid door Arno Hendrix. De langste afstand de 15 km, begeleid door Ria Hendriks had ook 6 deelnemers.

Er werd in een rustig tempo hardgelopen. De snelheid heeft in de duurlopen op locatie geen prioriteit. Het belangrijkste is genieten van de omgeving en de natuur. Het tempo wordt aangepast aan de langzaamste deelnemer in de groep.

Het parcours was erg afwisselend, met los zand, single tracks, verharde fietspaden en als toetje heuveltjes. We hebben ontzettend genoten van de herfstkleuren, ook het weer zat meer, de temperatuur was perfect om te hardlopen. Sommige van ons hebben ook schapen gezien, andere hebben ook nog paddenstoelen gespot. Op de 15 kilometer werden af en toe versnellingen ingelast en omdat ze de heuveltjes zo leuk vonden , hetzelfde stukje nogmaals gelopen.

Nadat iedereen zijn afstand volbracht had was er een gezellig samenzijn in Natuurpoort de Heksenboom. Iedereen was weer heel tevreden over de manier waarop je met een grote groep gezellig kunt gaan hardlopen op “onbekend” terrein.