Hans van de Mortel op het podium bij de Rotterdam Marathon.

Bij de Internationale  Marathon van Rotterdam , zondag  8 april, heeft Hans van de Mortel  van de AV Lopersgroep Deurne uitstekend gepresteerd door een 2e plaats te behalen in de categorie Mannen 55+ met een prima tijd van 2 uur en 49 minuten. Deze tijd was goed voor een 176e plek in een marathon met in totaal 13.978 deelnemers.  De overwinning in deze categorie ging naar Frederic  Chetreff (F) in 2.44 en de derde plaats was voor de pool  Zenon  Stepien in 2.51.

De eerste 25 km van de marathon gingen in een vlak tempo met tijden per kilometer  tussen de 3.50 min en 3.55 min. Daarna gingen de onverwachte hoge temperaturen tijdens de marathon hem parten spelen en liepen de kilometertijden langzaam op tot 4.25 min. Om toch de marathon te beëindigen in een tijd binnen de 2 uur en 50 minuten, haalde Hans de laatste kilometer  het uiterste uit zijn lichaam en met een ultieme inspanning van 3.54 min. behaalde hij ruimschoots zijn doel  en finishte heel voldaan in 2 uur en 49 min 11 seconden.

Voor velen is het uitlopen van een marathon een doel en een prestatie op zich die respect verdient en dat geldt ook voor  Mo Nadi  van AV-LGD die de eindstreep haalde na 4 uur en 50 minuten.

Nederland  Kampioen.

Als voorbereiding  op deze marathon nam Hans van de Mortel  op 25 maart deel aan het NK Halve Marathon 2018 in Venlo tijdens de bekende Venloop en werd daar in zijn categorie 55+ overtuigend Nederlands Kampioen 2018 in een eveneens  hele sterke tijd van 1 uur en 17 minuten.