Podiumhelden AV-LGD in Helden

De verschillende podiumplekken en goede prestaties van onze jeugdleden leidde tot veel vreugde bij de trotse supporters. “We gaan ons omscholen tot goudsmid”. Frank en Linda Mennen lachen van oor tot oor bij het horen van het gekletter van het nodige eremetaal van hun kids. Maar het was tijdens de Heldense bossencross niet alleen het metaal wat kletterde: een aantal valpartijen gooiden roet in het eten voor nog wat extra edelmetaal bij onze fanatieke jonge lopers. Een lach en een traan, maar bovenal helden. Helden met de hoofdletter H.

Junioren A
Het begon al meteen goed bij de Deurnese jeugd. Tom Honings wist heel knap een podiumplek te bemachtigen in de Heldense Bossen. Hij wist heel netjes beslag te leggen op de 3e plek. Uiteraard waren Han Baselier en Jesper Gloudemans ook weer van de partij. Ze wisten te eindigen op de respectievelijk 6e en 7e plek.

Pouke

Junioren B
Zoals gemeld was de jeugd prima gestart en dat werd goed doorgezet bij de meisjes junioren B, al was daar enige psychologische oorlogsvoering voor nodig. Pouke van Dijk liep tijdens haar race al snel voorop en haar concurrentie dacht van de Deurnese kracht mee te profiteren.  Maar pouke liet zich wat terugzakken en bleef even naast haar concurrentie lopen. Deze werd zenuwachtig en op dat moment versnelde Pouke en wist onbedreigd naar de finish te lopen.  Heel overtuigd won ze het tactisch spel en werd na het winnen van de Frans Smitsbokaal ook winnaar van de Heldense Bossen Verloscross. Gefeliciteerd Pouke!

Junioren C
Bij de jongens junioren C ging John Linders furieus van start met Ivar van den Hurk in zijn kielzog. Ivar wist hem gedurende de wedstrijd te passeren, maar kwam net te kort voor het podium. Zo werd Ivar heel knap 4e en John wist dankzij een goede eindsprint de 5e plek te bemachtigen. Lars Vermazeren heeft de longinhoud van een marathonloper en de Limbracrossen zijn dan eigenlijk al afgelopen voordat hij enigszins op stoom is gekomen. Desalniettemin liep Lars heel steady achter de voorste groep en liep heel netjes naar de 10e plek.  Last but not least kwam er een heerlijke verrassing uit de Heldense strijd. Remco Linders liep zijn cross heel erg sterk. Waar anderen strijden om een podiumplek, strijd Remco om het met plezier volbrengen van de zware crossen. In Helden leek Remco wel vleugels te hebben.  Hij wist voor het eerst deze competitie een loper achter zich te laten en vol trots wist hij de cross te volbrengen met een hele mooie 13e plek, met slechts 4 seconden achterstand op de nummer 12.  Wat een doorzetter ben je, Remco. Top!

Voor meer foto’s klik hier en voor de uitslag hier

Junioren D
Het deelnemersveld had zowel bij de jongens als de meisjes maar één AV-LGD loper in haar gelederen. Bij de jongens junioren D is Myka Kuijpers momenteel wat uit vorm, maar blijft heel dapper strijden tijdens iedere cross. In Helden had hij een slechte start, maar wel een hele goede tweede ronde en een meer dan prima eindsprint. Het leverde slechts de 20e plek op, maar de weg naar de top 10 is weer ingezet. Ga zo door Myka!

Het slotstuk van de junioren was om de vingers bij af te likken. Kirsten van den Hurk startte snel en wist al heel vroeg in de wedstrijd de koppositie te bemachtigen. De motor van Kirsten draaide de hele wedstrijd op vol vermogen en met grote afstand verpulverde ze haar concurrentie. Het levert haar zelfs de koppositie in de competitie op. Wat een prachtige overwinning in Helden, proficiat Kirsten!

Kirsten

Pupillen A
Zoey van Lieshout, Eline Bartels, Nienke den Engelsman, Meike Maas, Ise Spierings en Renske Mennen liepen in Helden bijna allemaal in de top 10. Ise, Nienke en Meike hadden twee dagen ervoor nog hun PR-prijzen opgehaald door hun ongekende hoeveelheid PR’s in 2019, maar de honger was duidelijk niet gestild. Renske was ook in deze cross het  eerste terug en trok in een spannende finale nét aan het kortste eind voor het zilver en werd 3e. In de slipstream van Renske kwam Meike in een onderling duel om plaats 4 en 5 met een atlete van HAC een teenlengte te kort voor de 4e plek. En dat was nog niet alles wat onze blauw-gele meiden lieten zien, want Eline, Nienke én Zoey kwamen daarna in een heus Deurnes onderonsje terecht: Eline liet zien wat ervaring is op een jonge leeftijd en won van Nienke (8e) en snelle Zoey (9e). Ise liep in Helden ook erg goed en kwam al snel na het trio binnen, waardoor binnen grofweg 6 minuten alle AV-LGDers alweer terug op het nest waren: wat een knappe prestaties meiden!

Bij de jongens pupillen A stonden twee AV-LGD strijders aan het front. Job rook zijn kansen in een uitgedund peloton: clubgenoot en kanshebber Tijn moest geblesseerd verstek laten gaan en de Hilversemse brigade blonk uit in afwezigheid. Het was Dennis Verbeek die Job bij stond in deze wedstrijd. Een spannende wedstrijd: Daar waar Job rustig opbouwde en halverwege een forse achterstand had op de kop van het geweld, was het Job die bij het aanschouwen van de finish ongekende eindsprint aan trok en zijn tegenstanders liet staan alsof hij op een schaakbord rende: een 4e plek was zijn verdienste. Dennis Verbeek liep het zware parkoers – met de nodige heuvels – ook een strak tempo en eindigde netjes in de middenmoot. Klasse heren!

Pupillen B
Kersverse winnaar van de PR-prijs van AV-LGD Noelle Martens moest verstek laten gaan door een pijnlijke enkel. Maar met de andere PR-trofee genomineerde Bente Coolen, vergezeld door Aafke Mennen, Vive Spierings, Nienke Bartels, Julia van Duijnhoven en Lotte Teepen was onze club weer goed vertegenwoordigd. Vive was gebrand op eremetaal en ook Aafke – gesteund door carrière-switch van haar ouders – wilde ook goud. Ze knalden uit de startblokken en kwamen in de finale op een 2e en 3e positie. Aafke kon dit afmaken met het zilver en Vive werd de pechvogel van de middag: haar prachtige race werd op de stenen abrupt gestopt. Was het de ondergrond? Waren het de spikes? Dit allemaal ten spijt: Vive viel – vloog op – maar het gat wat ze had geslagen werd teniet gedaan. Met de nodige schrammen moest ze genoegen nemen met de meest beroerde plek: nét buiten het podium. Nienke kwam met haar grote passen al snel daarna binnen (6e), gevolgd door Bente die ook een erg mooie race liep (7e). Lotte maakt grote stappen:  klein van stuk, vrolijk van aard en een echte doorzetter met een mooie 11e plek. En last but not least Julia, die ook de heuvels in deze race weer knap doorstond en haar punten weer mee nam voor een goede klassering in het LIMBRA-klassement.

Janske

Simon

Pupillen C en mini
De pupillen C en mini-pupillen mochten in de Heldense bossencross gezamenlijk starten. De kleine-grote mensen waren afgeleid door de mooie speeltuin die links van hen in het verschiet lag en met name Simon zag dat als kans om als eerste terug te zijn om de favoriete schommel te bemachtigen. Als mini was hij als eerste terug van onze club: knap Simon. Merel Maas kwam kort na Simon binnen: een valpartij bij de start werd door een halve salto teniet gedaan en liep door naar een mooie 9e plaats bij de meisjes pupillen C. Pim Slaats en Evi den Engelsman maakten er een onderlinge strijd van en Pim liet zien dat hij niet van verliezen hield, graag als tweede op de schommel wilde zitten en kwam nét voor Evi (C: 14e) binnen.

De jongste van onze lopersgroep – Janske Mennen – kwam lachend over de meet. Schaterlachend. Ook bij haar ouders kwam een extra grote smile: Janske had een 3e plek. 3 Mennens, 3 keer eremetaal: de toekomst beloofd een potentieel miljonairsfamilie in de (gouden) Walsberg.

Op naar de volgende cross, deze keer dicht bij huis. Op zondag 26 januari stad de Vlakwatercross in Venray op het programma. Tot dan!

Evi