Pupillen trotseren de vrieskou in Helden

Na het sprankelende nieuwjaarsgala van afgelopen vrijdag moeten voorafgaand aan het verslag van de Heldense bossencross toch even felicitaties overgebracht worden. Rowan, Dani, Kirsten en Loek: Van harte gefeliciteerd met jullie PR-podiumplek. Wat een mooie, terechte beloning voor jullie inzet in 2019. Super!

Tijd om na te genieten was er niet, want de Heldense bossencross eiste de nodige aandacht van de 17 deelnemende AV-LGD-pupillen. Brrr, wat was het koud op deze zonnige zondag in januari. De grond was flink bevroren en dat maakt het hardlopen er niet makkelijker op. Het vereist opperste concentratie om op de been te blijven en de enkels niet om te zwikken.

Tijn

Bij de jongens A stonden er zomaar drie pupillen in een AV-LGD-shirt aan de start. Naast Myka Kuijpers en Jop Slaats is inmiddels ook topper Tijn de Koning bij club. Welkom bij de club Tijn! Er stonden in Helden dus drie hele sterke LGD A-pupillen jongens aan de start van het grote veld. Dat moest voor het nodige vuurwerk zorgen. En dat vuurwerk kwam er! Tyn strijd al het hele seizoen om de podiumplekken en ook in Helden liet hij zich goed voorin zien. Lang lag hij op de 4e plek, maar het LGD-shirt gaf hem vleugels tijdens zijn fantastisch lange eindsprint en hij wist wederom het podium te bereiken. Wat een knappe 3e plek Tijn! Myka liep eveneens goed voorin mee. Hij zette zijn eindsprint wat te laat in (meldde hij zelf na afloop), maar wist heel knap de 6e plek te veroveren. Ook Jop liep wederom sterk in deze Limbra-competitie. Hij kan zich als eerstejaars A-pupil prima meten aan de toppers in het veld. In Helden wist hij keurig op de 10e plek te eindigen. Drie AV-LGD pupillen in de top tien van een zwaar veld met maar liefst 47 deelnemers. Wauw!

Als het gaat om aantallen, geven ook de meisjes pupillen A een heel goed voorbeeld. Met 5 meiden aan de start kleurt ook hier het deelnemersveld steeds een beetje meer geel-blauw. Kirsten van den Hurk liep weer erg sterk naar de 2e plek. Het bovenste plekje op het podium was helaas niet haalbaar, maar ze liep de nummer drie wel op grote afstand. Knap gedaan weer Kirsten! Renske Mennen is een van die atleten die er altijd voor zorgt dat het zonnetje een beetje schijnt. Altijd knokken, strijden voor een goede klassering. Ook in Helden liep ze weer prima en dat resulteerde in een knappe 13e plek. Eline Bartels voelde zich niet helemaal lekker voor de start, maar deze kanjer geeft niet snel op. Ze beet zich vast in Renske en kwam slechts een seconde later over de meet. Wat knap dat je doorgezet hebt, Eline! Na Eline en Renske kwam er nog zo’n kanjer voorbij. Zoey van Lieshout is er sinds haar lange blessure ook steeds vaker bij, met als resultaat dat ze wedstrijd voor wedstrijd steeds sterker wordt. Zoey liep keurig naar de 19e plek. Last but not least liep Ise Spierings ook dapper mee in het sterke veld  van de A-pupillen. Het liep wellicht in Helden niet zo super, maar dit seizoen was het wel alweer haar 6e cross. Dat is al het eerste compliment waard. Compliment twee is voor het trotseren van het koude weer en compliment nummer drie is dat haar loopstijl (ik zeg het nog maar eens) onevenaarbaar is. Is eindigde achteraan in de middenmoot op de 19e plek. Goed gedaan Ise!

Bij de meisjes pupillen B stonden in Helden twee AV-LGD atleten aan de start. Naast Meike Maas stond ook Nienke den Engelsman aan de start. Zoals we gewend zijn van Meike is ze niet houden als ze eenmaal aan de start van en wedstrijd staat. Vol gas vanaf het begin is haar motto en dat levert resultaat op! In Helden stond ze voor het eerst in het AV-LGD shirt aan de start en ja hoor, dit geeft haar nog meer vleugels. Ze behaalde maar liefst voor de 5e (!) keer dit seizoen een podiumplek. Wat een prachtige 3e plek weer, Meike. Goed gedaan! Nienke is sinds kort lid van de club en stond met ontzettend veel zin aan de start in Helden. Ze liep keurig in de middenmoot mee en pakte de 8e plek. Keurig Nienke!

Dennis

Bij de jongens pupillen B stond Dennis Verbeek als enige AV-LGD pupil aan de start. Hij was weliswaar een beetje ziek geweest, maar dat mocht deze kanjer niet deren. Hij werd weliswaar 27e, maar hij liep de cross op karakter uit. Top dat je er bij was, Dennis!

Bij de meisjes pupillen C stonden ook maar liefst 5 dappere meiden aan de hectische start. Inmiddels was de startlijn door de vele lopers verdwenen en heel veel ouders probeerden hun kroost nog tot vlak voor het startschot even warm te houden. Gelukkig waren er geen valpartijen Vive Spierings startte sterk en liep goed met de voorste groep mee. Ondanks haar sterke race haalde ze het podium net niet. Ze werd wel keurig 4e. Bij een enkele vereniging delen ze dan een prachtige houten medaille uit, van ons krijg je een heel groot compliment omdat je zo ontzettend goed je best hebt gedaan. Heel goed gedaan Vive! Ook Aafke Mennen was weer van de partij in Helden en liep in het kielzog van Vive naar de 5e plek. Keurig gelopen, Aafke! Nienke Bartels had haar dag niet zo in Helden. Ze voelde zich niet helemaal lekker en had buikpijn. Op karakter liep ze desondanks heel netjes naar plaats 9. Vlak achter Nienke liep Puck van der Valk naar de 10e plek. Puck is waarschijnlijk de vrolijkste, meest enthousiaste topper in het pupillen-team (waarmee ik de andere pupillen uiteraard niet tekort wil doen). Ze stond voor de derde keer deze competitie aan de start en wist zich op een hele knappe wijze in de top 10 te lopen in Helden. Fijn dat je er bij bent Puck! Ook Noëlle Martens stond aan de start in Helden. Als we het dan hebben over karakter, Noëlle had voor de start last van haar knie, maar ze wilde persé meedoen. Kijk, dit soort bikkels hebben we er graag bij. Wat ontzettend dapper dat je toch mee deed, Noëlle. Deze bikkel liep trouwens met zere knie naar de 14e plek.

Simon

In de laatste categorie hebben we dit seizoen ook een hele sterke troef in handen. Simon Bartels is de naam die we niet zomaar gaan vergeten. Simon startte in Helden vrij rustig maar ging daarna goed naar voren. Hij hield prachtig stand tussen al deze dappere mini-pupillen en eindigde heel mooi op de 2de plek kort voor de nummer 3. Hij kwam met een big smile over de finish, of dit nu kwam omdat hij tweede was of omdat hij zijn (zieke) zus Nienke voor was gebleven, weten we niet…  De prestatie is dan ook geweldig, Simon. Superknap gedaan!

Wat een enerverende middag, ze zouden er bij NPO3 een prachtige sportmiddag van kunnen uitzenden. Heerlijk om te zien dat onze pupillen met zoveel enthousiasme en passie aan deze crosscompetitie deelnemen én dan ook nog eens hun mannetje staan. Genieten met de hoofdletter G! Er staan nog twee wedstrijden op het programma van deze prachtige competitie. Op zondag 27 januari staat de Vlakwatercross in Venray op het rpogramma en de laatst cross is de Leudalcross en vindt plaats in Haelen op 17 februari. Voor enkele pupillen nog volop kansen op een plekje op het eindpodium van de competitie. Voor alle andere pupillen hangt er wellicht nog een beloning vast aan deze twee wedstrijden. Namelijk organiseert de Jeugdcommissie van LGD een speciale filmavond aan het einde van het winterseizoen voor de pupillen die aan 4 of meer crossen hebben deelgenomen, dus nog twee kansen om een heel relaxed bioscoop-stoeltje te bemachtigen!

De foto’s van Helden zijn hier terug te vinden.