Podiumplekken voor AV-LGD jeugd in Venray

Overtuigend snelden Pouke van Dijk en Kirsten van den Hurk naar de winst in Venray. Daarnaast wist Vive SPierings een bronzen plak met een gouden randje te veroveren.

Junioren A
Met een wat dunnere bezetting dan normaal startten de junioren A met twee AV-LGD atleten in de gelederen. Tom Honings strijde wederom voor wat hij waard was, maar wist het podium dit keer net niet te halen. Een 4e  plek is wel een hele nette uitslag, goed gedaan, Tom. Een dikke minuut later kwam Han Baselier als 7e over de finish.

Junioren B
Thijs van den Heuvel liep net als de Tom en Han de ruim 4 kilometer door de Venrayse bossen. Hij eindigde in zijn categorie op de 7e plek. Bij de meisjes junioren B stond Pouke van Dijk wederom te trappelen van ongeduld om wederom een gooi te doen naar het podium. Dat lukte, en hoe! Met groot verschil wist zij de Vlakwatercross op haar naam te schrijven. Proficiat Pouke!

Junioren C
De vier vaste mannen stonden weer klaar voor de cross in Venray. Remco Linders, Lars Vermazeren, Ivar van den Hurk en John Linders verdedigde onze clubkleuren in Venray. Zoals gebruikelijk liep Remco zijn eigen race in een heel constant tempo. Keurig wist hij de cross te volbrengen en eindigde op de 16e plek. Een stukje voor Remco deed Lars eigenlijk hetzelfde. Zijn eigen, constante tempo lopen met een hele mooie techniek. Lars eindigde op de 13e plaats. Verder naar voren was het een wedstrijd in een wedstrijd. Naar eigen zeggen liep het bij Ivar niet zo lekker in Venray. Hij had moeite om zijn ritme te vinden en in het spoor van John te blijven. Toch lukte dit aardig en kwam hij als 5e over de finish. John wist in Venray zijn krachten ontzettend goed te verdelen. Daar hij in Helden nog een hele snelle start had en wat terug zakte, had hij in Venray een hele constante, goede race. Helaas kwam hij net te kort voor het podium, maar deze race leverde hem wel een hele mooie 4e plek op.

Dani

Junioren D
De twee die-hards Dani Koetsier en Myka Kuijpers waren in Venray ook weer van de partij. Twee jongens die afgelopen jaar de overstap maakten naar de junioren en die vol passie de wedstrijd-uitdaging aan gaan. Ze hebben er zelfs een extra trainingsavond voor over. De Mila training van Martien van den Berg op woensdagavond gebruiken ze om beter te worden tijdens de verschillende loopevenementen. Dat is natuurlijk prijzenswaardig en getuigd van karakter. Dani stond met grote lach aan de start en ging vol voor de winst. Helaas redde hij het net niet en eindigde op plek 22, met de nodige atleten achter zich. Myka is weer op de weg terug en bewees dat op zaterdag in Apeldoorn en ook in Venray zag hij er goed uit. Met een fantastische eindsprint wist hij zich heel netjes in de top 10 te nestelen.

En dan hebben we onze twee meisjes junioren D nog, Lieke Hoogers die kost wat kost de feestelijke beloning wil behalen door vier wedstrijden mee te doen en Kirsten van den Hurk die nog steeds een kans maakt op de hoogste trede in de totale competitie. Kirsten was ijzersterk in Venray. Met een ruime marge wist ze de Vlakwatercross op haar naam te schrijven. Proficiat Kirsten! Lieke is van nature geen uitmuntende loopster, maar wel een hele dappere doorzetter. Dat is net wat er nodig is om een cross met goed resultaat te volbrengen. Lieke liep goed in Venray. Ze had in het zicht van de finish enkele atleten achter zich die ze met een ijzersterke eindsprint ook keurig achter zich wist te houden. Het leverde haar naast een groot compliment voor haar karakter ook de 20e plek op. Goed gedaan Lieke!

Pupillen A
De vaste groep meiden van de pupillen A stonden ook in Venray aan de start. Zoey van Lieshout, Eline Bartels, Nienke den Engelsman, Meike Maas, Ise Spierings en Renske Mennen kregen 3 rondjes van 500 meter voor de kiezen. Vanaf de start was het een enorm tempo, waar de onverstoorbare Renske en ontketende Meike deel uitmaakten van een kleine kopgroep. Na een ronde vielen er gaten en kon Renske haar derde plek behouden. Desalniettemin was het Brabants kampioen Lieve Derks die haar op de meet klopte. Meike moest ongewild boeten voor haar explosieve start en kwam als 7e over de finish met Eline, die een goede opbouw had en Meike op een haar na voor moest laten gaan. Niet ver achter dit tweetal was het Nienke die al weken een mooie stijgende lijn laat zien en ook hier weer met de betere mee liep. Ze kwam knap als 12e over de finish. In haar kielzog was het Zoey die ook een hele nette race wist te lopen, en kort achter haar clubgenote op een 14e stek de meet passeerde. Ise liep ook weer met veel gemak en grote passen en legde beslag op een mooie 18e plaats in deze grote groep atletes.

De jongens pupillen A werden in Venray vertegenwoordigd door Job Slaats. Linus van Hout en Loek Reinders. Ook in deze wedstrijd wist klassementsleider Job weer van voren te lopen, bouwde zijn hoge tempo gestaag op en met een uitmuntende laatste ronde legde hij beslag op de 4e stek. Geen podium, wel weer een zeer knappe prestatie. Linus had een goede vorm te pakken in Venray en met het nodige venijn in zijn eindschot ging hij tot het uiterste met een mooie 22e plek als resultaat. Kort daarachter was het Loek die ook weer een medaille meepikte. Met een gulle lach, neus fier in de wind liep hij ook hier weer een goede en stabiele race. Klasse heren!

Pupillen B
Met Noelle Martens terug aan het front stonden de pupillen B aan de start in Venray. Ze werd vergezeld door wederom een flink aantal AV-LGDers: Benthe Coolen, Aafke Mennen, Vive Spierings, Nienke Bartels, Lotte Teepen en Lisa Meulendijks. Aafke, die week in week uit vooraan te vinden is had een zeer ongelukkige start en viel kort na het startschot. Ze moest vanuit het achterveld de moed bij elkaar vinden en deed dat. Wat héét: ze haalde bijna een geheel veld in en kwam als 6e binnen. Dit tot spijt voor clubgenote Nienke, die in de laatste meters werd geklopt, maar ook wederom een zeer goede race liep. Hun clubgenote Vive was echter uit het zicht. Met de overduidelijke winnaarsmentaliteit van haar ouders en grootouders, want zoals altijd startte ze ontzettend snel en wist dit in Venray vast te houden. Tot groot plezier kwam ze als derde over de meet en mocht ze trots haar beker in ontvangst nemen.  Benthe was ook in Venray weer present. De sprintster had het zwaar, maar liet ook hier weer zien over doorzettingsvermogen te beschikken en kwam als 13e over de meet. Lotte en Noelle liepen een onderling duel, die Lotte in haar voordeel besliste met een goede 17e stek, kort voor Noelle. Het slotakkoord was voor Lisa die ook hier weer onze clubkleuren met trots verdedigde en haar medaille met trots mocht ontvangen. Knap Isa!

Pim, Evi en Mika

Pupillen C en mini
Bij de pupillen C en mini-pupillen stonden 6 kleine blauw-gele AV-LGDers aan de start. Merel Maas, Evi den Engelsman, Pim Slaats en Mika Koetsier bij de pupillen C en Simon Bartels en Janske Mennen bij de mini’s. Merel had dit keer gekozen om de start van haar grote zus te kopiëren en liep ontketend weg met de kop van het peloton. De tweede ronde moest ze wat inleveren, maar kwam op een knappe 7e stek binnen. Evi liep ook in Venray weer een mooie race en kwam als 13e over de meet.

Bij de jongens was het Pim die de toeschouwers liet genieten. Gesterkt door het feit dat hij in het klassement almaar stijgt schotelde hij het publiek een eindsprint als Usain Bolt voor. Hij verpletterde zijn concurrentie en kwam als 9e over de meet. Mika genoot ook met volle teugen van zijn loop in Venray en werd ook nog eens intensief toegejuicht door zijn broer en vrienden van de club. Zijn eindsprint werd door het aanwezige publiek met veel plezier gadegeslagen. Goed bezig Mika!

Bij de mini’s was het Simon die als altijd van voren liep. De kleine krachtpatser liep met gemak zijn rondes en kwam als 4e over de meet. Janske had het zwaar en last van haar buik. Maar de kleine telg gaf niet op, werd geholpen door haar zussen en kwam als 6e over de meet: goed volgehouden Janske!