LGD heeft er weer een aantal opgeleide trainers bij.

Het afgelopen jaar hebben zes atleten van LGD de opleiding Basis Looptrainer 3 gedaan. Een hele klus. Met zes opleidingsdagen, het geven van diverse trainingen, het opstellen van een portfolio, het maken van een analyse en het maken van een jaarplanning.

Het was niet altijd even leuk. Trainingen geven was niet zo het probleem, want dat is wat alle trainers graag doen, maar de theoretische onderbouwing en de vertaling van de theorie naar de praktijk was niet altijd gemakkelijk.  Martien van den Berg, Sven van den Hurk en Dick Eleveld (HAC), onze praktijkbegeleiders, hebben ons geholpen waar mogelijk. Dank je wel hiervoor!

Zaterdag 23 april hebben vijf van de zes aanstaande trainers de proeve van bekwaamheid gedaan. Een hele ervaring. De examens vonden plaats op de atletiekbaan van LGD. Vele lopers hebben zich beschikbaar gesteld om één of meerdere trainingen mee te doen.
Willy Manders was in de kantine aanwezig en zorgde voor koffie, vlaai en broodjes  voor de aanwezige lopers, trainers en beoordelaars.
Uiteindelijk hebben drie trainers de licentie voor basis looptrainer niveau 2 behaald (Mariet Broekmans, Roland van den Bogaard, Paul Fransen). Twee trainers hebben het diploma basis looptrainer 3 behaald (Riki Smolders en Tonny Kersten). Mario Kessels zal binnenkort de proeve van bekwaamheid gaan afleggen.  Door dit mooie resultaat heeft de club er bij de senioren nu 5 gediplomeerde trainers bij gekregen.

Tonny Kersten

 

 

kijk hier voor meer foto’s