Kirsten van den Hurk oppermachtig in Asten

Uiteraard kunnen we niet anders dan starten met een nieuwjaarswens: We wensen vanuit de pupillen iedereen een gelukkig, sportief nieuwjaar toe. Maak er iets moois van met zijn allen!

Met die gedachte stonden onze pupillen klaar voor de eerste wedstrijd van 2019, de Jaspercross in Asten. En ja hoor, daar was hij eindelijk: de eerste Limbracross-overwinning van het seizoen. Kirsten was oppermachtig in Asten, wat een race!

Dani

Maar laat ik bij het begin beginnen. De jongens pupillen A waren er klaar voor. In dit grote sterke deelnemersveld doen de Deurnese jongens prima zaken tijdens deze editie van de Limbra crosscompetitie. In Asten stonden Dani Koetsier, Myka Kuijpers, Jop Slaats en Linus van Hout aan de start om de AV-LGD clubkleuren te verdedigen. Myka had een prima start waarbij hij na het eerste lange recht stuk net achter de altijd sterke Tijn de Koning, die uiteindelijk keurig als 2e eindigde, het bos in dook. In het midden van de wedstrijd zakte hij iets terug naar plaats 9, maar hij had zijn race goed verdeeld. In de tweede helft van de laatste ronde haalde hij enkele atleten in en ging de lange sprint aan met zijn directe concurrent in de competitie. Op karakter won hij deze sprint en dit leverde hem een keurige 6e plek op. Jop bleef zich goed focussen en liep goed. Met zijn sterke, krachtige passen snelde Jop als eerstejaars A-pupil naar een keurige 12e plek. Het was ook weer erg leuk Dani in Asten te zien. Dani loopt prima in de middenmoot mee en heeft altijd een ‘big smile’ over voor de fotografen langs de kant. Als je dat nog kunt tijdens een loodzware cross en je eindigt dan als 21e, ben je een echte topper. Petje af, Dani! Ook Linus liet zijn gezicht weer zien in Asten. Linus liep prima mee in het grote veld en eindigde in de middenmoot op de  32e plek. Goed gedaan Linus!

Na de jongens pupillen A kwamen we aan de hoofd-act van de dag (sorry jongens, maar in Asten was het echt een meisjes A pupil die de show stal). Kirsten wist dat

Kirsten

ze in Asten een podiumplek kon bemachtigen. Ze startte fel en hard. Ze pakte meteen de leiding en liet de andere meiden meteen zien dat ze nog sterker was geworden van het Kerstdiner en de oliebollen. Bij het ingaan van de laatste ronde had ze bijna iedereen het snot uit de ogen gelopen, op één dappere, taaie strijdster na. Maar Kirsten was oppermachtig in Asten. Ook de laatste concurrent moest op het laatste lange, rechte stuk afhaken. Met overmacht schreef Kirsten deze cross op haar naam. Wat een topprestatie Kirsten. Super!

Bij de meisjes A-pupillen stonden er nog een paar kanjers aan de start. Met Eline Bartels, Zoey van Lieshout, Renske Mennen en Ise Spierings was de club meer dan goed vertegenwoordigd. Eline volgde het voorbeeld van Kirsten en liep erg sterk in Asten. Deze stille kracht in het team AV-LGD laat keer op keer weer zien dat ze er echt toe doet in het sterke deelnemersveld. Eline veroverde de 10e plek. Super Eline! Zoey volgde Eline op geringe afstand en legde heel netjes beslag op de 13e plek. Ise Spierings deed nauwelijks onder aan Zoey en eindigde na een mooie constante wedstrijd in de middenmoot op de 17e plek. Goed gedaan Isa! Renske had de oliebollen wat minder goed verteerd, leek het. Ze eindigde desondanks nog steeds keurig in de middenmoot op plek 18.

Bij de jongens B-pupillen startte  Loek Reinders erg snel. Hij sprintte naar de eerste bocht in het parcours, maar dat bleek och een beetje teveel van het goede. Hij zette wel heel erg goed door en eindigde in de middenmoot op de 11e plek. Keurig gedaan Loek! In hetzelfde veld startte ook Meike Maas. Met Loek als richtpunt zat Meike na de start ook erg goed voorin. Na de eerste ronde kwam ze op de 3e plek door met ruime voorsprong op de nummer 4. Ze gaf deze voorsprong niet meer weg en pakte zo haar 4e podiumplek van het seizoen. Wat een mooie 3e plek, Meike!

Bij de meisjes pupillen C stonden maar liefst 4 sportieve AV-LGD meiden aan de start. Aafke Mennen, Vive Spierings, Nienke Bartels en Noëlle Martens streden dapper om een goed resultaat. Aafke Mennen strijdt dapper mee in de competitie en ook in Asten liep ze erg sterk. Ze pakte haar derde 3e plek van het seizoen en mocht wederom schitteren op het podium. Knap hoor, Aafke. Ook Vive laat keer op keer zien dat ze goed meekan in dit deelnemersveld. In Asten liep ze goed en eindigde op een keurige 6e plek. Vlak daarna werd Nienke heel netjes 8e. Noëlle completeerde het team AV-LGD met de 14e plek in Asten. Goed gedaan meiden!

Simon

In de laatste categorie van de dag rende Simon Bartels als jongens mini-pupil dapper zijn rondes in Asten. We zijn een beetje gewend geraakt aan het feit dat Simon op het podium staat en ook in Asten stond hij weer heel netjes op de 3e plek. Wat super goed Simon!

Zo zit de eerste wedstrijd van 2019 er weer op. Met  17 deelnemers en 4 podiumplekken zijn de pupillen het nieuwe jaar in ieder geval prima begonnen. Met nog maar 3 wedstrijden te gaan hebben we maar liefst 7 atleten in de top 5 van deze grote competitie staan. Zij maken allemaal nog kans op een podiumplek aan het eind van de rit (deze bestaat bij de Limbra crosscompetitie uit 5 treedjes). Hopelijk kunnen de pupillen scherp blijven en deze podiumplekken met heel veel plezier veiligstellen in 2019.

De eerstvolgende wedstrijd die op de kalender staat is de Heldense bossencross op zondag 20 januari.

De foto’s van Asten zijn hier terug te vinden.