Junioren AV-LGD op hoogtestage

Na alle rust en beperkingen tijdens de Corona-periode start onze vereniging de activiteiten (conform alle richtlijnen) weer langzaam op. De junioren hadden nog iets tegoed, tenminste, diegene die vier of meer Limbracrossen hadden meegelopen tijdens het afgelopen winterseizoen. Het ploeteren door de modder, het struinen door weer en wind en het klappertanden tijdens de koude wintermaanden werd beloond met een heuse hoogtestage. Dit keer niet in de ijle lucht van Falls Creek in Australië of in een van Afrikaanse hoogvlaktes, nee, zelfs niet in de Alpen of de Pyreneeën, maar gewoon in Veldhoven. Ja, echt waar, gewoon om de hoek in Veldhoven. In de bossen verstopt ligt een prachtig klimrijk waar de junioren op hoogte hun kunsten lieten zien.

Afgelopen zondag 28 juni waren ze er allemaal, toppers als Tom Honings, Kirsten van den Hurk en Pouke van Dijk, goedlachse Jikke van Dijk, doorzetters Dani Koetsier, Lieke Hoogers en Myka Kuijpers, helden Han Baselier, Thijs van den Heuvel en Ivar van den Hurk en krachtpatsers Jesper Gloudemans en John Linders. Stuk voor stuk leden waar AV-LGD trots op kan zijn.

Na een uitgebreide uitleg vooraf stonden ze allemaal ingesnoerd en wel klaar voor het hoogtepunt van het seizoen: de beloning van hun inzet tijdens de crossen. Al snel na de uitleg klommen de eerste sportievelingen razendsnel tussen de boomkronen op een meter of 7 à 8 hoogte. De hoogste route ging zelfs tot 10 meter hoogte, dus je kunt het dagje uit gerust een hoogtestage noemen. Een enkeling moest wat wennen aan de hoogte. Han stierf duizend doden terwijl hij vanuit het hoogste punt naar de overzijde van het parcours tokkelde. Gelukkig overleefde hij de hoogte ternauwernood, zodat hij ook volgend jaar weer gewoon aan de start staat bij de Limbracrossen. Trainer Robin Hammecher is van alle markten thuis en ook in Veldhoven begeleidde hij de junioren vol passie. Dani overwon zijn hoogtevrees en liet zien dat hij een echte doorzetter is. Myka, Ivar, Tom en John overwegen hopelijk geen switch naar een klimvereniging, want zij vlogen als razendsnelle eekhoorns door de Veldhovense bossen. Jikke is, zoals we van haar gewend zijn, de vrolijkheid zelve tijdens zware inspanningen. Kirsten en Lieke legden geconcentreerd en dapper de parcoursen af. Pouke, Thijs en Jesper bewogen net zo makkelijk tussen de touwen door alsof ze een sprintje trokken op de atletiekbaan. De sportiviteit en inzet straalde er dus niet alleen tijdens de wedstrijden vanaf!

Door al dat klimmen en klauteren werd behoorlijk wat eetlust opgewekt, maar de organisatie met Sven en Andrea van den Hurk voorop had aan alles gedacht. In de bossen werden picknicktafels geregeld en binnen no-time stond er een buffet op tafel waar menig cateraar stikjaloers op zou zijn. Na een heerlijk broodje, een paar fruitige snacks en een drankje werd er nog zo links en rechts snel een parcours afgelegd, zodat de tijd optimaal benut werd. Het was voor de ouders aan de kant op en top genieten met deze gezellige club enthousiaste junioren en hun trainer. Rond een uur of half drie kwam aan onze hoogtestage een einde en vertrokken tevreden weer richting Deurne. Nu maar afwachten of de stage een positieve uitwerking heeft op de pre-season games van aanstaande zaterdag. We zullen het zien!

De foto’s van Klimrijk vind je hier.