Prachtige entourage bij 1e Athletic Champs in Deurne

Het is altijd weer een organisatorische uitdaging: een grote pupillenwedstrijd organiseren op onze eigen atletiekbaan. Zondag 14 april was het zover. De eerste Athletic Champs wedstrijd van het zomerseizoen 2019 vond plaats op Deurnese bodem. Weken, misschien wel maanden, van voorbereiding ging er aan vooraf. En het evenement stond als een huis. Veel juryleden, een op het laatste moment ingevlogen wedstrijdleider, een goed draaiende kantine, en natuurlijk 200 enthousiaste kinderen.

De dag begon koud, erg koud. Er stond een vervelende noordoostenwind die zorgde voor een ijzige wind. De kinderen stonden rillend en klappertandend aan de start van de team-estafette, maar begonnen al gauw warm te draaien. Tegen de tijd dat het eerste onderdeel van start ging, brandde de sportieve strijd in alle hevigheid los. Uniek tijdens deze wedstrijd waren de maar liefst 4 volledige AV-LGD teams aan de start. Twee A-pupillen teams en 2 BC/mini-teams. Wat een opkomst. De atletiekbaan kleurde geelblauw als nooit tevoren. Wauw! Saillant detail bij de poule-indeling: bij de AV-LGD A-pupillen was er een volledig meisjes-team en een volledig jongens team in één poule. Toen de kids dat door hadden, werd er nóg meer strijd geleverd.

A-pupillen

Thijs Jens Jary Linus en Levi

Het team met jongens A-pupillen bestond uit Dani Koetsier, Jary van de Greef, debutant Jens Munsters, Thijs Mennen, Levi van Gemert, Myka Kuijpers, Luuk Rozenboom, Linus van Hout en Jop Slaats. Stuk voor stuk toppers waarvan het merendeel flink wat ervaring heeft met het wedstrijd-atletiek. Jop, Dani en Myka zijn altijd goed voor veel punten en dat was in Deurne niet anders. Luuk en Linus krijgen de verschillende technieken steeds beter onder de knie en haken dapper aan. Bij het polstok verspringen was het Levi die een afstand van maar liefst 2,85 m neerzette. Een hele knappe sprong, Levi! Thijs blonk uit in het kogelstoten, op de voet gevolgd door zijn maatje Jary. Erg goed gedaan, Thijs en Jary. En dan hadden we nog een debutant in de gelederen: Jens. Wat een toptalent. In zijn eerste wedstrijd sprong hij over een hoogte van maar liefst 1,15 m en daarmee was hij de beste van de Deurnese A-pupillen. Naast deze hoogte was het ook Jens die aanhaakte bij Myka en Jop tijdens het meters maken. Een debuut om trots op te zijn. Wat een super prestatie Jens!

Renske en Myka

Het AV-LGD meisjes-team had bij de estafette al de eerste slag geslagen, maar was deze seconde voldoende om het jongs team te verslaan? Zoey van Lieshout, Kirsten van den Hurk, Renske Mennen, Eline Bartels, Zoey van Lieshout, Serafijn Brouwers en Ise zetten hun beste beentje voor en startten de strijd met passie. Serafijn liet als debutante meteen zien dat ze over een goede coördinatie beschikt. Het polstok verspringen is een van de moeilijkste technische onderdelen en daarbij haalde ze met gemak een afstand van 2,45m. Superknap, Serafijn! Renske scoorde op alle onderdelen ontzettend goed. Ze blonk uit bij het vortex werpen en haalde de meeste punten van alle A-pupillen (zowel van de jongens als de meisjes!). Wat een complete topatlete ben jij, Renske! Ook Eline en Zoey leverde een belangrijk aandeel in de punten en Ise pakte haar punten zoals gebruikelijk met veel inzet. Het slotakkoord was voor Kirsten. Haar favoriete onderdeel is het meters maken. Al twee seizoenen lang probeert ze de magische grens van 1600 m te slechten. In Deurne, voor al het enthousiaste thuispubliek lukte het eindelijk. Wat een knappe prestatie, Kirsten. Petje af!
De onderlinge strijd tussen de twee teams werd gewonnen door de jongens, zij werden knap 2e en de meisjes werden heel netjes 3e. Was het daarmee gedaan? Eigenlijk niet, want wie behaalde er de meeste punten? Juist, Renske Mennen is de naam en zo hebben de meisjes toch ook weer een beetje de jongens verslagen…

BC/mini-pupillen

Julia en Benthe

Ook bij  de BC/mini-pupillen stonden twee volwaardige teams aan de start. Het ene team bestond uit Nienke Bartels, Benthe Coolen, Julia van Duijnhoven, Noëlle Martens, Aafke Mennen, Vive Spierings, Lotte Teepen en Puck van de Valk. Een prachtteam met een paar jeugdige talenten die zelfs al wat wedstrijd ervaring hadden. Nienke was ontzettend snel bij het hordenlopen met een tijd van 7,6 seconden en Lotte blonk uit bij het vortex-werpen met een worp van maar liefst 12,50m. Benthe, vorige week nog een flinke botsing gehad op de training, streed dapper en op karakter voor elke centimeter en seconde. Wat een doorzettingsvermogen Benthe! Julia, Aafke en Puck staan altijd startklaar en ook in Deurne sprokkelden zij de nodige punten voor hun team al glimlachend bij elkaar. Voor Noëlle was het de eerste buitenwedstrijd in deze vorm. Ze heeft enthousiast meegedaan aan de Limbra-competitie en een indoor wedstrijd en hopelijk smaakt zo’n buitenwedstrijd ook naar meer, want Noëlle is een topper die op alle onderdelen de nodige punten bij elkaar sport. Last but not least stond ook Vive haar mannetje tijdens deze athletic Champs. Ik weet niet of ze het talent van opa, moeder of grote zus heeft, of dat het gewoon puur Vive is, maar wat een power heeft deze meid. De vortex wierp ze over een afstand van maar liefst 13,50 m en bij het meters maken haalde ze 875 m. Wat knap, Vive!
Het team greep helaas net naast het podium en eindigde als 4e in de poule.

Het andere team bestond naast een aantal ervaren pupillen uit maar liefst vier debutanten. Simon Bartels, Mika Koetsier, Merel Maas en Jip Verbeek stonden voor het eerst aan de start van een athletic champs wedstrijd. Natuurlijk stonden ze er niet alleen voor, want het team bestond daarnaast uit Meike Maas, Nienke den Engelsman, Len Proenings, Loek Reinders en Dennis Verbeek.

Nienke den Engelsman

Simon kennen we van de Limbra-competitie waar hij de nodige podiumplekken wist te bemachtigen. In Deurne liet hij zien dat hij niet alleen goed is in de looponderdelen. Hij wist de vortex maar liefst te werpen naar een afstand van 17,50 m. Wat een afstand voor een mini-pupil, wauw! Merel, Jip en Mika waren de andere mini-pupillen in dit team en genoten van zichtbaar van de onderdelen. Ze hielden zich prima staande in het team, ga zo door! Dennis heeft al een aantal

Loek, Nienke en Simon

wedstrijden meegedaan en krijgt de techniek van de verschillende onderdelen steeds beter onder de knie. Zijn hoogte van 0,90 m bij het hurkhoogspringen was een echte topprestatie. Super, Dennis! Voor Len was het alweer de tweede wedstrijd dit seizoen en je ziet het enthousiasme groeien. Goed zo, Len! Loek sprokkelde heel veel punten bij elkaar en blonk uit bij het hordelopen. Met een tijd van 7,7 seconden behoort Loek tot een van de toppers bij dit onderdeel. Goed gedaan, Loek. Bij de loopnummers heeft de AV-LGD nog twee grote talenten in de gelederen. Meike had een hele snelle sprint in de benen en dook als een van de weinigen onder de 7 seconden. Ook bij het meters maken liep Meike dapper voorop, met Nienke in haar kielzog. Ze behaalden beiden een afstand van maar liefst 950m, wat een prestatie Nienke en Meike, superknap!
Het team behaalde een hele nette 3e plaats in de poule. Wat knap!

Resultaat van deze zondag: zo’n 200 moegestreden kinderen, dubbel zoveel trotse ouders, grootouders, ooms en tantes en een heleboel vrijwilgers die moe maar voldaan konden terugkijken op een prachtige wedstrijd in Deurne. Het was een sportief feestje in Deurne en daar kan de organisatie met recht trots op zijn. De wedstrijd leverde de AV-LGD pupillen maar liefst 128 PR’s op. Een recordaantal! Fantastisch!

Nog even nagenieten en dan weer de focus op de 2e athletic champs op zondag 19 mei in Roermond. Hopelijk staan er dan weer veel enthousiaste pupillen aan de start!

De overige (prachtige) foto’s van de wedstrijd in Deurne vind je hier.