Peelwandeltocht 8 oktober 2023 door Atletiekvereniging AV-LGD

Op zondag 8 oktober organiseert de atletiekvereniging Lopersgroep Deurne AV-LGD haar jaarlijkse wandeltocht door de Peel met diverse afstanden vanuit Hotel Restaurant In d’Ouwe Peel, Oude Peelstraat 2, 5759 PC Helenaveen.

De route loopt door de mysterieuze Peel en komt langs het huis van de schrijver Toon Kortooms in de Geldersestraat 9.
De schaapskooi van Staatsbosbeheer is in de route opgenomen. Hier wonen circa 100 landgeiten, vrijwel allemaal vrouwelijke dieren met een enkele  bok. De geiten zijn in hun element in de Peel. Ze hebben  maar liefst tweehonderd hectare tot hun beschikking en voorkomen ,dat het terrein dichtgroeit met berken. Ze zorgen ervoor dat de hei levensvatbaar blijft.

De nagenoeg dichtgegroeide karpervijver in het Broemeerbos is eveneens opgenomen in de route.

De 30 km gaat door Griendtsveen. Hier vindt op zondag het wereldkampioenschap limonollen plaats voor de jeugd. Verschillende jeugdteams leggen een parcours af deels door het water en modder met een dienblad met glazen limonade. Een dag eerder hebben de volwassen dit ook gedaan, maar dan met glazen bokbier. De ploeg, die het meeste vocht in de glazen overhoudt en een snelle tijd neerzet is de winnaar. De moeite waard om van dit volksschouwspel te genieten.

Aangeboden worden tochten van 5 km t/m 30 km. Alle afstanden starten vanuit d’Ouwe Peel, vanaf 8.00 uur. Na afloop is er gelegenheid is om onder genot van een drankje en hapje gezellig na te praten.

Inschrijven en starten is mogelijk vanaf 8.00 uur. De afstanden 5 en 10 km starten tot uiterlijk 14.00 uur; 15 en 20 km tot 12.00 uur en 30 km tot10.00 uur.
Het startbureau sluit om 17.00 uur.

Kosten zijn € 4,00 per persoon. Leden van wandelbond of AV-LGD betalen € 3,00.
Kinderen t/m 12 jaar onder begeleiding van een volwassene lopen gratis mee.

Tijdens de tocht zijn er op alle afstanden vanaf 10 km rustplaatsen en is er gelegenheid om te genieten van een drankje en een hapje.
De route is gemarkeerd met pijlen en linten, daarnaast ontvangen de deelnemers een uitgebreide route beschrijving. Op maandag zal de opruimploeg de pijlen en linten verwijderen, zodat er niets achter blijft in de natuur.

De sponsor Adventure Store is aanwezig op de startlocatie, hier kunt u terecht voor advies en uw vragen over wandelen en wandeluitrusting. Alle wandelaars ontvangen een kortingsbon te besteden bij Adventure Store Helmond.