Onze nieuwe rubriek “Sportieve ambities in coronatijd”

Helaas kunnen er momenteel nog geen sportevenementen plaatsvinden als gevolg van Corona en door de getroffen maatregelen. Tegelijkertijd hopen we met z’n allen dat er in de 2e helft van het jaar weer wat mogelijk is. Alvast vooruitlopend op de evenementen in de 2e helft van het jaar, zijn we erg benieuwd naar individuele of gezamenlijke sportdoelen. In dat kader starten wij een nieuwe rubriek “sportieve ambities in coronatijd!”. Maandelijks willen we een aantal leden volgen in hun voorbereiding op een ultiem sportdoel!

Onderstaand het sportdoel van Manolis Geldermans;

Nu ook België verboden gebied is en er geen evenementen worden georganiseerd heb ik dat al een tijdje niet meer gedaan. Op dit moment ga ik nog wel regelmatig naar Zuid-Limburg om voldoende hoogtemeters te maken. Mijn doel voor 2020 was eigenlijk om dit jaar deel te nemen aan de UTMB. De UTMB is een ultratrail van 170 kilometer in het gebied rondom de Mont Blanc. De route moet in hoge mate van autonomie worden afgelegd. Ik verwacht zelf zo’n 40 uur onderweg te zijn. Om aan het evenement deel te nemen moet je eerst voldoende kwalificatie punten behalen. Sinds corona zijn er geen geschikte evenementen meer geweest om te kwalificeren. Daarbij zijn alle inschrijvingen voor de UTMB van 2020 naar 2021 verplaatst. Mijn doel is daarom om dit jaar te kwalificeren en volgend jaar (2022) aan de UTMB deel te nemen. Ik moet daarbij nog wel vermelden dat voldoende kwalificatie punten niet tot een gegarandeerd startbewijs leiden. Er is een maximaal aantal startbewijzen en dat betekent in de praktijk dat je ingeloot moet worden.

Dit jaar wil ik zoals gezegd mijn kwalificatie race lopen. Op 9 juli 2021 neem ik deel aan de Val d’Aran by UTMB in Spanje. Dit is een trailrun van 105km met D+6.500m hoogtemeters in de Pyreneeën. Mocht dit evenement dit jaar opnieuw niet doorgaan vanwege corona dan zal ik met de kennis van dan op zoek moeten naar een alternatieve kwalificatie race. Er zijn in het derde en vierde kwartaal voldoende opties om eventueel naar uit te wijken.

Verder heb ik dit jaar in ieder nog 2 ultra’s op het programma: 18 september 2021 Hardmoors 60 in Verenigd Koninkrijk 99km/D+2.300m en 30 oktober 2021 Leki Grizzly 100 in België 100km/D+3.000+m

Ik heb onderstaand wat informatie over de UTMB toegevoegd. Als jullie nog vragen hebben of meer info willen dan hoor ik dat wel.

Sportieve groet,
Manolis Geldermans