Sponsor in beeld – FirmoLin

Atletiekvereniging Lopersgroep Deurne (AV-LGD) heeft diverse sponsoren. De bijdragen van deze sponsoren zorgen ervoor dat we de activiteiten en evenementen kunnen organiseren en dat we de meest bruisende, actieve en gezellige atletiek-, hardloop- en wandelvereniging uit de regio blijven. We zijn deze sponsoren als vereniging natuurlijk erg dankbaar!

Deze maand is het de beurt aan FirmoLin. We stellen een aantal vragen aan Paul Fransen.

Voor de leden die FirmoLin niet kennen; wat doen jullie precies?
FirmoLin is een dochteronderneming van Houtverwerkingsind. Fransen. Wij zijn met Firmolin gespecialiseerd in het verduurzamen van hout op een milieuvriendelijke manier. Dit gebeurt dus zonder toevoeging van chemische stoffen, metalen of olie. Wij werken puur met stoom, temperatuur en druk. Dit is een redelijk technisch proces dat door ons gepatenteerd is. Nadat het hout door ons behandeld is, is het niet alleen duurzamer maar ook stabieler, dus makkelijker te verwerken. Er komt steeds meer vraag naar dit soort milieuvriendelijke producten, ook vanuit het buitenland bestaat er grote interesse in ons proces.

Wat is de affiniteit van FirmoLin met hardlopen?
Ik ben al vele jaren actief lid van AV-LGD. Loop ook regelmatig wedstrijden en probeer af en toe bij te springen met het geven van looptrainingen. I.v.m. een lastige blessure heb ik er even uitgelegen maar ik hoop binnenkort de trainingen weer op te kunnen pakken. De nadruk zal in de toekomst zeker op trail wedstijden komen te liggen. Met enkele loopmaatjes worden deze al regelmatig in binnen- en buitenland bezocht. Deze worden steeds populairder en er zijn er dan ook steeds meer van. Een mooie manier om lopen en buiten in de natuur zijn te combineren. Een aanrader voor iedereen.  

Waar gaan we FirmoLin het komend jaar nog bij AV-LGD terugzien?
Onze spandoeken zijn de laatste jaren al regelmatig te zien bij de wedstrijden. Dit zal in samenwerking met Houtverwerkingsindustrie Fransen ook komend jaar weer het geval zijn. 

Ter afsluiting, wat zouden jullie onze leden nog willen meegeven?
Het is voor onze mooie vereniging een goede zaak dat we veel actieve lopers en wandelaars hebben, maar het is ook belangrijk dat we veel actieve leden hebben. Vrijwilligers zijn op alle gebied onmisbaar en noodzakelijk.
Wij organiseren met enkele leden om de 2 jaar een mooie loopreis naar een wedstrijd in het buitenland. Dit jaar gaan we in oktober een weekend naar de mooie stad Gent in België. Er is nog steeds plaats in de bus!! En er is voor iedereen wel een afstand bij om te lopen. Ook voor onze wandelaars! Meld je aan ☺!

En zoals gezegd, er zijn vele leuke trails, zowel hier in de buurt als verder weg, tot hele zware in het buitenland. Sluit je eens aan bij de lopers die er regelmatig al naar toe gaan. Sportief, gezellig en lekker actief in de mooiste natuurgebieden.