Natte Winterwandeltocht AV LGD Deurne.

Deze keer waren de weergoden ons niet zo goed gezind bij de Winterwandeltocht. Met de sneeuw die eerder gevallen was, werd in welgeteld één dag korte metten gemaakt door regenbuien. Op de zaterdag viel het gelukkig nog best mee en daar waren alle markeerders van de wandelroutes dan ook best blij mee.
Helaas werd de zondag een echte regendag en dan weet je dat de opkomst dan ook navenant is. Toch mochten we zeker niet klagen met de in totaal 324 diehards die de regenbuien trotseerden. Als je dan eenmaal aan de wandel bent, dan maakt het ineens ook veel minder uit en ga je door.

Dit jaar was Liessel het centrale punt van de wandelroutes met een uitstekend verzorgde rustplaats in Sporthal De Smeltkroes. Er waren vele complimenten voor hen, vooral over de zelfgemaakte soep. Verder was er voor de langere afstanden nog een rustplaats ingericht bij de Heidebloem Ranch (Peelven Hoeve) aan de Snoertsebaan en ook hier was alles heel goed verzorgd.

Deze keer waren alle routes voor de éérste keer voorzien van de nieuwe kunststofpijlen en het lint dat door onze wandelsponsor Adventure Store beschikbaar werd gesteld. Ook hadden ze weer de grote LOWA wandelschoen meegenomen en de startlocatie van de nodige wandelattributen voorzien.
Het was even wennen voor de markeerders met die nieuwe pijlen met elastieken, maar ze hebben het uitstekend gedaan. Deze wijze van markeren is zeer duidelijk en werd ook heel goed ontvangen door de wandelaars. We gaan zo ook op een milieuvriendelijke manier met de tijd mee. Ook mag er op steeds minder plekken nog met nietjes markeringen worden bevestigd en dat is ook wel te begrijpen als je ziet hoeveel er soms in een paaltje zitten. Ook het markeren van deze kunststofpijlen met elastieken gaat best vlot en dat geldt ook voor het oprollen van de routes. Wel is het zo dat de pijlen en elastieken mee terug moeten worden genomen en dat is natuurlijk wat onhandiger met de mountainbikes.

Al met al ondanks het snertweer toch weer een geslaagde wandeltocht en alle vrijwilligers worden weer heel erg bedankt voor hun inzet!
De verdeling op de diverse afstanden was als volgt: 5 km : 15 dln, 10 km : 64 dln, 15 km : 66 dln, 20 km : 102 dln en op de 30 km : 77 dln.

Jan Vogelsangs Wandelgroep AV-LGD

Kijk hier voor alle foto’s van de Winterwandeltocht en hier voor de flyer voor de andere LGD wandeltochten in 2019.