Spectaculaire start van de onderlinge competitie

Jaarlijks start ergens rond deze tijd de sportieve, gezellige onderlinge baancompetitie van onze vereniging. Nu we het winterseizoen, zowel qua crossen als qua weer, achter ons laten, maken we ons op voor een mooi zomerseizoen. De onderlinge competitie bestaat uit drie vrijdagavonden, waarbij op elke avond twee onderdelen worden afgewerkt. In totaal krijgen de atleten dus zes onderdelen voor hun kiezen.

Lisa

Uiteraard trapten de pupillen (categorieën U8, tot en met U12) af met hun wedstrijd. De categorieën U8, U9 en U10 begonnen met hoogspringen, U11 en U12 met kogelstoten. Bij het hoogspringen is het voor de allerkleinsten nog wat lastig, omdat de mat al op borsthoogte komt. Toch wist Cato erin te slagen om over nog net iets hoger liggende lat te springen. Superknap! Bij de U9 waren het uitblinkers Thomas en Sjef die over maar liefst 95cm heen vlogen. Lisa en Remi deden daar in de categorie U10 nog een klein schepje bovenop met een hoogte van respectievelijk 1,00m en 1,05m. Geweldig!

Het kogelstoten bij de U11 en U12 (voorheen de eerste en tweedejaars A pupillen) was een prooi voor Simon. Zijn plezier in het werpen, resulteerde in een stoot van 7,62m. Erg knap. Ook Bram liet zien aardig met de kogel overweg te kunnen met een stoot van 6,09m. Bij de meisjes waren het Marit en Janske die hun spierballen toonden. Met stoten van respectievelijk 4,59 en 4,56 ontliepen ze elkaar niet veel. Goed gedaan allemaal!

U10

Inmiddels waren de junioren gestart met hun warming up en met een hele hoop ouders en grootouders langs de kant van de baan was het een gezellige bedoeling in het avondzonnetje. Het tweede onderdeel voor de pupillen  ging van start: de lange afstand. Voor de U8, U9 en U10 een 600m, voor de U11 en U12 een 1000m.

De start van de U11 atleten was meteen een spektakelstuk. Loek ging er als een speer vandoor en liep zijn 1000m in een prachtige tijd van net iets boven de 4 minuten. Wat een snelheid!

 

Bij de meisjes U11 was het Marit die haar race fantastisch indeelde. Ze liep keurig in het middenveld, waarna ze in de laatste ronde nagenoeg iedereen voorbijsnelde. Wauw!

Vervolgens was het de beurt aan de U12, waar Merel het goede voorbeeld van Loek volgde en er als een speer vandoor ging. Soeverein wist ze haar 1000m winnend af te sluiten, gevolgd door een sterk lopende Beau. Bij de jongens waren het Tim en Sam die  een prachtige onderlinge strijd uitvochten. Een schitterende, sportieve strijd waarvoor de handen van het publiek op elkaar gingen. Mooi gedaan mannen!

Jip

De eerste 600m van de avond was voor de jongens U9. Mika heeft tijdens de Limbra crossen al laten zien dat hij een ijzersterke loper is en ook op deze vrijdagavond bevestigde hij zijn talent. Een knappe, goed verdeelde race leverde hem de eerste plek op. Keurig Mika! Bij de meisjes U9 was de 600m een prooi voor Jip. Ze liep, zelfs met een losse veter, een hele nette tijd van 2.38.0, waarmee ze Iris wist te verslaan die heel netjes tweede werd. Super gedaan dames!

De laatste afstand van de pupillen was voor de U10. Zij moesten er nog een 1000m uit weten te persen. Voor onze jeugdige toppers geen probleem, zo bleek. Remi startte snel en liep de hele tijd voorop, kort daarop gevolgd door Loek. Een prachtige race mannen! Ook de dames wisten er nog een knappe 1000m van te maken. Goed gedaan Lisa, Minke en Ize!

Voor de pupillen zit dan de eerste competitieronde er dan op. Uiteraard kregen we nog een junioren-toetje. Het kruit was duidelijk nog niet verschoten!

De junioren begonnen met een spektakelstuk tussen twee snelle lopers van onze vereniging: John (U20) en Dante (U18). Ze liepen een spectaculaire 400m waarbij Dante lang bij wist te blijven tegen een van onze talenten op de kortere afstanden. Uiteindelijk was het John die finishte in 55 seconden en Dante die 3 tellen later, compleet verzuurd, over de finish kwam. Prachtig!

De volgende 400m was voor Anne, Lieke en Ivar. Drie leeftijdsgenoten U18 die al jaren actief zijn bij onze verenging en hopelijk blijft dat nog lang zo. Ivar wist met zijn krachtige pas een nette tijd neer te zetten van 1.06.0, gevolgd door Anne in 1.08.0 en Lieke in 1.32.0. Goed gedaan!

Nog twee 1000m te gaan. Als eerste was het de beurt aan de jongens U16 en U14. Tijn wist met zijn krachtige passen de boel aan flarden te lopen en eindigde in een tijd van 3.32.0.  Jahmairo wist het onderdeel bij de U14 op zijn naam te schrijven met heel kort daarachter een steeds sterker wordende Loek. Goed gedaan mannen!

De 600m bij de meisjes was wederom een prooi voor Kirsten in 1.49.0, maar Ise en ook Hilda boden knap partij in de categorie U16. Meike en Vive wisten zich als U14 lopers knap tussen deze meiden te lopen, beide in een tijd onder de 2 minuten. Jullie hebben voor een mooie strijd gezorgd meiden. Goed gedaan!

MU14

Dan zitten de loopnummers erop en is het tijd voor het tweede onderdeel van de avond. Voor de U20 en U18 het hoogspringen en voor de U16 en U14 het kogelstoten.

Tijdens de STAR meeting waren er nog heel veel fout-stoten te constateren. De afgelopen weken heeft tijdens de trainingen de nadruk gelegen op het stoten, in plaats van het gooien. En dat wierp (ofwel stootte in deze) zijn vruchten af. Nagenoeg alle stoten waren geldig. Dat is natuurlijk al de eerste winst. Bij de jongens was het krachtpatser Loek (U14) die zijn kogel het verste wegstootte met een afstand van 5,67, gevolgd door de U16 atleten Tijn en Myka. Bij de dames was het de sterke Meike (U14) die haar kogel 6,51m wegstootte, gevolgd door de zussen Renske (U16) met 6,13m en Aafke met 6,10m. Girlpower!

Dante

Het slotakkoord was voor een spectaculair debuut van Dante (zonder de overige atleten tekort te doen). Hij wist al indruk te maken op de 400m en wist deze lijn door te trekken bij het hoogspringen. De lat kwam beetje bij beetje hoger te liggen. Uiteindelijk wist hij tijdens zijn debuut-wedstrijd een hoogte van maar liefst 1,65m te springen. Respect!

Zo kwam er een einde aan de eerste twee onderdelen van de onderlinge competitie. Een prachtige lenteavond met veel publiek en mooie onderlinge, sportieve strijd. Op naar de volgende twee mooie avonden!

 

 

 

 

 

 

Nog meer foto’s vind je hier.