Onderlinge baanwedstrijd deel 1

We hebben de prijsuitreikingen van de winterse onderlinge crosscompetitie pas net achter de rug en natuurlijk smaakten deze bescheiden feestelijkheden naar meer. Op vrijdagavond 16 april stonden onze jeugdige atleten daarom ook weer te trappelen om zich te meten met hun leeftijdsgenoten tijdens de eerste onderlinge baanwedstrijd van dit zomerseizoen. Helaas moest deze wedstrijd nog zonder publiek gesport worden, maar gelukkig waren nagenoeg alle trainers en assistent-trainers aanwezig om de jeugd optimaal te begeleiden. De wedstrijdleiding was wederom in goede handen bij Arnold Koetsier en Kim van de Voort en natuurlijk waren er enkele ouders opgetrommeld die de jury-taken op zich namen. Alle ingrediënten waren aanwezig voor een sportieve top-avond!

Pupillen
Tijdens deze heerlijk zonnige lenteavond starten de pupillen uiteraard met een uitgebreide warming up. Eerst een rondje inlopen om vervolgens gezamenlijk in een kring de armen, heupen en benen goed los te maken. Vervolgens startten alle pupillen met een werpnummer, gevolgd door de lange afstand. De mini-, C- en B-pupillen pakten de vortex op, de A-pupillen begonnen het baanseizoen met kogelstoten. Sommigen vonden het oprecht nog een beetje spannend en dat is het natuurlijk ook wel een beetje. Want waar je allemaal niet op moet letten met het werpen van een vortex of het stoten van een kogel. Eerst goed gaan staan met je voeten achter de lijn, vervolgens de kogel of vortex goed vasthouden, daarna dat ding ook nog eens een goede snelheid mee geven en als klap op de vuurpijl moeten de atleten bij het kogelstoten ook nog eens achter uit de werpring stappen, anders telt de poging niet. Ik snap wel dat het voor sommigen een hele opgave is om dit allemaal goed te doen. Gelukkig mag elke atleet een paar keer ingooien of stoten en zijn er 3 officiële pogingen waarbij de verste afstand telt.

En wat zagen we mooie worpen bij het Vortex. Zo wist mini-pupil Remy van de Valk een afstand van 10,00m te werpen, B-pupil Merel Maas  13,00m en C-pupil Simon Bartels zelfs 24,00m. Wauw, wat knap allemaal.

Bij het kogelstoten stonden er ook een paar krachtpatsers aan de start. Wat te denken van  Loek Reinders, die de kogel maar liefst 5,10m wist weg te stoten en Noëlle Martens die zelfs een afstand van 5,84m op het scorebord toverde. Super!

De loopnummers zijn altijd mooi om te zien. Iedere loper voor zich en toch ook weer een beetje samen. Zo zagen we een hele snelle Marit Houben die de 600m liep in een hele nette tijd van 2:36,7 en mini-pupil Lisa Kuijpers die daar slechts één tel achter liep. Ook de jongens waren op dreef met de dappere mini-pupil Max Joosten die kort voor het loopnummer nog een grote pleister op zijn knappe snoet moest laten plakken, maar wel gewoon aan de start verscheen. Dan ben je een bikkel en hij zette ook nog eens een nette tijd neer van 2:49,8. Superknap!

Als klapstuk kregen de aanwezigen nog een mooie strijd te zien op de 1000m. B-pupil Roy Bierings liep een prachtige tijd van 4:37,2. Ook A-pupil Len Proenings was erg sterk en zette een tijd neer van 4:14,9 en A-pupil Meike Maas wist zelfs een tijd van 3:48,0 neer te zetten. Wat een heerlijke afsluiter voor de strijd der pupillen.

Wat was het weer een prachtig gezicht om al die kinderen in hun kleurrijke sporttenue te zien stralen. Genieten met een hoofdletter G!!!

 

Junioren
Met een klein beetje uitloop startten de junioren C en D met hun lange afstand. De jongens liepen de 1000m en de meisjes de 600m. Bij de jongens D was Jens Munsters fantastisch. Hij liep de 2,5 ronden in een prachtige tijd van 3:25,2, met vlak daarachter C junior Ivar van den Hurk in eveneens een keurige tijd van 3:26,1. Sterk staaltje, mannen! De meisjes liepen de 600m en ook hier was het vuurwerk op de baan. Renske Mennen zette een prachtige tijd neer van 1:48,2, gevolgd door Kirsten van den Hurk op 1:52,7. Bij de C-junioren was het Anne de Vries die de klok net liet stoppen onder de twee minuten. Met een keurige tijd van 1:59,9 was zij de snelste in haar categorie.

De junioren U18 en U20 (voorheen B en A junioren) liepen de 400m. Razendsnel werden de startblokken in orde gemaakt en binnen no-time begon de eerste serie, met niet de minsten aan de start. Harm van den Berkmortel streed met John Linders en Lars Vermazeren om de punten. Harm won in een hele mooie tijd van 54,5 seconden. In dezelfde race stond ook senior Stan Zeegers aan de start die een hele nette tijd klokte van 57,7. Poeh, petje af! Bij de meisjes U18 was het Jikke van Dijk die in een tijd van 1:26,4 zegevierde en net voor Elke van Moorsel over de finish kwam. Bij de meisjes U20 was het Pouke van Dijk die met een tijd van 1:04,4 net iets te snel was voor Kiara van Haandel, die 1:14,06 op de teller zette.

Na alle loopnummers kwamen we op deze heerlijke avond zo langzamerhand uit bij het toetje. Dat was het kogelstoten voor de CD-junioren voor de overige atleten was de verspringbak geprepareerd. Myka Kuijpers had vandaag voldoende power in de armen om dit nummer naar zich toe te trekken. Hij stootte de kogel 5,70m ver. Een topstoot! Ivar van de Hurk wist bij de jongens C wederom voor Tjuri Waaijenburg te blijven, waardoor Ivar zeer goede zaken deed in het klassement van deze onderlinge competitie. Bij de meisjes C was het all-round atlete Hilda Hoogers die de kogel het verste wist weg te stoten. Ze behaalden maar liefst een afstand van 6,94m! Ook Anne de Vries naderde bij de meisjes C de 7 meter grens met een stoot van 6,68m. Goed gedaan, AV-LGD powervrouwen!

Bij het verspringen was het wederom Harm van de Berkmortel die zich van zijn beste kant liet zien. Met een sprong van 5,47 sprong hij van de oudere jeugd het verste. Het was ook prachtig om te zien dat het bij trainer Robin Hammecher begon te kriebelen. Robin gaf tussen zijn drie pogingen door nog even instructies voor het kogelstoten bij de junioren CD, mar wist toch een keurige sprong van 4,29m te registreren. Top!

Een zo kwam er een einde aan een hele mooie lenteavond. Dit smaakt absoluut naar meer en dat staat ook op de planning. Als het goed blijft gaan komt er zeker nog een deel 2 en deel 3 van de onderlinge competitie. Onze jeugd wil er zeker voor gaan, daarvan ben ik overtuigd!

kijk hier voor meer foto’s