Matige opkomst bij deels verregende Herfstwandeltocht AV LGD Deurne

Mede door het slechtere weer en ook de weersvoorspelling hiervan, viel de opkomst bij de Herfstwandeltocht tegen. Ook op de zaterdag was het regenachtig, maar onze vrijwilligers waren weer echte diehards en met ongeveer 15 personen werden alle wandelroutes weer van de nodige markeringen voorzien. Vanwege een verbouwing was de startlocatie niet in het Dinghuis bij het Kasteel van Deurne maar vlakbij in het Gerardushuis in Walsberg, waar we een fantastische medewerking kregen van de beheerster Anita Manders, een geweldige gastvrouw en mede daardoor een aanrader voor iedereen! Voor de in totaal 312 wandelaars aan de wandeltocht waren allemaal nieuwe routes uitgezet, startend met de Walsbergse bossen en van daaruit naar het Zandbos. De langere afstanden gingen ook nog rondom de Berkendonkse plas. De terugweg liep via het mooie centrum van Deurne en door de kasteeltuin. Ondanks het mindere weer hebben de deelnemers genoten van de bosrijke omgeving en het centrum van Deurne. Hopelijk zijn de weergoden ons de volgende keer beter gezind.
De verdeling op de diverse afstanden was als volgt:

5 km : 29 dln, 10 km : 89 dln, 15 km : 85 dln, 20 km : 68 dln, 25 km : 28 dln en op de 30 km : 13 dln.

Op de maandag na de wandeltocht is alle markering weer voortreffelijk opgeruimd door de oprolploeg. Wederom dank aan alle vrijwilligers.

Voor meer foto’s klik hier

Jan Vogelsangs

Wandelgroep AV-LGD