Onderlinge competitie – deel 1

Ik weet niet of jullie het verslag hebben gelezen van de eerste Athletic Champs van de pupillen? Een echte aanrader, dus voor degene die het gemist hebben, kijk vooral nog even op de site of naar de vorige (digitale) Tiswa. Ik ga proberen om het niveau van schrijven van deze drie enthousiaste pupillen te evenaren. De lat is hoog gelegd door Marit, Beau en Minke!

In een gemoedelijke sfeer kunnen de jeugdige en iets minder jeugdige atleten zich met elkaar meten tijdens deze onderlinge wedstrijd op de Djump. En over hoge latten gesproken: het hoogspringen was voor de pupillen U8 t/m U10 het eerste onderdeel tijdens de onderlinge competitie die op vrijdag 12 april van start ging. Toeval bestaat niet zullen we maar zeggen.

Voor alle foto’s kijk hier

Pupillen (U8 t/m U12)

Marlijn en Mirthe

Aan de start stonden twee U8 atleten. De heren Cas en Wouter wisten respectievelijk een hoogte van 75 en 65 centimeter te halen. Dat is een mooie starthoogte voor deze jongste atleten. Ook de enige U9 atlete, Fiene, wist  haar hoogte op 75 cm te brengen. Bij de U10 atleten werd het wat spannender. Met 5 atleten ontspon er bij de dames al een beetje sportieve strijd. Uiteindelijk waren het Iris en Lisa die een hoogte van 90cm wisten te behalen. Superknap natuurlijk! Uiteindelijk heb je altijd baas boven baas. Bij de mannen werd de hoogste ‘djump’ gemeten. Thomas wist over 95cm te springen. Goed gedaan allemaal!

De pupillen U12 mochten de lat links laten liggen en de kogel oppakken voor een verre stoot. Bij de dames lieten Ize en Marit zien wat echte spierballen zijn. Uiteindelijk was het Ize die maar liefst 3 cm verder stootte dan Marit met een stoot van 5,49m. Goed gedaan dames!

Bij de mannen waren het de twee Loeks die hoge ogen gooiden. Uiteindelijk was het Loek van den Boomen die overtuigend de kogel het verste weg wist te stoten met een stoot van 6,40m, gevolgd door Loek van Gils met 5,30m. Indrukwekkend mannen!

Fiene

Na deze twee technische onderdelen maakten we ons op voor de lange afstand. Voor Fiene, Cas en Wouter een 600m, voor de rest een mooie 1000m. Fiene wist een stuk weg te lopen van Cas en Wouter en behaalde de finish in een tijd van 2:38,0. Cas wist in de onderlinge strijd met Wouter net onder de drie minuten te blijven in een tijd van 2:59,0. Wouter wist knap te volgen en zetten een keurige tijd neer van 3:04,0. Geweldig!

De 1000m werd bij de dames U10 een prooi voor Iris. Ze overtuigde van begin tot eind, zoals ze eigenlijk ook tijdens het afgelopen crossseizoen wedstrijd na wedstrijd heeft gedaan, en wist een tijd neer te zetten van 4:15,0. Keurig Iris! Zelfs met zonder vaste veters, uhm, oftewel met losse veters wist Jip te imponeren op de 1000m en finishte in een tijd van 4:37,0. Kun je nagaan wat deze tijd zou zijn met strak gestrikte schoenen. Superknap Jip!

Marit en Beau, je weet wel, twee van de drie toekomstige correspondenten van de vereniging maakten het spannend bij de categorie dames U12. Beau was uiteindelijk de snelste in een tijd van 4:13,0, gevolgd door Marit op 4 tellen daarachter. Waarschijnlijk waren ze, net als na de duurloop tijdens de Athletic Champs, kei kapot. Goed gedaan dames!

Voordat de junioren aan de start stonden, mochten we nog even genieten van een kneitermooie, sportieve 1000m bij de mannen U12. Daar staat een mooi clubke kerels aan de start met Loek, Remi, de andere Loek, Bas, Niels, Nick, Job en Stef. We gingen er dus, bij een gebrek aan zittribunes, maar eens goed voor staan. Er ontspon zich een prachtige strijd tussen de twee Loeks en Remi. Uiteindelijk was het wederom Loek van de Boomen die er met de winst vandoor ging op dit onderdeel. Hij liep de 1000m in 4:00,0, gevold door Remi in 4:04,0 en Loek van Gils in 4,05,0. Goed gedaan allemaal! En met deze 1000m kwam er een einde aan de eerste ontmoeting voor de pupillen. Daarmee was de wedstrijd nog niet afgelopen, we gingen snel door met de junioren.

Junioren (U14 t/m U20)

Milou

De junioren startten de avond met een lange afstand, gevolgd door het kogelstoten. In de eerste serie was het de beurt aan de helft van de U14 meisjes, aangevuld met de enige twee U18 deelnemers, Luna en Myka. De U14 deden nauwelijks onder voor deze grotere en oudere deelnemers, dus we kregen een prima 600m voorgeschoteld. Uiteraard wonnen Myka en Luna in hun categorie met tijden van respectievelijk 2:07,0 en 2:46,0. Bij de U14 was het Merel die in deze serie als eerste de finish passeerde in 2:08,0, gevolgd door de dappere Mila in 2:09,0. In de tweede serie ging het allemaal net iet sneller. Aafke wist uiteindelijk de onderlinge strijd in haar voordeel te beslechten in een tijd van 1:53,0, gevolgd door Vive in 1:58,0 en Saar in 2:00,0. Tegelijkertijd liepen ook de U16 met 4 dames mee. Veerle, Bente, Meike en natuurlijk Ise waren weer van de partij. Meike was op deze vrijdagavond duidelijk de snelste van allemaal in een tijd van 1:50,0. Ook Ise wist een nette tijd neer te zetten: 1:54,0. Netjes gedaan allemaal!

De mannen moesten een rondje extra, maar daar draaien dit stoer stel atleten hun hand niet voor om. De twee U16 atleten Len en Linus vertrokken met hun krachtige looppas snel en maakte er een prachtige wedstrijd van. Linus had net een iets krachtigere eindsprint in de benen en won min een tijd van 3:25,0, slechts één tel later kwam Len over de finish. Mooi gelopen, mannen! Op gepaste afstand volgden de vier U14 mannen. Sam voorop in en tijd van 4:04,0, gevolgd door Jip, Tim en lest best Mika. Goed gedaan mannen!

Op naar het laatste onderdeel, het kogelstoten voor deze junioren. Bij de meisjes U14 was het wederom Aafke die de meeste power in haar lijf had. Ze stootte de kogel naar 6,96m. Vive volgde haar met 6,18m en ook Lynn had de nodige kracht in haar armen met een stoot van 5,75m, net 1 cm verder dan Julia. Ise had bij de meisjes U16 nog de meeste kracht over en stootte naar een nieuw PR van 7,50m. Ook Meike had een goede stoot met 6,06m. Klasse!

Myka

Bij de mannen U14 streden Mika en Jip om de eerste plek. Uiteindelijk was het Jip die deze plek opeiste met een stoot van 4,95. Mika wist een hele nette 4,52m af te leveren. Linus en Len waren in de categorie U16 ook op dit onderdeel aan elkaar gewaagd. Onze hardloper Linus blijkt ook  op meerdere markten thuis te zijn en stootte de kogel naar 6,58m, waar Len 6,13m wist te stoten. Dat wordt nog een mooie strijd tijdens de resterende onderlinge wedstrijden!

Onze twee dappere U18 atleten stootten beiden de kogel natuurlijk ook nog een eindje weg. Luna wist een afstand van 5,15m en Myka van 5,33m te overbruggen.

De iets minder jeugdige atleten

Uiteraard had ik graag iets geschreven over de oudere jeugd, maar ja het enthousiasme was er in dit vroege voorjaar nog niet echt. Op zich niet erg, met nog twee avonden te gaan is er nog kans genoeg voor U20 en senioren. Hopelijk zien we een paar van deze zeldzame atleten verschijnen tijdens onze volgende onderlinge competitiewedstrijd op vrijdag 31 mei aanstaande. Natuurlijk is ook enthousiast publiek dan weer van harte welkom!