Jeugd strijd in weer, wind én modder tijdens Maalbeekcross Belfeld

Onder een grijszwart wolkendek in het Limburgse Belfeld stond de tweede Limbracross van het seizoen op het programma. Miezer, modder, lang gras en vallende blaadjes: dé ingrediënten voor een onvervalste cross!

Junioren

De jongens junioren A stonden aan de start van de korte cross met in deze categorie drie fanatieke LGD atleten. Tom Honings wist de bijna 5 kilometer als snelst te lopen in een tijd van 19:20. De altijd goedlachse Han Baselier volgde op een minuutje en weer een minuutje later volgde Jesper Gloudemans, die  vaak te zien is in onze prachtige clubkleuren. Goed gedaan mannen!

Bij de meisjes junioren A/B hebben slechts een ijzer in het vuur, maar dat is dan ook wel een top-ijzer zullen we maar zeggen. Pouke van Dijk wist vorige week beslag te leggen op de eerste plek, in Belfeld moest ze een ongelooflijk snelle atlete voor zich dulden. Desalniettemin wist ze een prachtige tweede plek te veroveren. Goed gedaan Pouke!

Ook bij de Jongens junioren C stond een drietal jongens aan de start in het Deurnese clubtenue. Ivar van den Hurk is geboren met lopersbloed in de benen. Met zijn krachtige pas wist hij heel netjes een 8e plek te bemachtigen. Kort daarna gevolgd door John Linders, die een half minuutje later de eindsprint door de modder inzette. Last but zeker not least finishte Remco Linders. Remco is een van de atleten die altijd present is. Ook in Belfeld liep hij knap zijn eigen race, strijdend tegen weer, wind en modder.

En dan komen we bij het klapstuk van de middag: Jikke van Dijk. Deze goedlachse flapuit is straalde helemaal in Belfeld. Onze C-junior had er écht zin in. Jikke liep haar eigen tempo en kwam ondanks regen, wind en modder nog steeds vrolijk over de finish. Heerlijk om deze gezelligheid in het team te hebben!

De jongens D stond Myka Kuijpers aan de start. Vorige week had hij niet zo’n geweldige start en in Belfled was hij gedreven om vanaf het begin in de top 10 te blijven lopen. Dit lukte. Hij kwam als achtste uit het bos en het laatste stuk streed hij met een atleet uit Weert voor het behoud van deze plek. Het was net iets teveel gevraagd, maar Myka eindigde op een nette 9e plek. Dapper gestreden, Myka!

Het is altijd fijn om met een topnummer af te sluiten. Bij de junioren is dat Kirsten van den Hurk. Deze kersverse D-junior laat al jaren zien dat ze meer dan goed mee kan tijdens de crossen. In Belfeld was ze voor de start zenuwachtig, maar na het klinken van het startschot vliegt de spanning ervan af en dan geldt er nog maar een ding: hard lopen. Kirsten ging als tweede atlete het lange rechte stuk op naar de finish, gevolgd door twee concurrenten. In een felle eindsprint gaf ze haar positie niet meer prijs. Deze zwaarbevochten tweede plek is een prachtig resultaat. Proficiat Kirsten!

Pupillen

Bij de jongens pupillen A stonden 4 atleten aan de start: de sterke Job Slaats, eerste jaars pupillen A Loek Reinders en Dennis Verbeek en terug van weggeweest: Tijn de Koning. Laatstgenoemde ging heel snel van start en had direct een gat met de rest van de concurrentie. Maar de opbouw bleek niet optimaal en dat bekocht hij met een 4e – knappe – plaats. Direct daarachter was het Job Slaats die een hele goede race noteerde. Nét niet genoeg voor het podium, maar wel heel goed gelopen job! In het middenveld kwamen Loek (25e) en Dennis (34e) afgepeigerd over de finish. Crossen is niet voor watjes: knappe prestaties van deze bikkels!

Bij de meisjes pupillen A waren er liefst 5 pupillen die acte de presente gaven. Renske Mennen en Meike Maas liepen na de eerste ronde beide rond de 5e stek, met in hun kielzog Eline Bartels. Renske kon het tempo nog verder opvoeren en liep met grote passen naar een mooie 3e stek in een heel sterk deelnemersveld. Ook Eline liet een heel mooi opgebouwde race zien, passeerde Meike (10e) en werd 6e.  Niet ver daarachter kwamen twee andere atletes kort na elkaar binnen: Ise Spierings werd mooi  13e  en Nienke den Engelsman vlak daarachter 15e.

De meisjes pupillen B was een oase voor onze lopersgroep: 6 van de 19 atletes kwamen van onze club en het zusje van Tijn (Saar) deed ook mee om te proeven aan het crossen door de (Belfeldse) bossen. Aafke Mennen was als eerste terug op het veld en ging diep. Heel diep: met betraande wangen viste ze net achter het net met een 4e  plaats: Aafke: daar mag je heel trots op zijn! En Vive Spierings, Benthe Coolen en Julia van Duijnhoven? Zijn het vriendinnetjes? Hadden ze een onderlinge afspraak? Ze passeerden als 8e, 9e en 10e de eindstreep! Zonder afspraak en bijzonder diep gegaan: heel knap! En Lotte Teepen was zo diep gegaan dat ze nog een uitglijder in petto had op het mulle gras. Maar zo snel als je de grond raakte was ze ook weer opgestaan en liep kaarsrecht naar de eindstreep: 13e! Daarachter was het Saar de Koning die op haar hockeyschoenen veel grip had en als 16e passeerde. Nét voor Puck, want die had een onvervalste eindsprint in gedachten – bracht die tot uitvoering – en had nog duidelijk over. Dat beloofd wat voor volgende week…

De kers op de taart was zoals gewoonlijk de allerkleinsten: de mini’s en de C-pupillen. Liefst 1050 meter moesten onze kleine helden afleggen. Als de Goed Heiligman dit gezien had, zou hij ze vast en zeker een extra zak snoep geven in de komende weken: wat een afstand voor deze kleine atleetjes! Merel Maas was als kersvers C-pupil als eerste terug en werd heel knap 6e. Met tranen zo groot als kristallen kwam ze over de finish, gevolgd door haar beste vriendin Evi den Engelsman, die een keurige 11e plaats bemachtigde. Daartussen in stond een hele dappere strijder: Pim Slaats. De kleinste telg van de familie Slaats liet zich niet onbetuigd en met een eindsprint onder de aanmoediging van de vele ouders, opa’s en oma’s kwam hij als 7e over de finish bij de jongens pupillen C. Tenslotte was het Janske Mennen die het niet onder wilde doen voor haar grote zussen. En dat deed ze zéker niet: ze werd 4e, net 1 plek tekort voor het podium. Maar dat gaat je nog lukken Janske!

Een mooie cross in barre omstandigheden met mooie resultaten. Op naar de Molenvencross komende zondag!

 

Klik hier voor meer foto’s en hier voor de uitslagen.