Openings wedstrijd HAC 17 april 2017

2e paasdag in Helmond, het was guur en er stond een koud windje. Het deerde onze pupillen nauwelijks. Enthousiast begonnen zij aan de tweede wedstrijd van het seizoen, opnieuw bij HAC in Helmond. Een weerzien met een aan aantal concurrentjes van de Limbracross maakte het extra leuk. We hadden deze wedstrijd 4 A-pupillen en 4 BC-pupillen afgevaardigd. De A-pupillen gingen op jacht naar pr’s op de onderdelen 60m sprint, vortex werpen,  verspringen, en tot slot een 6 minuten loop. De BC-pupillen konden zich uitleven met medicienbal stoten, 40m sprint, hurkhoogspringen en ten slotte de 4 minuten loop.

Dit keer kon de LGD helaas geen complete teams leveren, dus moest er goed worden samengewerkt met andere verenigingen. Wel leuk om te zien hoe makkelijk er een klik is met de andere deelnemers en het plezier waarmee gesport wordt. Helemaal zoals de Athletic Champs bedoeld zijn.

Ook vandaag stonden er een paar debutanten aan de start Het was de eerste Athletic Champs wedstrijd voor Ivar van den Hurk, Renske Mennen en Linus van Hout. Zowel Ivar als Renske hebben de nodige Limbra-crossen op hun naam staan en zijn al enigszins bekend met atletiek-wedstrijden, maar voor Linus was het helemaal nieuw. Uiteraard werden door deze leden de nodige PR’s neergezet en, zover we hebben kunnen zien, allemaal met een brede glimlach op het gezicht!

Ondanks de kou werd het publiek toch warm gehouden door de goede onderlinge sfeer, de samenwerking met de andere verenigingen en niet onbelangrijk: de prestaties. Op naar de volgende Athletic Champs op 21 mei in Roermond.

Voor meer foto’s kijk hier