Speerwerpclinic Nadine Broersen groot succes

In het kader van het 40 jarig bestaan van de club stond vorig jaar al een clinic hordenlopen van Jesper Arts op het programma. Op 27 mei was het de beurt aan Nadine Broersen. In alle vroegte arriveerde Nadine om onze junioren verder te helpen met hun speerwerp-techniek. Onder het genot van een heerlijk ochtend-zonnetje  startte de clinic met een uitgebreide warming-up voor de 23 aanwezige junioren. De jeugd was danig onder de indruk, want zo rustig hebben de trainers ze lange tijd niet gezien. Maar ja, wat wil je, als je tegenover iemand staat met zo’n mooi palmares. Nadine was één keer wereldkampioen op de meerkamp en maar liefst 11x Nederlands kampioen op verschillende onderdelen. Met een persoonlijk record van 54,97m op het onderdeel speerwerpen zou ze onze jeugd ook echt wel iets bij kunnen brengen, dachten we zo.

Na de warming up werden de 23 atleten in drie groepen verdeeld, waarbij Nadine aan kleine groepjes de kneepjes van het speerwerpvak kon bijbrengen. De tweede groep werd door onze eigen topper John Linders begeleid in het verbeteren van hun sprint. Vorig jaar wist John 2e te worden op de zuid Nederlandse kampioenschappen 100m sprint met een tijd van 11,90 seconden. Eigenlijk kregen de junioren dus een dubbele clinic voorgeschoteld op de Deurnese baan. De derde groep mocht even kijken naar de verrichtingen van de andere atleten. Na een half uurtje werd er door gewisseld, zodat iedereen aan de beurt kwam voor tips en tricks op de twee onderdelen.

Bij het speerwerpen werd uitgebreid de tijd genomen voor een goede opbouw van de training en kregen de atleten ruimschoots de tijd om veel te werpen. Natuurlijk werd er bij elke worp een tip en een top gegeven waardoor alle atleten bij iedere worp een beetje beter werden. Mooi om te zien! Uiteraard vroegen de atleten of Nadine zelf ook even een echte worp wilde laten zien. Wauw, wat een gemak en souplesse als de speer zonder ogenschijnlijke moeite een metertje of 40+ weggeworpen wordt. Atleten en trainers waren danig onder de indruk.

Nadine nam na de training uitgebreid de tijd voor het signeren van shirts, startnummers, spikes en hardloopschoenen. Volop lachende en trotse gezichten bij de junioren die het echt leuk en leerzaam vonden. Uiteraard werd er afgesloten met een heerlijke versnapering. Een mooie, ietwat verlate, afsluiting van het jubileumjaar voor de junioren. Maar wel eentje die nog lang in de herinnering blijft zitten!

De foto’s staan hier