Oh dennenboom, oh dennenboom, wat zijn je takken wonderschoon

Loek

Jip

Jens

Esmee

Het is weer de tijd van Kerstliedjes, samen gezellig rond de kerstboom en kerststal genieten van elkaar en de rust. Lekker puzzelen, gamen of Netflixen of gewoon gezellig een spelletje doen. Maar voordat we daar aan kunnen beginnen is het nog even tijd voor actie in het Zandbos. De 3e cross van de onderlinge competitie stond op 19 december op het programma voor onze AV-LGD jeugd. Nog één keer knallen in 2020 en dan welverdiend met de beentjes omhoog.

Van het vuurwerkverbod was tijdens deze cross niets te merken. Het knalde en spetterde van alle kanten bij de junioren en pupillen. Zoals ook bij de vorige crossen het geval was, startten ook deze keer de junioren B/C als eerste. In een heerlijk zonnetje werd er vol energie gestreden om iedere meter op het prachtig uitgezette parcours. Vervolgens was het tijd voor de junioren D, die op inmiddels opgewarmde paden hun talenten tentoonstelden. De rendieren schoten links en rechts het bos in op het moment dat de juniorentrein voorbij denderde. Wat een geweld!

Terwijl de rendieren zich verscholen achter de niet versierde dennenbomen van het Zandbos, barstte het geweld pas écht los. De pupillen A en B stonden te trappelen van ongeduld en schoten als vuurpijlen tussen de bomen door. Ook hier waren strijd en passie de toverwoorden. Las but not least waren het de jongste pupillen die de ene meter na de andere wegtrapten. Een enkeling had de prachtige AV-LGD muts op die ze van Sinterklaas hadden gekregen en dat leek wel vleugels te geven. Wat een snelheid zat er in deze jonge beentjes. Prachtig! Gelukkig voor de rendieren keerde na dit jeugdig geweld de rust snel weder in het Zandbos met de wonderschone dennentakken.

Zo eindigde het sportieve jaar 2020 met een fantastische, zeer veilige vuurwerkshow, verzorgd door onze eigen AV-LGD jeugd. En nu maar lekker genieten van de feestdagen, in bescheiden gezelschap, maar hopelijk niet minder warm dan andere jaren. Wij gaan in ieder geval proosten op een gezond, liefdevol en sportief 2021 waar de mogelijkheden weer open liggen voor gezellige trainingen, wedstrijden en evenementen.

Fijne feestdagen allemaal en tot in het nieuwe jaar

Kijk hier voor de foto’s