Primeur bij de jeugd in 2021: Wafelkoppelcross

Kirsten en Puck

Een wat? Jazeker, een wafelkoppelcross. Het klinkt ingewikkeld, maar valt reuze mee. Voor de leden die al wat langer meelopen is de oliebollencross een begrip bij de AV-LGD. Een koppelcross, waarbij jong en oud aan elkaar gekoppeld wordt en strijd voor een ereplekje op het podium. Vanwege alle maatregelen mocht de oliebollencross eind vorig jaar helaas niet doorgaan, maar omdat we bij de jeugd van de AV-LGD niet houden van stilzitten, hebben we een alternatief verzonnen: De Wafelkoppelcross. Een prima manier om het nieuwe jaar te starten.

In de vroege ochtend van 9 januari stroomde de AV-LGD jeugd als gebruikelijk het Zandbos binnen. Dit keer mochten ze zich

Tim

melden bij heus outdoor wedstrijdcommissariaat waar hun namen geregistreerd werden voor de koppelcross. Tijdens het warmlopen maakte het commissariaat koppels, waarbij uiteraard rekening werd gehouden met leeftijd en ervaring. Zo ontstonden er 24 koppels, waarbij de ene helft 3x700m en de andere helft 3x400m zou lopen. En zo ontstonden er leuke tafereeltjes bij de jeugd. Kennismakingsgesprekjes bij degene die elkaar nog niet kenden, vrolijke gezichten bij degene die elkaar wel kenden en vanuit alle kanten werd er geholpen om elkaars nummer op te spelden. Een heerlijk ongedwongen sfeertje, waarbij stiekem toch al even kansen ingeschat werden voor de eindoverwinning van deze kersverse cross.

Winnaars John en Marit

Gezamenlijk begaven de jeugdige sporters en hun begeleiders zich naar de start ergens achter in het winterse Zandbos. En daar barstte de strijd los: de oudere en ervaren jeugd begon aan hun eerste rondje van 700m. Als snel volgde de eerste wissels naar de jongere lopertjes die 400m voor hun kiezen kregen. Na een paar wissels begon, onder toeziend oog van onze hardlopende voorzitter, de top 3 zich wat af te scheiden van de rest van het veld. Maar in het middenveld ontstonden ook leuke onderlinge wedstrijdjes in de grote wedstrijd. Voor het publiek nauwelijks te volgen, maar de meeste atleten wisten onderweg precies wat ze moeten doen om een nog beter plekje te veroveren. Uiteindelijk wisten John Linders en Marit Houben de wedstrijd te winnen, gevolgd door Kirsten van den Hurk en Puck Dirks op de tweede plek en Jens Munsters en Merel Maas op de derde plek. Uiteraard een applaus voor deze kanjers!

Nu is zo’n top drie wel heel leuk, maar waar werd eigenlijk voor gestreden? Natuurlijk voor overheerlijke wafels met een heerlijk warme chocolademelk! En uiteraard mochten de winnaars als eerste de grootste, dikste en lekkerste wafel uitzoeken. Als dat geen reden is om hard te lopen door het bos, weet ik het ook niet meer. Uiteraard sloten snel daarna alle andere jeugdleden aan en werd een sportieve ochtend afgesloten met een dik verdiende versnapering.

Laura

Ten slotte wensen de jeugdtrainers en hun assistenten alle jeugdleden en hun ouders een heel sportief en vooral gezond 2021 toe. Hopelijk volgen er nog veel fantastische, gezellige wedstrijden en trainingen. Aan de start van het nieuwe jaar kan het niet liggen, die was uitstekend!