Mooie opkomst bij de Winterwandeltocht AV LGD Deurne.

De Winterwandeltocht van AV-LGD is een groot succes geworden met een hele mooie opkomst van in totaal 681 deelnemers en dat was te zien aan de hoeveelheid geparkeerde auto’s. Deze wandeltocht was tevens het startschot van het themajaar Deurne viert eten, waarbij AV-LGD, VVV Deurne en een aantal ondernemers alle deelnemers van een traktatie hebben voorzien. De ondernemers hadden een mooie aankleding gemaakt voor de presentatie van gezond eten en er was veel belangstelling voor van de wandelaars. Men kon proeven van een gezonde soep, een smoothie, een nieuw worstenbroodje en een speciale burger. Deze snacks zijn gemaakt van gezonde regionale ingrediënten en nieuwe bereidingsprocessen met maximaal behoud van de voedingsstoffen.

Ook de aankleding door Adventure Store maakte het tot een mooi geheel, waarbij vooral de grote schoen bij de atletiekbaan veel op de foto werd gezet. Al met al waren dit allemaal mooie aanvullingen voor onze wandeltocht en viel zo te zien ook goed in de smaak bij de deelnemers. Mede vanwege de samenwerking met het VVV Deurne en de ondernemers van het thema gezond eten, hebben we ook nog wat meer aandacht gekregen in de pers. Op zondag was een fotograaf aanwezig van het Weekblad voor Deurne en hebben zelfs twee wethouders aan de wandeltocht deelgenomen!

Voor de organisatie was het goede weer zeer welkom, niet alleen op de zondag, maar ook op de zaterdag was het fris maar goed weer voor het markeren van alle routes. Ruim 20 vrijwilligers hebben dat ook deze keer weer zeer goed gedaan, een grote duim voor allen want we hebben hiervoor veel complimenten mogen ontvangen, evenals over de wandelroutes. Op de rustplaatsen voor de wandelaars onderweg was het soms best druk maar goed voor de kassa. Bij de VV Olympia Boys in Ommel en bij Van den Hurk Tennis in Brouwhuis was men daar heel blij mee. Ook natuurlijk in onze eigen kantine, waar de laatste wandelaars tegen 17.30 uur naar huis gingen na voorzien te zijn van een lekker drankje. Op maandagochtend heeft de oprolploeg alle route weer netjes opgeruimd en was men ruimschoots voor de aangekondigde regen terug, ook hiervoor een grote duim, want dat is best intensief werk wat ook gebeuren moet. Rond het middaguur werden door VVV Deurne en Adventure Store nog de laatste spullen opgehaald en dat was het dan weer.

Rest nog de verdeling op de diverse afstanden:

5 km : 46 dln, 10 km : 171 dln, 15 km : 181 dln, 20 km : 165 dln, 25 km : 72 dln en op de 30 km : 46 dln.

Kijk hier voor nog meer foto’s


Jan Vogelsangs

Wandelgroep AV-LGD