Grote opkomst bij de Winterwandeltocht AV LGD Deurne

Alle weersvoorspellingen in de week voorafgaand aan de Winterwandeltocht leken in de verste verte niet op winters weer, maar meer op het natte weer waar we vorig jaar ook mee verrast werden. Gelukkig werden de laatste dagen de vooruitzichten beter, maar winters weer werd het zeker niet. Op de zaterdag was het prachtig weer voor de meer dan 20 vrijwilligers om alle wandelroutes van de nodige markeringen te voorzien. Fantastisch dat hoge aantal en het gezegde van ‘vele handen maken licht werk’ was hier dan ook zeker op zijn plaats. Dat men zich uitstekend van deze taak heeft gekweten, werd op de zondag door de vele deelnemers veelvuldig aangegeven. Hierover konden we alleen maar complimenten ontvangen en ook over de volledig vernieuwde wandelroutes. Altijd mooi om te horen van plaatsgenoten ‘goh, ik woon hier in de regio en ben weer op plekken geweest waar ik nog nooit was!’. Op de door wandelaars druk bezochte website www.beneluxwandelen.eu zijn ook een paar lovende verslagen geplaatst, verderop staan de links hiervoor om deze te lezen. Gelukkig hadden de paar niet voorspelde buitjes in de ochtend uiteindelijk geen invloed op de grote opkomst. Dat het druk was kon men zien aan de vele auto’s die overal geparkeerd stonden en ook waren er weer diverse deelnemers met de trein naar onze wandeltocht gekomen. De wandelaars kwamen vanuit allerlei richtingen, van Noord-Holland tot onze zuiderburen uit België, men weet de wandeltochten van AV-LGD dus goed te vinden! Druk was het dus ook op de beide rustplaatsen, waarbij het vooral in Vlierden een volle bak was in de foyer van MFA ’t Huis. Maar ook de kantine van onze vereniging was op sommige momenten helemaal vol. Dit was voor de eigen verzorging daar geen probleem, iedereen werd goed en vlot bediend en ook het inschrijfbureau kon de grote toeloop goed verwerken. Uiteindelijk mochten we 676 wandelaars op onze wandeltocht begroeten en de verdeling op de diverse afstanden was als volgt:

5 km : 12 dln, 10 km : 154 dln, 15 km : 193 dln, 20 km : 205 dln, 25 km : 46 dln en op de 30 km : 66 dln.

We hebben wel vernomen dat menige deelnemer op de 20 km zo genoten heeft, dat men onderweg alsnog overgestapt is op de 25 km route wat verder ook geen enkel probleem is.

Natuurlijk moet alle markering ook weer worden opgeruimd en zoals al vele jaren werd ook dit weer voortreffelijk gedaan door de oprolploeg, ondanks het druilerige weer op maandag. Ik heb Sjaak laten beloven dat hij volgende keer een foto maakt van het groepje, dan kunnen we ook in beeld laten zien wie dit meestal zijn.

Alle vrijwilligers nogmaals van harte bedankt voor de geweldige inzet, route-markeerders, route-oprollers, route-controleurs, verzorging en inschrijving.

Jan Vogelsangs

Wandelgroep AV-LGD

Links naar verslagen van de wandeltocht :

Peter Heesakkers:

Ruud Horst: