Podiumplekken voor AV-LGD op Brabantse kampioenschappen

Potjes vrij worstelen en wringen. Uw verslaggevers keken elkaar verbaasd aan: zijn we wel op het juiste kampioenschap? Ja, het was toch echt een onvervalste LIMBRA-cross. Ditmaal in Asten en niet alleen voor de competitie der Zuiderlingen. Het was ook het Brabantse kampioenschap Cross. En dat betekende extra lopers, extra concurrentie en meerdere klassementen op één dag. En ook onze lopersgroep was weer uitstekend vertegenwoordigd: liefst 47 atleten stonden aan de start van de Jaspercross in Asten.

Junioren A en B
De start was aan de smalle kant en direct volgde een flauwe bocht naar rechts. Het was zaak om een goede startpositie te kiezen, anders was het dringen en wringen geblazen. De drie dappere Deurnese strijders Tom Honings, Han Baselier en Jesper Gloudemans stonden wederom hun mannetje in Asten, maar konden helaas geen podiumplekken bemachtigen. Tom werd 6e, Han 9e en Jesper eindigde op plek 10.

Bij de junioren B waren de pijlen gericht op Pouke van Dijk, maar waarschijnlijk waren haar pijlen met nieuwjaar de lucht in geschoten. Met veel ijzersterke deelnemers die normaal gesproken niet aan de start staan bij de Limbra-competitie staan behaalde ze uiteindelijk een hele nette 5e plek, maar kwam helaas niet in de buurt van het podium. Bij de jongens behaalde Thijs van de Heuvel de 10e plek.

Kirtsen van den Hurk

Junioren C en D
De jongens junioren C worden vrijwel iedere wedstrijd vertegenwoordigd door de vaste vier lopers: Ivar van den Hurk, John Linders, Lars Vermazeren en Remco Linders. Ivar ging wederom erg goed in Asten en behaalde een nette 9e plek in het sterke deelnemersveld. John Linders wist met een ferme eindsprint de 14e plek te bemachtigen, vlak daarna gevolgd door Lars Vermazeren op plek 16. Ten slotte sloot Remco de rij met een dappere 20e plek. Helaas geen meisjes bij de junioren C. Jikke van Dijk werd node gemist met haar vrolijke lach zo aan het begin van 2020, maar wie weet pikt ze nog een crossje mee dit seizoen.

Bij de jongens junioren D stonden twee trouwe strijders aan de start: Dani Koetsier en Myka Kuijpers. Bij de start stonden de twee helemaal verkeerd, maar voor ze dat in de gaten hadden was het hele veld al op pad en moesten ze beginnen aan een lange inhaalrace. Dani liep steady door en eindigde op plek 31. Kort daarop ploeterde Myka naar een teleurstellende 33e plek. Ach ja, samen hard blijven trainen heren en dan komen die top 10 resultaten, zeker weten!

Lieke Hoogers

Tot dusver geen podiumplekken in Limbra-competitie en Brabants kampioenschap. Bij de meisjes junioren D stond een zekerheidje aan de start met Kirsten van den Hurk. Daarnaast stond Lieke Hoogers voor het eerst aan de start van een Libra-cross dit seizoen. Lieke wil heel graag naar de feestelijke afsluiting van het seizoen die de junioren ten deel licht met 4 Limbracrossen of meer. Lieke liep haar twee ronden in een keurig tempo en eindigde op de 24e plek.

Favoriete Kirsten startte haar race sterk en wist meteen aan te haken bij de kop van de wedstrijd. Halverwege de race had ze een kleine achterstand op haar ijzersterke concurrente. Kirsten kende geen verval en liep ontzettend hard door het Astense bos, maar wist de nummer 1 positie niet te bemachtigen. Maar met haar zilveren plek redde Kirsten de eer van de junioren. Een prachtige tweede plek op het Brabants kampioenschap en hele goede zaken in het Limbra-klassement. Proficiat Kirsten!

Jongens pupillen A: wringen, worstelen en inhalen
De start van de pupillen A was wringen en worstelen voor gevorderden op de vierkante meter. Tel daarbovenop nog een Hilversumse brigade die vonden dat hún jongens voorop moesten starten en de chaos was compleet in het toch al minimalistische startvak. Een extra dimensie en leerschool voor onze strijders, maar ze lieten zich niet van de wijs brengen. De namen van de strijders waren Tijn de Koning, Job Slaats, Loek Reinders, Linus van Hout en Dennis Verbeek. Ze liepen mooie races in deze zware competitie, waar Tijn ook in Asten als eerste loper van onze club weer terug was aan de finish. Een volledige wedstrijd inhalen leidde tot een knappe 9e tijd. Ditzelfde gold voor Job:  de klassementsleider liet zien dat hij ook kon inhalen als Max Verstappen op z’n beste dagen en kwam als 16e over de meet. Loek liep een strakke race in het middenveld en als altijd onverstoord zijn eigen ritme. Dat gold ook voor Linus, die als altijd lekker positief de wedstrijd in ging, zijn eigen tempo liep, werd aangemoedigd door een grote schare supporters en een keurige plek in de ruime middenmoot bemachtigde. Het slotakkoord was voor Dennis: ook hij liep weer lekker mee, maakte zijn meters en prikte weer een medaille op zijn palmares: goed gedaan Dennis!

Renske Mennen

Meisjes pupillen A: Renske lost verwachtingen in en pakt de dubbel
De meisjes pupillen A werden vertegenwoordigd door Nienke den Engelsman, Eline Bartels, Ise Spierings, Meike Maas en Renske Mennen. Ook deze start was rommelig en de leider van het klassement – Lot van Veghel, die alle voorgaande wedstrijden had gewonnen – viel na zo’n 100 meter met een smak op de grond. Meike – die ook als een speer was vertrokken – vergaloppeerde zich en viel pardoes over Lot heen. Dat betekende voor Meike de nodige schrammen én de aftrap van een  inhaalactie van jewelste. Haar opleving leverde een 21e plek op. Kort daarvoor was het Eline die als altijd constant liep en een mooie eindsprint de moegestreden Meike voorbij joeg en de 20e plek veroverde. Ook Nienke overwon het geweld, liep constant en pikte weer een mooie medaille mee. Datzelfde gold voor de lichtvoetige Ise, die met veel gemak een mooie plek in de middenmoot bemachtigde (27e). En Renske? Jazeker: Renske liep van voren. En hoe! Ze kwam als derde binnen en omdat de nummer 1 uit Limburg komt werd ze en passant ook nog eens tweede in het Brabantse kampioenschap: grote klasse Renske!

Julia van Duijnhoven

Aafke Mennen

Meisjes pupillen B: dubbele podiumplek voor Aafke!
Even leek de roodwitte vlag van het Brabants kampioenschap blauw geel te zijn. Want ook in Asten was de opkomst van onze meisjes pupillen B weer overweldigend! Aafke Mennen, Vive Spierings, Nienke Bartels, Bente Coolen, Noelle Martens, Lotte Teepen, Julia van Duijnhoven, Saar de Koning én Lisa Meulendijks stonden aan de start van het kampioenschap. Aafke rook haar kans: gesterkt door het zelfvertrouwen uit voorgaande wedstrijden streed tot de laatste meter en bemachtigde de 3e plek in de Limbra én Brabants kampioenschap: prachtig resultaat Aafke! Vive liet in Asten zien dat ze ontzettend hard kan lopen. Ze sprintte al met de start met de voorste lopers mee, capituleerde niet en werd heel knap 8e. Niet ver daarachter was het Nienke Bartels die heel diep ging en moegestreden als 11e over de meet kwam.

En toen kwam de inmiddels befaamde trein uit Deurne. Net als de treinstellen van de NS was ook deze trein blauw-geel. Al is onze trein veel mooier! Ditmaal was Saar de Koning (15e) de machinist en werd gevolgd door 4 wagonnetjes met prachtige loopsters van onze club: Bente Coolen haalde veel loopsters in en werd knap 16e. Noelle liep weer zeer constant en werd 17e. Lotte overtrof haarzelf en haalde in de tweede ronde de nodige lopers in en werd 18e. Ook Julia voelt zich goed thuis in de Deurnese trein, liep heel constant en werd 18e. Twee wagonnetjes verderop was het Lisa die de trein afsloot en ook weer heel trots mag zijn dat ze deze 1200 meter in de benen heeft. We hebben gevraagd of trainer Sven de volgende cross mee mag lopen als conducteur om de kaartjes te controleren! Of de medailles: want die zijn er genoeg! Knap dames!

Meisjes pupillen C: 3e plek op Brabants kampioenschap voor Evi!
Bij de meisjes pupillen C stond de verassing van de dag aan de start: Evi den Engelsman. Evi moest het dit keer doen zonder haar vriendin Merel (ziek), liep een heel constante race en werd heel mooi 13e. Echter waren er 10 andere atleten aanwezig van buiten Brabant. Dat betekende dat ze 3e werd in het Brabants kampioenschap! Waauw Evi, wat ontzettend knap! De prijs had ze zelf ook niet verwacht en de derde trede bleef leeg tijdens de officiële huldiging. Maar uw verslaggevers hebben zich laten vertellen dat de vreugdekreet in huize den Engelsman tot ver in Limburg te horen was!

Jongens pupillen C: onderlinge strijd Jip en Pim
Jip Verbeek, Pim Slaats en Mika Koetsier hadden ook in Asten hun cross-schoenen weer om hun voeten gestoken. Jip en Pim maakten er dit keer een onderlinge strijd van: de kleine-grote man Pim kwam een teenlengte te kort om Jip te verslaan en ze kwamen bijna gebroederlijk over de finish als 10e en 11e in het klassement. Ook Mika liep weer zijn eigen wedstrijd, lekker constant en pakte ook de Astense meters mee. Goed Mika!

Mini pupillen
Simon Bartels ging de strijd aan in de jongste klasse. Hij liep weer goed van voren en kwam nét te kort voor een podiumplaats op het Limbra-klassement (5e). Maar wederom een hele goede race Simon!

Janske Mennen liep een hele mooie race bij de mini-meisjes. Als altijd constant en liep onvervalst naar een 6e plek in het klassement: goed gedaan Janske!

We mogen enorm trots zijn op de prestaties van álle atleten. Klasse gedaan met behulp van de vele ouders. Dank voor alle support en op naar de volgende Limbra Cross op 19 januari in Helden!

Uitslagen vindt u hier  en alle foto’s hier