Junioren schieten met scherp

Tijdens het cross seizoen stonden een groot aantal junioren scherp aan de start van de verschillende Limbracrossen. Tijdens het beloningsuitje bij werd er letterlijk met scherp geschoten tijdens het paintballen. Een beloning die past bij de passie en strijd van onze junioren.

Een korte terugblik op het  winterseizoen leert ons dat we met onze 32 deelnemende junioren maar liefst 25 podiumplekken hebben behaald, waarvan 8 eerste plekken. De eerste plekken waren een prooi voor Kirsten (5x), Meike (1x), Aafke (1x) en Ivar (1x). Ook op het eindpodium stonden drie in het geel-blauw gehulde junioren atleten.  Kirsten veroverde de 1e plek bij de U18, Aafke plek 2 bij de U14, Ivar plek 3 bij de U20. Een dikke proficiat voor deze geweldige prestaties. Natuurlijk kan niet iedereen gaan voor de podiumplekken, maar het beloningsuitje voor 4 wedstrijden was wel voor de meeste atleten binnen handbereik. Van de 23 atleten die hem verdiend hadden, sloten 15 leden op zaterdag 9 maart aan bij deze leuke, sportieve verrassing.

 

Na de laatste bostraining van het winterseizoen stond er in de Bosschuur een lekker frisje en versnapering klaar. Eerst werd onder een prachtig ceremonieel muziekje aandacht geschonken aan het uitreiken van de Limbra-medailles voor de aanwezige atleten die 6 of meer crossen gelopen hadden. Vervolgens vertrokken we ‘mi z’n alluh’ op de fiets naar Liever Buiten. Eenmaal daar kregen we wat uitleg over de schietafstand en welke veiligheidsmaatregelen de atleten, voor nu omgedoopt in regelrechte commando’s, in acht moesten nemen. Iedereen kreeg een passend pak en helm aangemeten en onze jeugdige commando’s konden helemaal los gaan in de bosrijke arena. Al rennend door de bossen werd menig camouflageplak geel of groen gekleurd door de afgeschoten verfkogels. Na een paar uurtjes waren er gelukkig nog steeds geen gewonden te betreuren.

Het was wel tijd om de geweren op te bergen, overalls uit te doen en even bij te komen. De een deed dat met een spelletje voetbal, de ander even op de telefoon, maar ook de koeien waren in trek (alleen de geur viel sommigen wat zwaar). Helaas had Merel vorige week haar enkelbanden gescheurd en moest het uitje grotendeels laten schieten. Toch sloot ze na het paintballen nog gezellig even aan. Fijn dat ze er nog even bij was en een goed herstel gewenst Merel!

Uiteraard werd na al deze inspanningen afgesloten met een heerlijk frietje en snack. Een dik verdiend uitje voor onze dappere junioren. En voor wie baalt dat hij/zij er niet bij kon zijn: Volgend jaar weer nieuwe kansen tijdens de Limbracross competitie 2024/2025!

Voor meer foto’s kijk hier