Loopanalyse door de podotherapeut.

Ben je benieuwd hoe je loopt?
Op 11, 12 en 13 Oktober komt Frank Derks van Podotherapie Perform in de avond langs om een biomechanische screening (loopanalyse) uit te voeren. Hierbij zal er gekeken worden welke beweging er in de voet plaats vindt, en wat voor effect dit heeft op de rest van je lichaam.

Hoe ziet dit eruit, en wie kan hier gebruik van maken?
Tijdens de screening loopt de deelnemer een kort parcours van circa 2 minuten. Er wordt gekeken naar de stand van het lichaam. De voet zal centraal staan. Er wordt gekeken welke beweging er wordt gemaakt in de voet en wat voor effect dit heeft op de knie, heup en (lage) rug. Trainers en leden van AV-LGD kunnen vrijblijvend deelnemen aan de screenings. Een mooie kans om inzicht te krijgen hoe jij beweegt en welk risicoprofiel jij hebt in potentiële blessures.

Vrijblijvend aanvullend onderzoek
Uit de scores zal er een advies gegeven worden. Mocht er een advies gegeven worden dat er (mogelijk) winst te behalen valt, kunnen sporters van AV-LGD langskomen op de praktijk van Podotherapie Perform in Deurne voor vrijblijvend aanvullend onderzoek.  Bij eventuele vervolgstappen zoals zooltherapie, manipulatie, teenortheses of taping, zullen kosten komen. Deze kosten bespreken we altijd vooraf.

 

Wat zijn de voordelen van de sporter bij deze korte analyse?  Er wordt kritisch gekeken welke bewegingen er in de voet en het lichaam gemaakt worden. Dit is heeft een positief effect op:

  • Het optimaliseren van je sportprestaties. Wanneer je lichaam in balans staat en alle spieren en gewrichten optimaal functioneren zal dit een positief effect kunnen hebben op de sportprestaties.
  • Blessurepreventie. Bij het uitvoeren van een sport is se kans simpelweg groter om een blessure op te lopen. Het is van belang om je sport zo lang mogelijk op een optimale manier uit kan voeren. Wanneer er een verkeerde stand van de voet is kunnen er langdurige klachten ontstaan. Dit is te voorkomen!
  • Bij kinderen kan er structureel winst behaald worden in de voet. Een kindervoet is in volle ontwikkeling, er nog veel kraakbeen aanwezig en zijn de groeischijven nog niet gesloten. Als de voet een verkeerde beweging maakt kan dit gestuurd worden door middel van zooltherapie. De voet zal zich gaan vormen naar de zool en zo kunnen kinderen enorm veel winst behalen voor in de toekomst.