Molenvencross Helmond

AV-LGD gaat los in het Helmondse bos

Onze oudere jeugd had in Helmond een abonnement op zilveren plakken. Mark van Kessel, Martijn Tuin, John Thielen, Rik van der Steen en Andrea van den Hurk mochten allemaal plaatsnemen op het 2e treetje van het podium. Ook mooi om te zien dat er een aantal nieuwe gezichten te zien waren in het geel-blauwe tenue van de AV-LGD. Naast de bekende AV-LGD-ers zoals bijvoorbeeld Werner Gentle, Willy Claessen, Roland van den Bogaard en Henny de Kock, debuteerden dit keer Miranda van Horssen, Anke van Hout en Susan Kuijpers in de Limbracross. Hopelijk hebben ze de smaak te pakken gekregen en zien we ze nog vaker terug in een bos in de regio.

John en Ivar

Junioren
De vraag was of de junioren het abonnement om konden zetten van zilver naar goud. Pouke van Dijk was helaas niet op haar best in de categorie VU20. Ze wist wel door te bikkelen en het resulteerde in plek 4. Er stond vervolgens maar een klein clubje MU18 aan de start en Ivar van den Hurk en John Linders wisten keurig beslag te leggen op respectievelijk plek 4 en 5. Ten slotte wist Jikke van Dijk de rode lantaarn weer te veroveren met haar 7e plek bij de VU18.

Luna

Dani Koetsier en Myka Kuijpers wisten geen potten te breken tegen hun sterke tegenstanders in de junioren C klasse, maar maakte er onderling een prachtige strijd van die op de finishlijn nipt, zeg maar gerust zeer nipt, gewonnen werd door Myka. Kirsten van den Hurk had in Helmond stevige concurrentie van running team Simba, die heel graag een ‘clean sweep’ neer wilden zetten. Stuk voor stuk sterke lopers, maar Kirsten wist zich goed te manifesteren in de top van de wedstrijd en dat resulteerde in een prachtige 2e plek bij de meisjes junioren C.  In dezelfde categorie maakte Luna Jacobs haar debuut in het limbracross circuit van 2021-2022. De altijd goedlachse Luna wist haar cross te volbrengen en daar was ze terecht trots op!

Nog steeds geen goud in handen dus, wat overigens geen afbreuk doet aan de neergezette prestaties, maar toch knaagt het een beetje. Na een lange afwezigheid door blessures stond bij de jongens junioren D Tijn de Koning weer aan de start, samen met Jop Slaats altijd in voor vuurwerk in het bos. En vuurwerk kwam er! Wat een fantastische race van deze Deurnese atleten en eindelijk was het hoogste treetje van het podium voor de AV-LGD. Knap werk Tijn! Jop wist knap te volgen en eindigde op plek 6. In dezelfde categorie wisten ook Loek Reinders en Linus van Hout de strijd aan te gaan en eindigden keurig in de middenmoot. Goed gedaan mannen! Ten slotte was het de beurt aan de meisjes junioren D. Vanaf het begin leverde deze cross een spetterende strijd op tussen drie sterke atleten, waaronder onze eigen Renske. Ze liep erg sterk in Helmond en wist, net als vorige week in Tegelen, de concurrentie voor te blijven. Wederom een knappe gouden race voor deze topper. In deze categorie staan sowieso sterke AV-LGD lopers aan de start. Laura Verhallen werd knap 4e, terwijl ook Zoey van Lieshout de top 10 binnen denderde met een keurige 7e plek, gevolgd door Eline Bartels en Meike Maas op plek 10 en 11. In de middenmoot wisten Ise Spierings, Veerle Mouris en Nienke den Engelsman hun cross keurig te volbrengen.

Pupillen
De jongens A waren in Helmond vertegenwoordigd door 4 kanjers: Jip Verbeek, Bas van Mierlo, Bram Bouwmans en Mika Koetsier. Jip was als snelste terug van onze eigen jongens op een keurige 18e plaats, direct gevolgd door Bas, die in de laatste 20 meters met een uiterste krachtsinspanning een aantal andere lopers de hielen liet zien. Niet veel later kwam Bram Bouwmans moegestreden over de streep, gevolgd door de altijd goedlachse Mika Koetsier die met zijn enthousiasme het publiek in de bossen voor zich wist te winnen.

De meiden A namen met z’n allen de bezetting van de complete breedte van de startlijn. Liefst 11 meiden namen deel aan deze wedstrijd! In het mooie tenue van club kleurde de lijn blauw-geel, waarna de dames de vaart erin gooiden. Het was Vive die na haar pech in de eerste races vol inzette op een podiumplek, heel dichtbij kwam, maar nét voorbij werd gelopen door een aantal sterke concurrentes. 1 van die concurrentes was Aafke, die zoals altijd vanuit het achterveld oprukte en als tweede over de finish kwam, vlak voor Vive. Een aantal seconden na Vive was er een heuse strijd tussen de Saar de Koning en Merel Maas. De strijd tussen de nichtjes werd nipt in het voordeel beslist van Saar. Ook Puck van der Valk en Noelle liepen een stabiele race in de subtop. Puck Driks was nieuw aan de start, liep een goede race en werd vergezelfd door Julia van Duinhoven die erg diep ging om bij Puck te blijven: klasse! De geel-blauwe trein werd afgesloten door de goede loopsters, Evi den Engelsman, Milou en Beau Althuizen, die gezamenlijk over de finish kwamen.

Bij de pupillen B waren het Simon Bartels en Loek van de Boomen die een snelle race aflegden met een 8e en 11e positie in het totale klassement. Luuk Verbeek en Nick Verbeek hadden ook een hele mooie race in petto, waarbij Nick ook nog eens het aanwezige publiek voor zich won met zijn gulle lach. Bij de dames heeft AV-LGD een hele snelle loopster met Marit Houben. De knal van de starter is nog onwennig en met de handen op de oren gaf ze gas op het veld in Helmond met een mooie 8e positie als resultaat. Ook Janske had weer een hele mooie loop in petto en werd netjes 12e in het sterke veld.

julla

Remi

Zoals zo vaak werd ook bij de pupillen het mooiste tot het laatste bewaard: het is altijd weer een genot om de kleinsten als raketten te zien starten, zoals ook mini pupil Remi van der Valk. Hij ging ruim aan kop, maar moest moegestreden toch nog twee lopers voorlaten. Desalniettemin een geweldige 3e plaats! Ook Max Bouwmans ging als een speer en werd keurig 7e.

Het slotstuk was voor onze jongste pupil Julia Verbeek. Ze liet zien wat onze toekomst gaat bieden, want ze liet iedereen achter zich en kwam als eerste over de finish: WAAUW! Gefeliciteerd!

Met de cross in Helmond sluiten we alweer de derde cross af in de Limbra-cross competitie. Op naar onze thuis cross, de Zandboscross op zondag 28 november!