Juniorendag 2023

Natuurlijk hadden we altijd al het kamp voor de pupillen, maar we vonden bij de jeugdcommissie dat ook de junioren een jaarlijkse festiviteit verdienden. Zo ontstond het idee om een juniorendag te organiseren. Zo gezegd, zo gedaan. Op 23 september was het dan zover. Uiteraard begon deze zonnige zaterdagochtend met een gewone training voor onze U16 en U14. Even lekker de spieren losmaken voor een groots middag- en avondprogramma. Na de loopscholing, wat hordenoefeningen, verspringen, krachtoefeningen en discuswerpen was het wel welletjes met de sportieve voorbereiding.

Na de training werd er omgekleed en verschenen de junioren fris en fruitig en helemaal hip gekleed aan het uitstekend verzorgde lunchbuffet. Er werd gezellig gekletst en uiteraard waren er ook een paar gespannen koppies, want wat zou de rest van de dag gaan brengen? Er werd gestart met het maken van groepen van 4 à 5 atleten. Dat viel aanvankelijk nog niet zo mee, maar uiteindelijk hadden we vier prachtgroepen die zouden gaan strijden voor de eeuwige roem op deze eerste juniorendag.

Het middagprogramma bestond uit de Crazy 88 en een aanvullende opdracht per groepje. Crazy 88? Ja, dat vroegen de atleten zich ook af. Kort gezegd waren het 88 leuke, hilarische, spannende, gezellige en uitdagende opdrachten waarmee punten te verdienen waren. Zo was er een opdracht waar het groepje met twee vreemde mensen een boom moesten knuffelen, ze moesten een foto maken met een vette, stoere auto of tegen de richting in een roltrap oprennen. Uiteraard moest alles vastgelegd worden met foto of video en gedeeld worden in de groepsapp die per groep was aangemaakt. Al snel waren de groepen op weg naar het Deurnese centrum, want daar was natuurlijk de meeste kans op veel mensen en dus veel punten. Werkelijk alles werd uit de kast gehaald en aan de tafel in de kantine werden alle foto’s en filmpjes getoetst door de leiding. De bijdragen waren schitterend en er werd hartelijk gelachen om alle vrolijke en gedurfde capriolen die werden uitgehaald. Om half vijf werd de Crazy 88 afgesloten en was het tijd om even te chillen.

Nou ja chillen, er was natuurlijk nog die extra opdracht. Deze bestond uit een enveloppe met een liedje waarop de atleten een optreden moesten voorbereiden. Ieder groepje had wel hun eigen choreograaf of musical director die een leuk idee had voor een spetterend optreden. Tijdens deze repetities startte de leiding de voorbereiding op het avondeten. Er stond een heerlijke barbecue op het programma en na de drukke middagbezigheden werd de ene hamburger na de andere verorberd. Uiteraard aangevuld met lekkere salades en een stokbroodje.

Met de buiken goed gevuld was het vroeg op de avond tijd voor de optredens. Voor sommige nog een beetje spannend, maar een enkeling ging ook he-le-maal los op hun liedje. Het ijs werd gebroken door ‘De girls & Ivar’ die een optreden verzorgden op de Ketchup song. Met de Kirsten en Ise verkleed als heer, uitgedost (of uitgedonst) met snor en Dante en Myka met een bescheiden respectievelijk uit de kluiten gewassen buste,  beklom Ivar het podium. De zaal werd flink opgezweept en de groep kreeg dan ook een luid applaus. Vervolgens was het de beurt aan de ‘Barbie girls’ die uiteraard het nummer ‘Barbie girl’ voorzagen van een creatieve dans. Aafke, Puck, Julia, Lynn en Benthe pakte flink uit met een hele hoop plastic fantastic en ook dit was weer verwennerij voor de jury. Team ‘Bitterballen met mosterd’ met Meike, Vive, Loek, Linus en Dani in de gelederen moesten Ademloos vertolken. Niet een heel erg dansbaar thema, maar met Dani in de gelederen werd het toch een spectaculair theatraal optreden. Prachtig! Ten slotte was het de beurt aan de ‘Aapies’. Zij hadden dan weer wel een heel dansbaar nummer. Terwijl de eerste tonen van Abba’s Dancing Queen door de boxen schalden, begon het publiek al mee te klappen. Saar, Veerle en Laura (die Koen verving tijdens het avondprogramma) trokken Abel en Len mee op sleeptouw in een werkelijk schitterende choreografie. Len en Abel wisten er zelfs een lach uit te persen wat een extra punt opleverde bij de jury. Onder luid applaus werden de optredens afgesloten.

Na de optredens was het even ontladen op de baan met een potje verstoppertje of gewoon ff een rondje rennen. De lichamelijke energie moest er ook even uit, want de mentale energie zou nog hevig aangesproken moeten worden tijdens de pub quiz. De tafels werden voorzien van een chippie en een bakske M&M’s en het ging los op maar liefst 6 ronden met vragen. De organisatie had van alles bedacht. Van de fotoronde naar de sportronde en weer terug naar een muziekronde, het zat er allemaal in. Na elke twee ronden werd de jeugd weer even losgelaten (het blijven toch atleten met een bonk energie) en volgde elke keer een warm onthaal met luide muziek. Zelfs de polonaise werd ingezet op het lied Engelbewaarder en natuurlijk werd er luidkeels meegezongen!

Uiteindelijk was het tijd om af te ronden. De punten van de Crazy 88, het optreden en de pub quiz werden geteld en ja hoor, er was een winnaar. De felicitaties waren voor ‘De girls en Ivar’, die de primeur hadden om de eerste juniorendag af te sluiten met de winst. Nog even werd er samen opgeruimd en kon het nagenieten beginnen. Organisatie, bedankt voor jullie inzet op deze heerlijke juniorendag. Gezien de reacties van de junioren is deze dag voor herhaling vatbaar!