AV-LGD atleten succesvol bij Molenven cross in Helmond

In herfstachtige omstandigheden vond afgelopen zondag de 3e cross in de Limbra cross competitie plaats. Op de dag van vele herfstbuien kwam de Limbra-competitie voor het eerst naar het Brabantse land. Stiphout was het decor voor een loodzware herfstcross. AV-LGD was goed vertegenwoordigd bij de Molenven cross.

In de ochtend werd afgetrapt met de lange cross bij de heren en dames. Hans van de Mortel behaalde een zeer fraaie 1e plaats bij de M55. Mark van Kessel, de te kloppen man in de Limbra cross competitie, moest in verband met een blessure helaas verstek laten gaan. Aansluitend vond de korte cross bij de heren en dames plaats, waar mooie podiumplaatsen werden behaald door Rik van der Steen (3e mannen senioren) en Anita Verkoelen (3e V45). Daarna was het de beurt aan de junioren. Koen Terheijden wist de stijgende lijn van de vorige cross voort te zetten en behaalde de overwinning bij de jongens junioren A. Bij een sterk deelnemersveld bij de meisjes junioren C wist Pouke van Dijk een meer dan verdienstelijke 3e plaats te bemachtigen.

Zoals gebruikelijk trapte de A-pupillen af met Myka Kuijpers namens de Lopersgroep Deurne. Met een kleine 50 deelnemers was het een goed bezet veld en Myka wist uiteindelijk naar een knappe 8e plek te lopen. Na de jongens, was het de beurt aan de meisjes. Kirsten van den Hurk behoort tot de top van deze categorie en bewees dat in Stiphout ook weer. Ze streed heel knap naar een mooie 5e plek. Bij de B-pupillen streed Jop Slaats voor behoud van zijn eerste plek in het klassement. De omstandigheden waren zwaar en een nieuwe podiumplek zat er helaas niet in. Jop bleef wel erg goed doorzetten en eindigde op een keurige 5e plek. Na de jongens was het de beurt aan de meisjes B-pupillen. Eline Bartels, Renske Mennen en Zoey van Lieshout stonden samen aan de start. In het sterke deelnemersveld eindigde Renske op de 7e, Eline op de 9e en Zoey op de 17e plek.

Aafke Mennen op het podium

Tijdens het resterend programma stonden nog drie Deurnese atleten aan de start. De broer en twee zussen van Renske Mennen zijn inmiddels aangestoken door de sportieve sfeer van de Limbra-competitie en stonden aan de start van de laatste wedstrijd-categorieën van de dag. Thijn Mennen trapte af bij de jongens pupillen C en eindigde zijn eerste wedstrijd op de 14e plek. Vervolgens was het de beurt aan Aafke Mennen. Na de knappe 3e plek  in Belfeld, waren de verwachtingen hoog gespannen. Als een echte topsporter deelde ze haar race goed in en eindigde wederom op het podium, nu zelfs op de 2e plek. In Stiphout krijgen ook de allerkleinsten een kans tijdens de kids-run. De jongste telg van de familie Mennen, Janske genaamd, liet zien dat ze uit het goede hout gesneden is. Tijdens haar eerste wedstrijd streed ze tot ze erbij neerviel, dat gebeurde net voor de finish, maar ze krabbelde op en eindigde op een zwaar bevochten 2e plek.

De eerstvolgende cross in de Limbra cross competitie is de 34e DSD Zandboscross in Deurne. Deze vindt plaats op zondag 3 december. Voorinschrijven is mogelijk tot 30 november 2017 via www.inschrijven.nl.

Kijk hier voor de foto’s van de pupillen.