Onderlinge competitie – deel 1

Vrijdagavond rond de klok van 18.00 uur waas het dan eindelijk weer zover. De start van de onderlinge competitie. Flink wat jeugdleden stonden te trappelen van ongeduld om hun kunsten aan het publiek te vertonen. De opkomst was overweldigend en er stond ook flink wat publiek naast de baan. Een heerlijk sportief avondje genieten dus!

Pupillen

De A-pupillen startten met het kogelstoten, een moeilijk onderdeel waarbij het de kunst is om de kogel te stoten en het veel natuurlijker aanvoelende werpen te laten voor wat het is. Tijdens de onderlinge wedstrijd kan er nog best een beetje bijgestuurd worden en uiteindelijk bereikten alle A-pupillen een geldige stoot. Bram Boumans en Noëlle Martens wisten zelfs ruim over de zes meter te stoten. Super!

Vervolgens werden de beentjes goed losgeschut want na het kogelstoten stond er een 1000 meter op het programma. Een lastige afstand, maar daar draaiden onze jonge AV-LGD leden hun hand niet voor om. Er werd een mooie strijd geleverd en de een na de ander kwam met verzuurde beentjes over de finish. Vive Spierings was de snelste van het stel met een hele mooie tijd van 3:44, gevolgd door Aafke Mennen en Noëlle Martens. Bij de jongens was het Jip Verbeek die de 1000m aflegde in 4:18, gevolgd door Bram Boumans en Bas van Mierlo.

De B-pupillen startten met de lange afstand. Ook voor hen stond een 1000m op het programma. Simon Bartels schreef de snelste tijd op zijn naam. Een hele nette 4:27 over een kilometer is niet slecht en ook de prestatie van Loek van den Bommen mocht er zijn die net 2 tellen achter Simon over de finish kwam. Bij de meisjes was het Marit Houben die als eerste over de finish kwam in 4:46, gevolgd door Luca Gielissen. Door het lopen waren de benen inmiddels voldoende los om eens flink te gaan springen, hoogspringen welteverstaan. Het bleek voor menigeen lastiger dan gedacht, dat hoogspringen. Het is ten eerste al een uitdaging om aan de juiste zijde de aanloop te starten, dan moet er nog gezocht worden naar het juiste afzetbeen en last but not least moet dan eigenlijk ook nog eerst de  rug over de lat heen, pfff wat een ingewikkeld gedoe, dat hoogspringen. Uiteindelijk wist iedereen zijn of haar draai te vinden en kwam de een na de ander over de lat. Uiteindelijk waren het ook hier Marit en Simon die de koppositie bij elkaar wisten te springen. Top!

De C-pupillen kregen nagenoeg hetzelfde menu als de B-pupillen voorgeschoteld. Eerst een langs afstand en vervolgens het hoogspringen. De lange afstand was gelukkig wel een rondje korter, dus geen 1000m, maar een 600m. Bij de meisjes wist Minke van Goch de winst binnen te slepen in een mooie tijd van 2: 42, gevolgd door Ize van Goch. Bij de jongens was die eer weggelegd voor Max Boumans in een nog snellere tijd van 2:38, gevolgd door Loek van Gils en Remi van de Valk. Minke wist vervolgens bij het hoogspringen over 90cm te springen. Ize bleef steken op 85cm, maar dat is natuurlijk ook al een hele mooie hoogte. Netjes, dames. De jongens wisten geen beslissing te forceren bij het hoogspringen. Ze sprongen alle drie over 80cm, dat is nog eens een strijd die gelijk op gaat.

De mini pupillen werden vertegenwoordigd door twee toppers in wording. Mika Munsters wist bij de jongens een prima 600m neer te zetten in een tijd van 2:37 en sprong over 70cm bij het hoogspringen. Knap hoor Mika! Bij de meisjes was het Julia Verbeek die twee hele mooie prestaties neerzette. 3:27 bij de 600m en 70cm bij het hoogspringen. Super goed Julia!

Junioren

De junioren C startten met een 600m voor de meisjes en een 800m voor de jongens. De 600m was bij de meisjes C een prooi voor Kirsten van den Hurk in een tijd van 1:53, gevolgd door Lieke Hoogers en Luna Jacobs. De meisjes D maakten er een spannende wedstrijd van. Laura Verhallen en Meike Maas wisten dezelfde tijd neer te zetten. Een keurige 1:58 maar liefst. De jongens junioren C zorgden eveneens voor een spannende strijd. Na een lange sprint wist Myka Kuijpers zijn neus net iets eerder over de finish te duwen dan Dani Koetsier. Poeh, dat was nog eens een close finish. Beide atleten kregen uiteraard dezelfde tijd op hun naam: 2:56. Jop Slaats was dé man bij de junioren C. Hij verteerde zijn 800m in een hele mooie tijd van 2:48, gevolgd door Loek Reinders en Len Proenings, die allebei een nette 3:02 noteerden.

Ten slotte stond voor alle junioren C/D het kogelstoten op het programma. Lieke Hoogers wist het onderdeel bij de meisjes C te winnen met een keurige stoot van 6,63m, gevolgd door Kirsten en Luna. Bij de meisjes D werd de sportieve strijd tussen Laura en Meike gewoon voortgezet. Laura wist uiteindelijk met een fantastische stoot van maar liefst 8,99m haar concurrentie te verpulveren. Meike Maas werd tweede op dit onderdeel, gevolgd door Ise Spierings. Bij de jongens C wist Dani met een ultieme krachtsinspanning de kogel net 4 cm verder te stoten dan Myka. Met zijn stoot van 6,12m wist hij het onderdeel kogelstoten op zijn naam te schrijven. Bij de jongens D stond Loek Reinders in de kogelring en die zorgt natuurlijk voor spektakel. Met een flinke oerkreet, die uit zijn kleine teen leek te komen, wist hij de kogel naar 6,29m te stoten. Super Loek!

U18, U20 en senioren

Toch weer mooi om te zien dat er een aantal oudere jeugdleden aan de start stonden van de eerste dag van de onderlinge competitie. Natuurlijk waren bij de mannen U18 Ivar van den Hurk en John Linders present. Zij streden onderling om de kooppositie, die uiteindelijk een prooi was voor John.

Ook Daan Biemans was weer terug op de Deurnese baan. Samen met Rik van der Steen en Tom Honings streed hij bij de mannen senioren om een goede klassering. Rik en Tom wisten de 400m te lopen in een tijd van 56,5 seconden, gevolgd door Daan in een tijd van 1:04. Uiteindelijk wist Daan de koppositie bij de mannen te pakken, omdat hij als enige ook een sprong waagde bij het hoogspringen en de nodige punten pakte met zijn sprong over 1,50m.

Jikke van Dijk en Anne de Vries waren de dappere strijders bij de vrouwen U18. Anne wist zowel de 400m als het hoogspringen op haar naam te schrijven. Pouke van Dijk liet bij de 400m zien dat ze een meer dan uitstekende loopster is. Onder luid gejuich van de jeugdleden aan de zijlijn wist zij een mooie tijd van 1:03,1 neer te zetten. Daarna sprong ze nog over 1,35m en completeerde de eerste twee onderdelen van de competitie.

Ten slotte was het Samantha van Horssen die als enige dame senior deelnam aan de competitie. Ze wist de 400m af te leggen in 1:11,9. Netjes!

En zo kwam er een eind aan een enerverend avondje op de atletiekbaan. Op naar de welverdiende paaseitjes en we zien elkaar hopelijk weer bij de volgende ronde van de onderlinge competitie op 20 mei aanstaande.