Herfstwandeltocht Zondag 8 oktober 2017

Op zondag 8 oktober organiseert AV-LGD de Herfstwandeltocht in een andere omgeving en een nieuw seizoen dan we gewend zijn. Vanwege een verbouwing is de startlocatie hiervan dit jaar niet zoals aangegeven in het Dinghuis. Gelukkig hebben we een andere startlocatie vlakbij kunnen vinden, namelijk het Gerardushuis in Walsberg op slechts enkele honderden meters afstand.

Met het herfstseizoen bieden we de wandelaars weer een heel ander beeld van de natuur door alle herfstkleuren. Vanuit de start gaan alle wandelroutes door de Walsbergse bossen. De afstanden vanaf 10 km gaan daarna door rustig landelijk gebied richting het Zandbos, waar tevens weer de centrale rustplaats is geregeld door onze eigen vereniging.

De 15 km en 20 km routes maken hier een extra lus. De 25 km en 30 km routes gaan naar de volgende rustplaats bij de Rijpelaal aan de rand van de Rijpelberg. De 30 km route maakt hiervoor eerst een omweg door de Rijtvense bossen, waarna deze route samen met de 25 km route rondom de Berkendonkse plas naar de rustplaats gaat. Van hieruit gaan deze routes achterom langs de Berkendonkse plas door mooi nieuw aangelegd natuurgebied en daarna weer richting het Zandbos naar de centrale rustplaats daar.

De terugweg vanuit het Zandbos gaat via de wijk “De Vennen” richting het centrum van Deurne. Via het Hub van Doornepark gaan de routes over het centrale marktplein. Daarna via de achterzijde van de kerk door het Pastoor Roespark richting het Kasteel van Deurne. Via de mooie kasteeltuin wordt dan uiteindelijk de finish bereikt. Deze keer wordt dus ook het mooie centrum van Deurne op de terugweg in de wandelroutes vanaf 10 km opgenomen en we zijn uiteraard benieuwd naar de reacties van de wandelaars.

AfstandenStarttijden
5-10-15 km08.00-14.00 uur
20-25 km08.00-12.00 uur
30km08.00-11.00 uur