Pupillen behalen maar liefst 6 podiumplekken bij Zandboscross

Op zaterdag trainde de pupillen voor de laatste keer het rondje door het Zandbos. Het parcours lag er perfect gladgestreken bij. Hoe anders was het toen zij zondag arriveerden voor onze thuiswedstrijd. Na een nachtje en ochtend regenen was het strakke parcours verandert in een loodzwaar parcours vol modder en plassen. Een mooi podium voor een heroïsche strijd, met, jawel: een record aantal Deurnese pupillen. Maar liefst 25 jonge, snelle, Deurnese pupillen stonden aan de start van deze 35e Zandboscross. Wat en opkomst, fantastisch!

De aftrap was voor de jongens A-pupillen. In deze categorie stonden op deze regenachtige zondag 40 atleten aan de start, waaronder 6 Deurnese kanjers. In de kop van de wedstrijd streed Tijn, toch al een heel klein beetje van ‘onze’ AV-LGD tegen twee Hilversumse klasbakken. Tijn liep ontzettend goed en verloor de twee niet uit het zicht, maar was helaas niet bij machte om ze bij te houden. Het was wel genoeg voor de 3e plaats. Het levert hem zelfs de voorlopige eerste plek op in het Limbra-klassement. Daar kun je trots op zijn, Tijn! Kort na Tijn volgde Myka, die met een machtige, lange eindsprint tegen Ivar Colijn uit Weert de 5e plek wist te veroveren. Keurig gedaan Myka! Soms vergeten we wel eens dat Jop nog maar eerstejaars A-pupil is. Hij loopt keurig in het kielzog van Tijn en Myka en dat is echt heel erg knap! Ook bij deze mooie thuiswedstrijd snelde Jop naar een hele mooie 7e plek. Een puike prestatie Jop! En dan komen we bij onze vrolijke middenmoter Dani Koetsier. Dani neemt altijd even tijd voor degene die hem aanmoedigen langs de kant en ook een vrolijke blik naar de fotograaf ontbreekt er niet aan. Zelfs met al deze neven-activiteiten redt Dani het toch om keurig in de middenmoot te eindigen op de 18e plek. Goed gedaan Dani! Ook Linus van Hout stond weer aan de start. Net als de vorige wedstrijd in Helmond, liep Linus heel netjes in het midden van het grote veld. Het leverde hem een nette 23e plek op. Mooi was het debuut van Luuk Roosenboom. Luuk bleef goed in zijn eigen tempo lopen en eindigde zijn eerste cross op de 29e plek.

Kirsten

Luna

Na de jongens, was het weer de beurt aan de meisjes pupillen A. Misschien is het een beetje eentonig, maar ik kan het niet anders omschrijven: wat een prachtige race weer van Kirsten van den Hurk. Anouk Langstraat van ATH was een maatje te groot, maar de tweede plek werd soeverein veroverd door Kirsten. Een hele snelle, mooie, constante race. Dit is hogeschool atletiek, Kirsten, proficiat met je 2e plek! In dezelfde categorie klaagde Renske na het eerste rondje van zijpijn, maar onder luide aanmoedigingen van haar trouwe supporters bleef ze door bikkelen tot aan het eind. Ze had op het laatst zelfs nog kracht om er een machtige eindsprint uit te persen en dat leverde haar een mooie 7e plek op. Eline Bartels volgde keurig in de middenmoot en eindigde op de 12e plek. Super! Zoey van Lieshout rende wederom keurig in de middenmoot mee en eindigde op de 18e plek. Nina Flipsen liep haar eerste cross van het seizoen. Ze liep dapper mee met de grote groep A-pupillen en eindigde op de 20e plek. Ise Spierings volgde vlak achter Nina op de 21e plek. Knap gedaan, meiden! Ten slotte stond debutant Luna Jacobs aan de start. Het plekje was weliswaar achter in het veld op de 26e plek, maar wat knap dat ze de eerste wedstrijd zo dapper uitloopt. Goed gedaan Luna!

Bij de jongens pupillen B staat Loek Reinders keurig in de top 10 van het klassement. Ook in Deurne stond hij weer trouw aan de start en eindigde in de middenmoot op de 11e plek. Keurig Loek! In de zomer stond Dennis Verbeek al een aantal keer aan de start van de Athletic Champs en nu was het ook tijd om een cross-wedstrijd uit te proberen. Uiteraard is de thuiswedstrijd in het Zandbos daarvoor de uitgelezen mogelijkheid. De stoere, stille kracht Dennis liep keurig in het midden van het veld mee en eindigde op de 16 plek. Fijn dat je er bij was Dennis, hopelijk smaakt het naar meer en sta je in een van de volgende wedstrijden weer aan de start.

Bij de meisjes pupillen B is afgelopen zomer een getalenteerd loopster aangesloten. Meike Maas laat keer op keer zien dat ze meekan met de top van Limburg en Brabant. In Deurne startte ze hard, erg hard. Wat een geweldig krachtige passen door het Deurnese Zandbos. Ze trok het hele veld uit elkaar en slechts een enkeling kon het moordende tempo bijhouden. Helaas moest Meike haar snelle start op het laatste rechte stuk bekopen en ging een Helmondse atlete er met de winst vandoor. Meike, wat heb je er een spannende wedstrijd van gemaakt, dapper gestreden en met een mooie 2e plek naar huis. De volgende keer iets minder hard van start en dan is dat bovenste treetje van het podium voor jou, zeker weten! Na Meike kwam een andere Deurnese dame over de finish. Laura Verhallen (als ik me niet vergis, het nichtje van AV-LGD pupil Julia van Duijnhoven) legde keurig beslag op de 3e plek.

Vive

Bij de meisjes pupillen C stond één heel zelfverzekerde AV-LGD pupil aan de start. Vive Spierings vertelde voor de wedstrijd dat ze ging voor een podiumplek. Best dapper als je weet dat je bij Aafke Mennen en Nienke Bartels in het veld moet starten. Maar Vive’s zelfverzekerdheid was meer dan terecht. Ze liep hard, heel hard. Het leverde haar een keurige 2e plek op. Superknap Vive! Nienke staat er goed voor in het klassement van de Limbra-competitie. Ze bezet en hele mooie 2e plek. Haar geheim? Gewoon heel constant en hard voorin meelopen. Ook in Deurne rende Nienke naar een hele mooie 4e plek. De nummer 1 van het klassement Aafke verloor tijdens de start een schoen. Waarschijnlijk wilde ze juist haar hardloopschoen klaarzetten voor sinterklaas, maar toen de zwarte pieten beloofden dat er aan de finish ook voor haar een chocolade letter klaar lag, trok ze de schoen snel aan en begon ze aan haar inhaal race. Aafke eindigde heel mooi op de 6e plek. Puck van de Valk stond in Deurne voor de tweede keer aan de start van een cross. Enkele weken geleden liet ze in Helmond zien dat ze haar tanden kon stukbijten op een taai parcours. Daar het in Helmond nog erg zwaar was voor Puck, liep ze in Deurne bijna fluitend over de finish. Kijk, zo zie ja maar wat een heel klein beetje ervaring al te weeg kan brengen. Puck eindigde zelfs op plek 9 in Deurne. Dat beloofd nog wat voor de volgende crossen. Ook bij de Meisjes C-pupillen stond een debutant aan de start. Noëlle Martens is de prachtige naam en ze liep de wedstrijd knap uit en eindigde op de 12e plek. Super dat je er bij was, Noëlle. Net na Noëlle kwam de dappere Julia van Duijnhoven als 13e over de finish. Het was Julia’s tweede wedstrijd en hopelijk smaakt het naar meer Julia, want het is erg fijn dat je erbij bent.

Simon Bartels liet bij de mini pupillen wederom zien dat hij een getalenteerd crosser is. Wat een kracht zit er in die jonge benen. Hij liep vanaf het begin vooraan mee en snelde naar de 3e plek. Goed gedaan Simon! Last but not least stond Merel Maas aan de start. Het was vandaag zwaar voor Merel. Het parcours was modderig en de regen maakte het er niet makkelijker op. Merel beet zich echter vast in de wedstrijd en liep hem heel dapper uit. Haar doorzettingsvermogen werd beloond met de 6e plek. Goed gedaan Merel!

En zo kwam er een eind aan de 35e Zandboscross. De opkomst bij de pupillen was geweldig. Fantastisch dat de jeugdtrainers, jeugdbegeleiding en ouders zo enthousiast zijn en hun kinderen keer op keer weer laten proeven van deze fantastische sport. De jeugd heeft de toekomst en als ik vandaag eens goed heb rondgekeken, zit dat wel goed bij de AV-LGD. Op naar de volgende cross. Vlak voor het kerstdiner kunnen de pupillen zich nog een keer goed uitleven tijdens de Neelderveldloop in Roermond op zaterdag 22 december 2018. Onze pupillen hebben er nu al zin in!