In de vroege ochtend van 17 juni vertrokken de junioren voor hun laatste competitiewedstrijd in Weert. Het KNMI beloofde tropische temperaturen, dus flink smeren, goed drinken en tussendoor verkoeling zoeken in de schaduw. Natuurlijk hebben we in het verleden als atletiekvereniging wel atleten geleverd, maar al enkele jaren ontbrak het aan atleten om op alle onderdelen mee te doen voor de prijzen. Dit jaar was het anders. Alle teams konden nog een podiumplek veroveren in hun poule, iets waar we absoluut trots op mogen zijn.

  • Veerle

  • Tijn

  • Meike, Saar en Julia

  • Meike en Vive

  • Loek

Laten we beginnen bij de dames U14. In Weert stond dit topteam met Meike, Saar, Lynn, Julia, Nienke, Puck en natuurlijk Vive aan de start. Prachtig om te zien hoe deze meiden elkaar helpen met de startblokken, elkaar aanmoedigen vanaf de zijkant en elkaar oppeppen als het even tegenzit. Een mooi team wat een hele nette 5e plek wist te veroveren in deze finaleronde. Helaas zakte ze één plekje van plek 4 naar plek 5 in de poule. Helaas geen podium, maar wel tijdens 3 wedstrijden alles gegeven voor AV-LGD.

De heren U16 stonden voor aanvang van hun 3e wedstrijd op plek 2. Erg goed natuurlijk. Een hecht team met Dani, Tijn, Myka, Len, Loek en Jahmairo. Ze hebben ontzettend veel lol tussendoor en dat maakt het af en toe moeilijk om de focus op de wedstrijd te krijgen, maar ook in Weert gingen ze er weer vol voor. Het ging niet van zelf en Linus en Koen werden volgens mij best een beetje gemist, waardoor het team als 6e eindigde in Weert. Ze verzamelde gelukkig wel genoeg punten om de 2e plek in de poule vast te houden en dat is een geweldige prestatie van onze mannen!

Ten slotte hebben we nog de dames U16, een team met fantastische atleten in de gelederen. Het team dat in Weert aan de start stond, bestond uit Ise, Veerle, Luna, Kirsten, Bente en Hilda en werd aangevuld door Ella, die lid is van GAC in Gemert. De positieve vibes van Luna, gemengd met het duurvermogen van Kirsten en Veerle, de techniek van Ise en Ella en het doorzettingsvermogen van Bente zorgden voor een geweldig tropisch feestje in Weert. Ze wisten alle concurrentie te vermorzelen en eindigde op de 1e plek in Weert. Ze pakten daarmee plek 2 in de poule. Fantastisch!

Zo eindigde de competitie dit jaar met een mooie zilveren glans voor onze atleten. Hard gewerkt door de atleten, maar ook trainers, begeleiders en ouders droegen hun steentje bij aan dit mooie resultaat. Dankjewel aan iedereen die heeft meegedaan en meegeholpen. Top!

Voor meer foto’s klik hier en hier voor de uitslagen