Mooie opkomst pupillen tijdens de 34e DSD Zandboscross

Maar liefst 15 Deurnese pupillen stonden aan de start van de thuiswedstrijd in het Zandbos. Het parcours was fantastisch geprepareerd en aangekleed. Door de kou en de winterse buien was het zwaar en modderig, maar dat weerhield onze pupillen er niet van de strijd aan te gaan. De pupillen werden vrolijk begeleidt door  de vele Zwarte pieten die naar hartenlust pepernoten uitdeelde voor de broodnodige energie.

Zoals gebruikelijk beten de jongene A-pupillen het spits af. Merijn van Seccelen liet zien dat er in Deurne voldoende crosstalent rondloopt. Hij snelde naar een keurige 7e plaats, Myka Kuijpers volgde op enige afstand op de 13e plek. In het grote deelnemersveld lieten ook Jary van der Greef en Rens Vermazeren zien dat ze over een enorm doorzettingsvermogen beschikten. In hun eerste cross van dit seizoen liepen ze naar een respectievelijk 47e en 54e plek, nog steeds enkele atleten achter zich latend.

Bij de meisjes pupillen A streed Kirsten van de Hurk met alles wat ze had mee in de top van de wedstrijd. Het leverde haar net geen podiumplek op, maar wel een prachtige 4e plek. Merel Sleegers snelde in deze categorie naar een keurige 14e plek, gevolgd door Lieke Hoogers, die knap door bleef zetten in haar eerste cross. Het leverde Lieke een 26e plek op.

Jop Slaats en Linus van Hout stonden aan de start bij de jongens pupillen B. Jop ging vol passie op weg naar wederom een hoge klassering. Dit keer eindigde hij op een keurige 7e plek. Linus liep zijn eerste cross van dit seizoen en eindigde slechts 2 plekken achter Jop op een hele mooie 9e plek.

De 4 stoere meiden aan de start bij de meisjes pupillen B stonden aan het einde van de middag te popelen om te laten zien dat ze in vorm waren. Renske Mennen ging voorop in de strijd en behaalde een hele mooie 4e plek. Snel daarna volgden Eline Bartels op de 8e plek, Noortje Sleegers op de 10e plek en Zoey van Lieshout op de 12e plek.

Thijn Mennen zorgde daarna voor een 14e plek bij de C-pupillen en Koen Verheijen zette bij de mini pupillen een keurige 5e plek neer.

Helaas werden er in Sinterklaas tijd geen cadeautjes bemachtigd in de vorm van bekers. Gelukkig werden alle pupillen na de finish beloond met een overheerlijke chocolade letter en een handvol pepernoten van de gezellige zwarte pieten. Al met al een mooie zondagmiddag en de pupillen kijken al uit naar de dagen voor de kerst, want dan staat de volgende cross op het programma: de Neelderveldloop in Roermond.