Lentewandelen vanaf 1 mei

Na het succes van de individuele winterwandeling in januari van dit jaar, organiseert AV- LGD Deurne vanaf 1 mei een lentewandeling door de mooie omgeving van Deurne.  Ook dit is vanwege de corona regels een individuele wandeling.

Vanaf 1 – 31 mei kunnen alle wandelliefhebbers gratis de wandelroutes en wandelkaarten downloaden via een link op deze site

De route is niet gemarkeerd, dus lopen via GPS of uitgeprinte beschrijving.

Startpunt is de Bosschuur in het Zandbos

De 5 km loopt via de verkeerslichten naar het bos bij het Rijtven en komt bij het ‘kruisbeeld’ weer terug naar het Zandbos.

De 15 km loopt door naar het spoor en gaat daarna via de Beukelsdijk naar de Bikkels. Door de Vlierdense Bossen gaat deze afstand naar Brouwhuis. Via de oude dorpskern, was tot 1968 Bakels grondgebied, wandelen ze veelal over fietspaden tot het spoor. De terugweg naar het Zandbos gaat weer door de Vlierdense Bossen.

De 10 km loopt in tegenovergestelde richting als de 15 km. Deze afstand gaat niet naar Brouwhuis, maar loopt via de Bikkels (jeneverbessen) daarna het terug over Binderendreef naar het Zandbos.

De 20 km loopt dezelfde richting uit als de 10 km. en gaat na de Vlierdense Bossen naar Brouwhuis. Deze afstand gaat niet door het dorp, maar langs de Zuid-Willemsvaart. Via het ‘BZOB bos’ weer terug naar de Vlierdense bossen. Langs het Wiegerbos en naar de Bikkels. Daarna door het buitengebied van Vlierden en Groote Bottel terug naar het Zandbos.