Kletsnatte moddercross in Helmond

Na de vele afgelastingen organiseerde ATH Helmond een cross als voorbereiding op de resterende LIMBRA wedstrijden. Getuige de vele aanmeldingen leek het bij voorbaat geslaagd, zij het niet dat de sluizen vanuit de wolken vol – maar dan ook echt vol – open stonden. Resultaat: een wat mindere opkomst, maar nu al legendarisch vanwege de grote plassen en modderstromen.

En minder mensen betekent meer kans op eremetaal. Zo werd Stan Zeegers 3e op de lange cross, Willie Claessen 3e bij de M50 en Tonny Kersten en Fiona Jaberg 2e bij lange cross voor de dames (in de verschillende leeftijdscategorieën).

Junioren
Bij de junioren liep Ivar van den Hurk voor het eerst een wedstrijd van meer dan 5 kilometer en werd achter de snelle Timo Klomp tweede in een keurige tijd van 24.47. Zij zus Kirsten liep zoals altijd met de snelsten en werd tweede bij de junioren C.

Bij de meisjes junioren D stonden ondanks het kleddernatte parcours 3 dames aan de start: Renkse Mennen, Laura Verhallen en Meike Maas. Renske was als tweede terug van het peloton dames, gevolgd door Laura die ondanks haar val in de modder een keurige 5e plek bemachtigde en daarmee Meike naar de 6e plek verwees.

Bij de junioren D rook Len Proenings zijn kans. Een goed moddergevecht vindt hij wel leuk en met een big smile snelde hij naar een 5e plek.

Pupillen
Bij de meisjes pupillen A waren  dappere atleten te vinden: Aafke Mennen, Merel Maas en Julia van Duijnhoven. Aafke was de snelste van het veld, waarna Merel op de laatste meter werd ingehaald maar wel keurig een podiumplek behaalde. Ook Julia was ijzersterk in deze omstandigheden en kwam keurig als 7e over de eindstreep.

Bij de meisjes pupillen B was het Janske Mennen die een zware wedstrijd liep, maar knap vol hield en als 5e over de meet kwam. Bij de jongens pupillen B was het de tweeling Luuk en Nick Verbeek die ook genoten van het overtollige water en modder. Met veel plezier knalden ze door de plassen en kwamen ze mooi als 7e en 9e over de eindstreep.

Het slotakkoord was voor Mika Munsters. Hij werd tweede in zijn categorie: klasse Mika!
En de poedelprijs was ook onvergetelijk: de kleinste van het stel bij de mini’s liep op laarzen het gehele parcours, geen enkele plas missend en met een grote glimlach. Zo kreeg ze een lach op het gezicht van de druipnatte toeschouwers en organisatie en daarmee een heel mooi slot van deze moddercross.

Klik hier voor de uitslagen en hier voor nog meer foto’s