Op zaterdag 6 april was het dan weer zover: de eerste competitiewedstrijd van het seizoen stond op het programma. We waren te gast in een heerlijk, zonnig Venray. Met 20 atleten, verdeeld over 3 teams bonden we de strijd aan in poule 63.

Het is altijd een heel gepuzzel om de atleten op hun favoriete onderdeel uit te laten komen en daarbij ook nog eens kijken naar het geheel als team. Het was duidelijk dat bij de vrouwen U16 Laura en Ise op hun plek stonden. Laura veroverde een 1e plek (verspringen, 4,86m PR) en een 3e plek (80m sprint, 10,77 PR). Ise veroverde twee 2e plekken (Hoog 1,45m en 800m 2:36,88 PR). Daarnaast was er nog een podiumplek voor Meike (800m, 2:38,35 PR). Uitstekend gepresteerd dames!

Ook bij de vrouwen U14 waren er podiumplekken voor onze Deurnese atleten. Aafke (1000m, 3:26,85 PR) en Vive (speerwerpen 20,20m PR) wisten beiden beslag te leggen op de 3e plek op een van hun onderdelen. Klasse! Ook Milou kwam in actie bij de dames U14. Het hoogspringen liep anders dan ze had gehoopt, maar de 60m horden liep ze alsof dit dagelijkse kost was. Zo wist ze zich knap te herstellen en beleefde alsnog een prima wedstrijd. Goed gedaan Milou!

Terwijl de dames de podiumplekken wisten te bemachtigen, streden de heren U16 in de middenmoot mee. In het team stonden ook slechts 2 U16 atleten, de rest is nog U14. Dat betekent net iets zwaardere materialen en natuurlijk wat sterkere tegenstanders. Twee atleten wisten toch boven zichzelf uit te stijgen tijdens deze wedstrijd. Len zag ontzettend op tegen de horden, maar wist heel knap overeind te blijven en een keurige tijd neer te zetten. Een overwinning op zich. Ook Tim wist een hele knappe prestatie neer te zetten. Hij wist als jonge U14 toch uitstekend om te gaan met zowel kogel als discus. Tim is wellicht klein van stuk, maar deze held is wel groot in zijn daden! Kei goed gedaan Tim!

Uiteindelijk wisten de AV-LGD atleten maar liefst 36 persoonlijke records neer te zetten. Nagenoeg iedereen verbrak een of meerdere PR’s en een enkeling kwam heel dicht bij zijn of haar record. Uiteraard zijn dat mooie cijfers waar de atleten trots op mogen zijn. Op dit moment is de tussenstand in de poules als volgt:

U16 (vrouwen): 4e plek

U16 mannen: 8e plek

U14 vrouwen: 5e plek

Na de wedstrijd werden de vrolijke gezichten nog even op de gevoelige plaat gezet en konden we alweer vooruit gaan kijken naar de volgende competitiewedstrijd op 18 mei in Sittard.

kijk hier voor meer foto’s