Jeugd overwint stro, modder en gras tijdens Neelder Veldloop

Stro, modder en gras. Dat waren dé elementen voor de Neelder Veldloop in Roermond op deze druilerige zaterdag. Er kwamen noppen en spikes uit de tassen om de omstandigheden te trotseren. En niet zonder resultaat. Ook in Roermond liet AV-LGD een kerstgedachte achter: hard lopen én genieten!

Thijs van de Heuivel

Junioren A en B
Bij de junioren A stonden de 3 musketiers Tom Honings, Han Baselier en Jesper Gloudemans aan de start. Tom wist de cross af te raffelen in iets minder dan 19 minuten en kwam als 9e over de eindstreep. Han Baselier wist een onderlinge strijd met Jesper in zijn voordeel te beslissen: de mannen kwamen respectievelijk als 14 en 15e over de finish.

Bij de junioren B verdedigde Thijs van de Heuvel de kleuren van onze club en wist een 10e plek te bemachtigen. Knappe prestaties mannen!

Kirsten van den Hurk

Junioren C en D
Bij de junioren C stonden Ivar van den Hurk, John Linders en Lars Vermazeren aan de start. Ivar bekroonde een mooie race met een 7e plek. John Linders wist een mooie 14e plaats te bemachtigen en het slotakkoord was voor Lars Vermazeren, die het zware parcours versloeg en als 17e binnen kwam.

 

De 1800 meter voor de meisjes junioren D was als vanouds een strijd tussen Anouk Langstraat en onze eigen Kirsten van den Hurk. Dit keer werden de snelle dames vergezeld door een atlete van Achilles Top. Na een ronde kwamen de dames kort achter elkaar door, kon Kirsten aanpikken bij Anouk, maar moest in de laatste ronde capituleren. Desalniettemin weer een beker voor de zeer rijk gevulde prijzenkast van de familie van den Hurk.

 

Pupillen A
Voor de 57 jongens A-pupillen stond een cross van 1500 meter op het programma. Vanuit AV-LGD waren het Dennis Verbeek, Job Slaats en Tijn de Koning die de kleuren van onze club verdedigden. Dennis Verbeek had door zijn pleister onder zijn oog de uitstraling van een doorgewinterde bokser. En door zijn lange postuur ook nog eens in het voordeel voor het nemen van de hindernissen. Was het daarom dat iedereen zo snel weg was bij de start? Tijn was met zijn enorme passen voor vrijwel iedereen ongenaakbaar. Na 1 ronde liep hij nog op een 5e plaats, kort gevolgd door de nummer 1 van de cross competitie, Job Slaats. Tijn zette evenwel zijn dieselmotor een versnelling hoger en liet de lopers zijn modderige zolen zien en kwam als 2e binnen. Kort daarachter veroverde Job zeer verdienstelijk een 8e plaats en was het Dennis die als 48e over de finish kwam.

De meisjes pupillen A werden vertegenwoordigd door Nienke den Engelsman, Zoey van Lieshout, Eline Bartels, Meike Maas en Renske Mennen. Nienke liep als eerstejaars A een keurige wedstrijd. Wat kleiner van stuk, maar met een jaloersmakend atletisch vermogen waarmee ze de hindernissen trotseerde en kwam knap als 15e over de finish. Een stukje daarvoor liepen Eline en Zoey in het slipstream van Meike. Laatstgenoemde had als altijd een snelle start en snelle eerste ronde en smeet met de laatste krachten naar een 7e plaats. Eline (8e) en Zoey (9e) liepen beide ook een prachtige race in het front van deze groep. En helemaal vooraan liep Renske en een snelle loopster van ATV Venray. Ze liet zien dat deze ondergrond haar nog beter ligt dan de bossen en liet dit keer haar tegenstreefster Anna van der Velden de hakken zien en kwam als 2e over de finish!

Noëlle Martens

Pupillen B
Ook in Roermond waren de shirts van de meisjes pupillen B overwegend blauwgeel. Koploper Aafke Mennen werd vergezeld door Nienke Bartels, Julia van Duijnhoven, Noëlle Martens, Lotte Teepen en Lisa Meulendijks, gecomplementeerd met neo-AV-LGD lid Saar de Koning. Aafke en Nienke liepen als altijd vooraan in het veld en Aafke wederom naar het podium. Het werd de derde plaats omdat ze in de laatste meter haar meerdere moest erkennen in een loopster van Achilles Top. Nienke was met haar lange benen in het voordeel en benutte dat optimaal en kwam knap als 7e binnen. Saar had veel grip van haar hockeyschoenen en liep in haar 3e wedstrijd voor het eerste in de top 10. Kort daarachter kwamen Julia, Noelle en Lotte moegestreden over de finish en was het slot voor Lisa Meulendijks, die met haar mooie looppas een 19e plek en een mooie medaille bemachtigde.

Pupillen C
Jip Verbeek en Pim Slaats waren de stoere mannen bij de pupillen C. Jip zit duidelijk in een groeicurve en liep ook in Roermond weer van voren. Ditmaal nam hij de 5e plaats voor zijn rekening en komt hij steeds dichter bij de podiumplekken. Pim Slaats was als een vis in het water met alle obstakels en waande zich in een speeltuin. De tweede ronde was weliswaar zwaar, maar ook hier kreeg hij weer de handen op elkaar van de toeschouwers: goed gedaan Pim!

Merel Maas

Bij de meisjes pupillen C waren Evi den Engelsman en Merel Maas wederom present. Merel keek met haar hooikoortsogen verschrikt naar de strobalen, maar liet ze achteloos achter met mooie sprongen. Ook de kleine Evi passeerde de obstakels met speels gemak en beide meiden liepen keurig als 11e en 12e over de finish.

Mini pupillen
De mini pupillen waren een lust voor het oog. De kleine strijders werden vertegenwoordigd door Janske Mennen en Simon Bartels. Janske had als altijd veel oog voor het publiek: daar waar de andere kinderen het blik op oneindig hadden staan, nam Janske ruimschoots de tijd om te zwaaien en te lachen naar haar vader en zussen die haar luidkeels toejuichten. Ook Simon genoot zichtbaar van de positieve aandacht van de support en liep als altijd voorop mee. Hij kwam als 5e over de meet bij de jongens. Jankse kwam als 9e binnen bij de meisjes en naam haar medaille dankbaar aan.

 

 

 

De Neelder Veldloop was het slotakkoord van het cross seizoen in 2019. Uw verslaggever zag een enkele traan van de moe gestreden atleten bij het passeren van de finish, maar vooral de gulle lach wanneer ze bij hun ouders een trotse omhelzing kregen. Op naar de Kerst en nieuwjaar, waarna op 6 januari alweer de eerste cross van 2020 wacht.

voor de foto’s kijk hier en voor de uitslagen hier

Fijne feestdagen!