Opleiding Basis Looptrainer 3 van start bij AV-LGD

Iedere week, of beter bijna elke dag is het mogelijk om te trainen in een van de loopgroepen van de vereniging.  Van beginners tot zeer ervaren lopers, van recreanten tot wedstrijdatleten iedereen kan er terecht. Samen lopen is niet alleen een sociale activiteit het gaat ook om het plezier hebben in bewegen en het leveren van prestaties.

Een goede training begint natuurlijk met enthousiaste trainers. Daar ontbreekt het binnen de vereniging niet aan. Helaas is er wel een tekort aan goed opgeleide trainers. De afgelopen maanden zijn een aantal assistent trainers met het bestuur in gesprek gegaan over de mogelijkheid tot het volgen van de opleiding basis looptrainer 3. Een opleiding om meer kennis op te doen over het geven van trainingen zodat er op een goede en verantwoorde manier training gegeven wordt.

De opleiding Basis Looptrainer 3 is een opleiding van 6 workshops met aanvullende opdrachten die in de eigen trainerspraktijk worden uitgevoerd. Je gaat aan de hand van de theorie uit de workshops aan de slag met het voorbereiden en training geven aan atleten.

De opleiding heeft tot doel zelfstandige trainers op te leiden. De opleiding is bedoeld voor trainers met loopervaring die zelfstandig op een verantwoorde wijze een groep atleten training willen geven. De opleiding wordt gegeven door ervaren trainers van de Atletiekunie.

Bij voldoende deelname kan de opleiding ook op locatie gegeven worden, dus bij de vereniging zelf. Het bestuur van de Lopersgroep is hierover in gesprek met de Atletiekunie.Er wordt ook contact gelegd met atletiekverenigingen  uit de omgeving om te kijken of er belangstelling is om deel te nemen aan de opleiding. Precieze data en tijden zijn op dit moment nog niet bekend. Het streven is om oktober /november te starten.

We zijn nog op zoek naar mensen die belangstelling hebben voor deze opleiding. Mocht je belangstelling hebben neem dan contact op met Tonny Kersten (06 44680752) of Riki Smolders (06 24104989).

Klik hier voor nog meer informatie