Na de modderpoel in Belfeld een week geleden waren de Helmondse weergoden beter gezind. Een felle zon gaf een heerlijk gevoel op de afgetrainde lichamen van onze junioren en pupillen én was voor de aanwezige ouders, grootouders, fans en kennissen ook zeer aangenaam. Zij zagen onze lopersgroep  met veel enthousiasme en mooie prestaties genieten in de bossen van Stiphout tijdens de Molenvencross. De eerste Brabantse cross in de Limbracross competitie staat altijd garant voor veel deelnemers die de clubkleuren van AV-LGD met verve dragen: in totaal deden gisteren 50 (!) leden van onze club mee in aan deze cross!

Junioren A: Tom Honings sterkste LGD-er
De junioren A startten zoals gebruikelijk bij de korte cross. Bij de jongens stonden er 3 atleten aan de start. Tom Honings, Han Baselier en Jesper Gloudemans probeerden zo snel mogelijk de 4740m door de Helmondse bossen af te leggen. Tom Honings won, net als de voorgaande 2 crossen, de onderlinge strijd in een tijd van 18:52. Dat is toch een tempo van zo’n 15 km/uur. Dat is natuurlijk een heel mooi tempo op een heuvelachtige ondergrond. Kort achter Tom kwam Han over de finish, even later gevolgd door Jesper. Deze heren staat keer op keer, weer of geen weer aan de start van de Limbracrossen. Respect, mannen!

Junioren B: Pouke wint in Helmond
De junioren B werden vertegenwoordigd door Thijs van den Heuvel bij de jongens en Pouke van Dijk bij de meisjes. Thijs nestelde zich mooi in de middenmoot en liep een hele nette race. Pouke wilde eigenlijk veel te graag. Tot en met het eerste rondje wist ze enigszins de rem erop te houden, maar daarna ging het toch echt niet snel genoeg voor Pouke. Ze versnelde en liep met overmacht naar de eerste plek in Helmond. Top!

Lars

Junioren C: Ivar wederom ijzersterk
Ivar van den Hurk, John Linders, Remco Linders en Jikke van Dijk stonden al eerder aan de start van een Limbracross dit seizoen. In Helmond kon daar de naam van Lars Vermazeren aan toegevoegd worden. Ivar loopt dit seizoen erg sterk. Je ziet dat de looptraining vruchten af werpt. De stijl én snelheid gaat omhoog en dat levert prima prestaties op. Ivar werd heel netjes 7e in Helmond. John kwam een half minuutje later als 12e over de finish, gevolgd door Lars op de 17e en Remco op de 19e plek. Daarna was het de beurt aan Jikke. Het was zwaar voor Jikke, maar ze zette goed door en liep de cross wel gewoon uit in een tijd van 16:12. Goed gedaan Jikke!

Dani

Junioren D: Debuut Dani Koetsier bij junioren
De slotnummers voor de junioren stonden uit de cross voor de jongens en meisjes junioren D. Wederom stonden Kirsten van den Hurk en Myka Kuijpers en voor het eerst dit seizoen ook Dani Koetsier aan de start van een Limbra cross. Vanwege autopech moest Dani zijn warming up doen op het parkeerterrein van de MC Donalds, maar dat mocht niet deren. Hij kwam gelukkig warm aan op het sportpark en kon meteen klaar gaan staan voor zijn race. Hij liep ondanks het ‘getrubbel’ vooraf zijn eerste cross van het seizoen gewoon uit en eindigde op plek 28. Myka had het in dezelfde categorie zwaar. Hij startte goed maar viel in het tweede deel en stukje terug. Hij kon zijn achterstand op de top 10 net niet meer goed maken en eindigde op de 11e plek. De slotrace bij de junioren was voor Kirsten. Ze liep heel netjes mee met de sterkste loopster van de afgelopen crossen en wist in een ultieme eindsprint nog heel dicht bij te komen, maar het was net niet genoeg. Wederom een hele mooie 2e plek. Goed gedaan Kirsten!

Pupillen A: Job Slaats leider in het klassement
Bij de pupillen A waren 5 pupillen van AV-LGD die ons blauw witte shirt droegen. En niet zonder resultaat: Tijn de Koning liet zien dat hij letterlijk en figuurlijk een snelle leerling is: hij bouwde zijn wedstrijd rustig op, bleef tot 300 meter voor de streep met de eerste 4 lopers mee lopen om vervolgens met een lange en krachtige eindsprint het gehele veld op grote afstand te zetten: waauw! Voor de plekken 2 en 3 zat de felle Job Slaats heel goed, maar trok nét aan het kortste eind met een 4e plek als resultaat. Wel is onze Job nu de trotse leider in het klassement door zijn stabiele loop in de top van het lopersveld.

In het middenveld van het deelnemerswerk waren met Linus van Hout (25) en Loek Reinders (27) die lieten zien makkelijk mee te kunnen en een goede prestatie neer zetten. Als nummer 39 kwam Dennis Verbeek – met zijn kenmerkende stijl en grote passen – binnen. Goede prestaties mannen!

Meisjes pupillen A: Top 10 voor Zoey
Bij de meisjes pupillen A stonden 4 strijdsters van AV-LGD aan de start. Renske Mennen, Zoey van Lieshout en Ise Spierings werden vergezeld door eerstejaars Meike Maas. In deze grote en snelle groep laat Renske week in-week uit zien dat ze tot de beste behoort. Ook in deze race liep ze van voren en kwam ze net een teenlengte te kort om de 2e plek te veroveren. Wel stond ze voor de derde keer op rij op het podium. Kort daarachter was het Meike Maas die met krachtige passen het grootste gedeelte van de wedstrijd in het slipstream van Renske liep maar op het einde moest capituleren. Desondanks een hele knappe 6e plek voor de debutante. Zoey en Ise liepen in Helmond erg goed en Zoey pakte heel knap een top 10 positie (10e) met kort daarachter Ise, die haar mooie loopstijl bekroonde met de 11e plek.

Meisjes Pupillen B kleurt blauw-geel
Bij de meisjes Pupillen B waren er 9 (!) atleten aan de start: ofwel 1/3 van het deelnemersveld was blauw-geel. Bij de start was het Vive Spierings die heel snel startte en als eerste de bossen in snelde, gevolgd door Aafke Mennen en Nienke Bartels. In het middenveld liepen Noelle Martens, Saar de Koning en Benthe Coolen keurig mee gevolgd door Julia van Duijnhoven, Lotte Teepen en Puck van der Valk. Met een keurig opgebouwde race kwam Aafke als 5e binnen, gevolgd door Nienke en Vive die beide keurig een top 10 positie veroverden. Saar, Noelle, Benthe, Julia, lotte en Puck kwamen kort achter elkaar onder luide aanmoediging van de fans én atleten van onze Deurnese vereniging.

Jongens C en mini-pupillen: Mika als sieraad voor de sport
Bij de groep jongens pupillen C en mini’s stonden 4 kleine grote mannen aan de start. Simon Bartels liep – als mini-pupil – als altijd met de eersten mee en resulteerde ook dit keer weer in een podiumplek: knap Simon! Ook Jip Verbeek liet op zijn spikes zien dat hij makkelijk mee kan in het geweld en noteerde een mooie 12e plek. De dappere Pim Slaats had het zwaar, maar liet zien over veel doorzettingsvermogen te beschikken en liep naar een keurige 18e plek. Het slotakkoord was voor de altijd lachende Mika: een sieraard voor de club én voor de cross. Goed Mika!

Remi

Remi

Kijk hier voor meer foto’s en hier voor alle uitslagen

Meisje C en mini-pupillen: diva’s op de catwalk
Merel Maas en Janske Mennen vertegenwoordigden onze club bij de kleinsten voor de meisjes: de twee diva’s weten topfotograaf Marc van Duijnhoven elke week weer te trakteren op een gulle lach onderweg! En passant liep Merel met een hele lange eindsprint van het achterveld naar voren en kwam als 5e binnen. Onderweg liep Janske – mini-pupil – ook een heel mooi tempo en kwam onder luid gejuich als 16e binnen.

Debutant Remi direct in de prijzen
Het slotakkoord was voor Remi van der Valk: de kleine debutant mocht met de kidsrun mee rennen en liep met zijn eerste cross ooit direct door naar het podium! De trotse kleine telg van de familie Van der Valk kreeg de handen op elkaar van alle toeschouwers: een prachtig slotakkoord van een hele mooie dag in Helmond!

Merel