Pupillen succesvol in Beek en Donk en Oss

Niet elke atleet staat te trappelen om mee te doen aan een cross- of veldloopcompetitie. Trainer Sven van den Hurk heeft speciaal voor de pupillen enkele indoorwedstrijden uitgezocht. Zo komt elke sportieve pupil aan zijn of haar trekken tijdens het winterseizoen. Op 13 januari vond er zo’n indoor wedstrijd plaats in D’n ouwe toren in Beek en Donk, georganiseerd door de Gemertse Atletiek Club (GAC). De atleten van Lopersgroep Deurne zaten in een gecombineerd team met Atletiekvereniging Prins Hendrik uit Vught. A-pupillen Fiene van Helmond en Kirsten van den Hurk, B-pupillen Renske Mennen, Eline Bartels en Jop Slaats en mini-pupil Aafke Mennen gingen de sportieve strijd aan om een plekje op het ereschavot. En hoe! De wedstrijd verliep volgens het Athletic Champs principe, met de onderdelen 40 meter sprint, 40 meter horden, hurkhoogspringen, medicienbalstoten (pupillen B/C/mini) en kogelstoten (pupillen A).

Er werden door onze atleten maar liefst 18 persoonlijke records verbroken. Samen met de enthousiaste atleten van Prins Hendrik in Vught leverde dit een prachtige 1e plaats op. Na de wedstrijd werd, naast een team-klassement, eveneens een individueel klassement opgemaakt. Renske Mennen behaalde een fantastische 2e plek, met een gelijk aantal punten als de nummer 1. Een echte superprestatie.

Of het nog niet genoeg was trokken onze pupillen er ook op zondag weer op uit. De 4e cross van de Geert Peters crosscompetitie in Oss stond op het programma. De Witte Ruysheuvelcross staat bekend om het loodzware parcours, gelegen  op het terrein van de motorcrossclub in Oss. Dit schrok onze pupillen allerminst af en vol overtuiging stonden er wederom vier enthousiaste atleten aan de start. Aafke Mennen, Renske Mennen,Kirsten van den Hurk en Myka Kuijpers gingen de uitdaging aan. De cross bestond uit twee zware rondes van 400m, gekenmerkt door de vele hoogteverschillen. Na de eerste ronde bleek dat Kirsten ontzettend goede benen had. Ze presteert het hele seizoen al op een heel hoog niveau enonderscheidt zich door haar enorme vechtlust en passie. Myka volgde kort na Kirsten en liep ook keurig in de top van de wedstrijd mee. In tegenstelling tot de Limbra-competitie (waar de pupillen per categorie starten), starten in Oss alle pupillen in één wedstrijd. Renske en Aafke passeerde in het midden van het veld en dat betekende dat zij in hun categorie op koers lagen voor een mooie eindklassering. Na de tweede ronde bleek dat Kirsten het loodzware parcours uitstekend ingeschat had. Ze werd 1e van de meisjes pupillen A. Myka finishte kort achter Kirsten op een keurige 4e plaats bij de jongens pupillen A. Zowel Renske als Aafke volgde het goede voorbeeld van Kirsten en werden beide 1e in hun categorie. Met nog twee wedstrijden te gaan strijden de Deurnese pupillen nog allemaal mee om een podiumplek in het eindklassement van deze prachtige competitie.

Na de wedstrijden in Beek en Donk en Oss, staat er op 21 januari weer een Limbra-cross op het programma: De Heldense Bossencross.