Knallende finale van het Athletic Champs seizoen

Het zomerseizoen 2018 loopt langzaam op zijn eind. Een korte terugblik op het seizoen leert ons dat er flinke progressie gemaakt is dit zomerseizoen. Niet alleen verpulverden onze atleten het ene na het andere persoonlijke record, maar we hebben ons, als atletiekvereniging LGD weer volop laten zien. Elke wedstrijd hebben we met een B/C/ mini pupillenteam en een A-pupillenteam aan de start gestaan. Dat is toch anders dan dat er enkele LGD-pupillen aanschuiven bij een team van een andere vereniging. Als atletiekouder en supporter ben ik daar echt trots op! De basis van dit enthousiasme voor de wedstrijd wordt natuurlijk gelegd bij de trainingen. Met de enthousiaste Sven van den Hurk als hoofdtrainer en de altijd vrolijke, fanatieke hulptrainers en teambegeleiders Isa Nadi, Yenthe Dielissen, Jesper Gloudemans en Koen Terheijden staat er een geweldig team klaar voor de grote groep jonge atleetjes. Vaak wordt gezegd dat atletiek geen teamsport is, maar tijdens de zomerperiode zien we dat onze jeugdige sporters voor elkaar strijden, technieken met elkaar delen, applaudisseren voor elkaars prestaties en elkaar helpen en troosten als het mis gaat. Naar mijn bescheiden mening is dat hét voorbeeld van een teamsport. Ik heb er in ieder geval enorm van genoten!

De finalewedstrijd van de Athletic Champs werd dit jaar georganiseerd door Atletiekvereniging Swift in Roermond. De dag voor onze eigen Vescom halve marathon en scholierenloop stonden 15 atleten aan de start om nog een keer een gooi te doen naar één of meer persoonlijke records.

A-pupillen

Myka Kuijpers

De A-pupillen hebben dit seizoen een hele constante groep gehad en in Roermond was dat niet anders. Kirsten van den Hurk, Myka Kuijpers, Daan Venner, Rowan Vincent, Dani Koetsier, Fiene van Helmond en Levi van Gemert stonden klaar voor deze mooie meerkamp. Na de estafette, die het team als 3e eindigde mochten meteen begonnen worden met het hoogspringen. Met stand-in teambegeleidster Andrea van den Hurk en de hulp van enkele ouders verliep het eerste onderdeel als een geoliede machine. We werden bij het hoogspringen erg positief verrast door Dani. Hij heeft zo hard gewerkt aan zijn techniek dit seizoen, dat de échte fosbury flop fantastisch uitgevoerd werd. Het bracht hem een prachtig nieuw persoonlijk record van 1,05m. Kirsten noteerde in augustus een nieuw clubrecord voor A-pupillen op het onderdeel 60m horden (76cm). Ook liet ze in Roermond zien dat er nog progressie zit in dit technische sprintonderdeel: een nieuw PR in 12,6 seconden. Tijdens zijn tweede wedstrijd liet Daan Venner zien dat het kogelstoten hem wel ligt. Met een afstand van 6,60m was hij een van de uitblinkers op dit onderdeel. Fiene liet wederom zien dat ze goed is op de technische onderdelen. Als er stijl-punten zouden worden gegeven voor het hoogspringen, kreeg ze alleen maar tienen. Dat kwam ook tot uiting tijdens het polstokverspringen. Een technisch, moeilijk onderdeel waarbij Fiene, in stijl, een afstand neerzette van 2,60. Ze hoefde alleen een meerdere te erkennen in Rowan, die met een krachtige sprong uitkwam op 2,70m. Levi liet in Roermond zien dat het een zeer constante kracht is binnen het team van A-pupillen. Tijdens deze wedstrijd geen bijzondere uitschieters, maar hij zorgde wel voor de nodige punten die bijdroegen aan het teamresultaat. Voor Myka was er in Roermond eigenlijk maar één doel: de magische grens van 30 meter bij het vortex werpen. Hij zit er al het hele seizoen tegenaan en in Roermond moést het gebeuren. Hij juichte dan ook enthousiast bij zijn geweldige worp waarbij de vortex naar een afstand van maar liefst 31,50m vloog. Het publiek was onder de indruk en dit was terecht. Wat een heerlijke worp, Myka! Tijdens de afsluitende 6 minutenloop was er sprake van euforie en teleurstelling. Kirsten had haar zinnen gezet op een afstand van 1600m. Er werd een tactiek afgesproken met trainer en vader Sven en enkele ouders, maar ze kwam wederom net te kort. Maar met een afstand van 1575m kun je écht tevreden zijn, Kirsten! Een beetje teleurstelling dus, maar Levi, Dani en de vrolijke Fiene zetten een prachtig PR neer, dus daar overheerste de blijdschap op dit

afsluitende onderdeel.

B/C/mini-pupillen

Meike Maas

Ook de B/C/mini pupillen hadden dit seizoen een geweldig team. Gedurende het seizoen kwamen er verschillende debutanten bij en in Roermond was dit niet anders. Enthousiast begon Meike Maas dan ook als debutant aan haar eerste atletiek wedstrijd. Met een ‘big smile’ op haar vrolijke snoet en krachtige passen lijken de looponderdelen op haar lijf geschreven. Uiteraard zette ze op alle onderdelen een PR neer en leverde ze meteen een prima bijdrage bij het team. Welkom bij de club, Meike! Het team met Eline en Nienke Bartels, Renske en Aafke Mennen, Dennis Verbeek, Jop Slaats en Loek Reinders zette meteen een keurige prestatie neer bij de estafette die ze afsloten met een keurige 4e plek. Nienke lijkt in de voetsporen te treden van haar grote zus Eline en dat laat ze bijvoorbeeld zien op de 40m horden. Als mini-pupil een prachtig PR neerzetten van 8,0 seconden is geweldig! Tijdens dit sprintonderdeel waarbij snelheid gecombineerd moet worden met ritme en souplesse ging het helaas mis bij Eline en Loek. Ze vielen op de schurende baan en dat leverde de nodige schaafplekken op. Gelukkig hadden beide atleten een prima tijd staan en konden ze weer opgelapt worden voor het volgende onderdeel. Echte doorzetters, dus! Loek verbeet de pijn uitstekend en zorgde bij het slingeren zelfs voor een nieuw PR. Wat een vertoon van karakter, Loek! In dit team is Dennis de rustige, stille kracht. Hij presteert heel constant en levert een hele goede bijdrage aan het team. In Roermond presteerde Dennis het om 4 PR’s neer te zetten. Een heel mooi resultaat! Ten slotte hebben we nog de neef en nichtjes Slaats/Mennen: Jop, Renske en Aafke. Drie heel verschillende atleten, met het zelfde doel: winnen! Jop blinkt uit in de sprintnummers, Aafke is een krachtige loopster en Renske is een hele goede allrounder. Het is fijn om zo’n enthousiaste familie in de gelederen te hebben. Top!

Zowel de A-pupillen als de B/C/mini-pupillen haalden de 3e plek in de poule en een keurige 4e plek van alle deelnemende teams. Een hele mooie prestatie!

Tijdens het afsluitende onderdeel meldde de speaker dat de Deurnese lopers hun krachten nog een beetje moesten sparen voor de Scholierenloop op zondag. Hij vergiste zich echter in de kracht van onze pupillen. In Roermond kun je met het verbreken van 29 persoonlijke records echt niet spreken van krachten sparen. En tijdens de scholierenloop in Deurne werden er door de pupillen toch ‘gewoon’ 4 medailles gehaald. Janske en Aafke Mennen werden 3e , Renske werd 2e en Kirsten was ongenaakbaar en snelde naar de 1e plek in Deurne. Hoezo krachten sparen als je PR’s kunt halen en bekers kunt winnen?

Al met al sluiten we een prachtig zomerseizoen in stijl af. Op vrijdag 14 september staan de afsluitende onderdelen van de onderlinge competitie nog op het programma en op 7 oktober hopen we alle pupillen te zien strijden om het clubkampioenschap.

Foto’s van de wedstrijd in Roermond kun je hier vinden.