Scholierenloop

Op zondag 11 september voorafgaand aan de Halve Marathon Deurne vond ook weer de Bambino- en Scholierenloop plaats in het centrum Van Deurne.

Bijna 600 kinderen van alle basisscholen uit de gemeente Deurne kwamen aan de start. Het startschot werd gelost door de sponsor van de scholierenloop, de heer A. Michels van MACS Food Handling Solutions. Bij de allerjongsten liepen zelfs enkele 3-jarigen mee. Bij de finish ontving iedereen een medaille en een bon voor een ijsje.

Er werd fel gestreden om de ereplaatsen. Van bijna alle scholen stonden er kinderen op het podium voor de plaatsen 1, 2 of 3. De prijswinnaars kregen een leuke standaard. Onder grote belangstelling vond de prijsuitreiking plaats op de Markt in Deurne.

De uitslagen
Meisjes groep 1-21Mei LanerPiramide
2Nine v.d. SteynHeiakker
3Vive v. DintherD’n Boogerd
Jongens groep 1-21
Sven PoolsTijl Uilespiegelschool
2Loek MennenDe Wegwijzer
3Aleks Ivanovonbekend
Meisjes groep 3-41 Lise MennenDeWegwijze
2Fem v.d. Heijdenonbekend
3Hannah Langbroek De Bron
Jongens groep 3-41Mika MunstersBasisschool Zeilberg
2Sten v.d. Vranden Basisschool Zeilberg
3Luuk VerbeekDe Brigantijn
Meisjes groep 5-61Elaiza v.d. MastBasisschool Brandevoort
2Iris BieringsDe Wegwijzer
3Lou MichelsGerardusschool
Jongens groep 5-61Achmed Haroun Piramide
2Rens van KolHeiakker
3Koen NooijenBasisschool Zeilberg
Meisjes groep 7-81Aafke MennenGerardusschool
2Nienke SlaatsTijl Uilenspiegelschool
3Saar v.d. Linden Piramide
Jongens groep 7-81Lars MennenD’n Boogerd
2Bas van KolHeiakker
3Jazz ThielenTijl Uilenspiegelschool

Uitreiking wisseltrofee

Er wordt ook gekeken naar welke school verhoudingsgewijs met het grootste aantal kinderen meedoet. Dit jaar was dat basisschool De Bron met maar liefst  34% van hun totaal aantal leerlingen.
Mevrouw Natasha Simons, directeur van De Bron, mocht de mooie Wisseltrofee in ontvangst nemen. Scholierenloop 2022 was weer een heel  mooie happening met veel enthousiaste kinderen.

Marja Bouwmans Memorial
Elk jaar bij de Halve Marathon Deurne wordt ook de Marja Bouwmans Memorial Trofee uitgereikt. Deze prijs gaat naar het team bij de Bedrijvenloop (5 of 10 kilometer) dat de beste sportieve uitstraling en ook de beste teamgeest laat zien. Dit jaar ging deze trofee naar de FIERS Groep, een bedrijf uit Deurne.