Koppelcross en Nieuwjaarsfeest

Op zaterdagmiddag 28 januari verzamelden jong en oud zich bij De Bosschuur in het Zandbos. De start van een super leuk evenement stond op het programma: De koppelcross. Door middel van loting wordt je gekoppeld aan een maatje soms een bekende maar soms een nog onbekende. Prachtig om zo mensen beter te leren kennen en om te zien hoe mooie contacten ontstaan. Plezier staat hierbij voorop.

Ook vandaag was dit weer het geval. In totaal kwamen er 17 koppels over de finish. Er ontstonden duo’s waarbij de oudste de lange ronde van ongeveer 1000 meter liep en de jongste de kleinere ronde van ongeveer 500 meter liep. Dit ieder 5 keer, dus zeker niet iets om te onderschatten. Nadat er kennis was gemaakt (je moet natuurlijk wel even weten wie je moet aantikken voor de wissel)  en de startnummers opgespeld, was de start voor de lange ronde.

Na die eerste lange ronde werd er 1 voor 1 gewisseld. Daarna was het aan de lopers van de korte ronde om zich helemaal te geven. Soms mochten ze niet te snel terugkomen omdat er dan te weinig rusttijd was vingen we langs de kant op.
De laatste loper werd keurig opgehaald zodat iedereen als duo over de finish kwam. Als heerste waren daar Werner en Simon, tweede werden Willy Kanters en Linus en derde werd het jeugdige koppel Renske en Laura. Even probeerden Mariet en Nahylda de fotografen op het verkeerde been te zetten door samen het laatste stuk van hun lange ronde te eindigen, maar er moest toch echt nog even gesprint worden  door Nienke en Jahmairo.

Dat de jury het erg lastig had om uit al deze duo’s een leukste te kiezen snap ik dan ook wel. Dat is een compliment aan alle lopers. Het leukste duo werd uiteindelijk Mariet en Jahmairo en dat werd bekend gemaakt in Green Valley Estate. Hier ging iedereen naartoe na de race. Daar werden we hartelijk ontvangen en was er ruimte om gezellig bij te kletsen. Ook was er aan de inwendige mens gedacht en kregen iedereen eerst heerlijke soep en daarna kon de frietwagen bezocht worden.

Toen iedereen voldaan was begon het officiële gedeelte met de huldigingen van de jubilarissen, huldiging van alle kampioenen  van 2022, de uitreiking pr trofee’s en de uitreiking van de Frans Smits bokaal.

Het was een heel leuk evenement op naar volgend jaar.

De foto’s van het officiële gedeelte staan hier en die van de koppelcross hier