Knappe 2e plaats van Tom Honings op de 2,5 km tijden de Leudalloop

Op zaterdagmiddag 1 april vond in Heythuysen de Leudalloop plaats. Voor de jeugd was er de mogelijkheid om deel te nemen aan de 1 km en 2,5 km loop. Voor de senioren was er de 5 en 10 km loop. AV-LGD was ook met een aantal hardlopers vertegenwoordigd.

Eén van de deelnemende AV-LGD atleten was Tom Honings. Hij nam deel aan de 2,5 km en dit was zeer zeker niet onverdienstelijk. In een tijd van 9.11 wist Tom Honing naar een knappe 2e plaats te lopen. Hij moest Nick Wanten van Swift net voor zich dulden (9.07), maar bleef de nummer drie, Vince Knechten, ruimschoots voor (10.11).

Foto: M. Vermeulen Drie van de deelnemende AV-LGD atleten (Ian Franssen, Koen Terheijden en Koen van Kessel) bezig met de warming-up in voorbereiding op de 5 km wedstrijd.

Op de 5 km stonden drie AV-LGD atleten aan de start. Op deze afstand was geen erepodium weggelegd voor deze atleten. Koen Terheijden en Ian Franssen liepen echter wel een goede 5 km met tijden van respectievelijk 18.55 en 19.07. Hiermee wisten zij een 6e en 7e plaats te bemachtigen. Vorig jaar ging de overwinning op deze afstand nog naar Mark van Kessel, maar hij kon dit jaar vanwege een blessure niet deelnemen. De winnaar op de 5 km dit jaar was Lino van Enckevort in een tijd van 17.40. Op de 10 km was Arne Agten de snelste in een tijd van 33.30.